Dieta carbohidratilor specifici

Principiile dietei
Dieta carbohidratilor specifici este un plan foarte riguros care elimina complet granele, lactoza si un zahar regasit in majoritatea plantelor. Asa cum reiese si din titlu, conceptul de baza este acela al includerii in dieta a carbohidratilor specifici. Nu trebuie sa se inteleaga gresit cum ca ar fi o dieta saraca in carbohidrati, cu toate ca poate fi adoptata pentru pierderea in greutate.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Astfel, conceptul de baza al dietei este acela ca numai anumiti carbohidrati reprezinta sursa principala de energie pentru anumiti microbi intestinali. Gottschall declara ca acei carbohidrati care nu sunt digerati cauzeaza o supradezvoltare a microorganismelor periculoase care pot produce toxine si sa amplifice distrugerea peretelui intestinului subtire care rezulta din proasta absortie a nutrientilor si scaderea imunitatii. Dieta include consumul de alimente care fie nu contin carbohidrati ori doar carbohidrati simpli care includ glucoza si fructoza. Carbohidratii simpli sunt complet absorbiti in prima parte a intestinului, iar microorganismele nu vor avea oportunitatea sa foloseasca acesti carbohidrati. Dizaharidele sunt zaharuri care contin doua molecule si nu sunt permise pentru ca este nevoie de mai mult timp pentru descompunerea acestora.

 

Zaharul si lactoza sunt dizaharide. Unele tipuri de amidon sunt incomplet digerate cum ar fi cele gasite in grane si cartofi, astfel incat aceste categorii de alimente trebuie evitate. Acordand destul timp dietei se presupune ca balanta normala a microflorei va fi restabilita. Doritorii sunt sfatuiti sa adopte versiunea stricta a dietei pentru cel putin sase luni si apoi sa experimenteze gentil reintroducerea in meniu a alimentelor.

 

Tags:
carbohidrati specifici
carne de pasare
oua
peste
uleiuri
unt
iaurt
legume
fructe
grasimi sanatoase
mierea
faina din migdale
ceai
cafea neagra
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare