Dieta cu alimente proaspete

Dupa ani de-a randul in care a urmat nenumarate diete drastice care mai rau i-au facut, Alt s-a decis sa actioneze, a urmat un regim cu alimente proaspete, la sfaturile medicului Timothy Brantley. Alt a scris cartea mai mult ca pe un ghid pentru incepatorii care isi doresc sa afle mai multe despre dieta.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Principiile dietei
Alt isi sustine cu tarie filosofia sa despre alimentele servite proaspete de-a lungul regimului prin ideea ca mancarurile gatite nu reprezinta exact lucrurile pentru care organismul a fost creat si de aceea acestea pot cauza probleme de sanatate.


Subiectii sunt sfatuiti sa consume cel putin trei mese pe zi fara sa calculeze numarul de calorii sau sa detina un control al portiilor, ci mai degraba sa serveasca alimente proaspete cat de multe pot, pana cand ating satietatea. Fiecare masa ar trebui sa contina o varietate de mancaruri proaspete, pe langa acest lucru se mai adauga: grasimi sanatoase, proteine si carbohidrati.

Nu sunt restrictii in ceea ce priveste consumul de alcool, asa cum Alt a renuntat la alcool atunci cand, a adoptat dieta cu alimente proaspete.

 

Alimentele recomandate
Ceea ce trebuie sa se inteleaga este faptul ca dieta supermodelului Carol Alt nu este 100% bazata pe alimente proaspete. Autoarea permite consumul unor mancaruri gatite, oricum ea ii sfatuieste pe doritori ca majoritatea alimentelor sa fie proaspete atunci cand sunt servite la masa.

In comparatie cu multe diete in care alimentele se servesc proaspete, aceasta intra in clasa dietelor vegan, atata vreme cat produsele lactate, ouale, pestele si carnea sunt permise.

 

Planul de meniu
La micul dejun se va servi un amestec de:  banane, mango, ananas si spirulina.

 

La prima gustare a zilei se pot vor servi nuci proaspete.

 

Pentru pranz se pot include in meniu: biscuiti din dovleac cu avocado si rosii. Daca nu-ti face cu ochiul aceasta varianta de meniu poti opta pentru humus servit proaspat sau o portie mare de salata verde.

 

Pentru cea de-a doua gustare a zilei poti sevi un suc de piersici.


La cina se poate manca ton. Daca nu-ti place pestele poti servi spaghete preparate cu dovleac ras.

 

Si in cele din urma…ultima gustare a zilei: tiramisu cu banane!

 

Tags:
carol alt
fructe
legume
detoxifiere
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare