Dieta cu ceai alb
Daca nu detineai prea multe informatii despre ceaiul alb, acest lucru se datoreaza faptului ca se claseaza la ultima varietate de ceai. Insa, de data aceasta ne propunem sa-ti prezentam beneficiile consumului de ceai alb. Totusi, te intrebi care este legatura dintre ceai alb si cel verde? Ei bine, ceaiul alb este o subgrupa a celui verde, dar si-a castigat recent titlul datorita numarului mare de antioxidanti. Ceaiul alb se dovedeste a fi o modificare a plantei de ceai, care este originara din provincia Fujian.
Are in compozitie multa cafeina, insa beneficiile nu se datoreaza numai acesteia. Meritul le revine micronutrientilor care lucreaza in tandem cu cafeina, lucru care-l face atat de puternic. De aici se explica tratamentele anticelulitice pe baza de zat de cafea (care contine cafeina). In plus, s-a mai descoperit ca atat frunzele verzi cat si cele albe ajuta in cresterea fertilitatii la femei.
Proprietatile
De-a lungul anilor ceaiul verde a avut un impact asupra culturii din vest, ca de altfel cea mai mare parte din lume, consumatoare de ceai, transmitand un singur mesaj: beneficiile asupra starii de sanatate.
Cu ceai alb arzi grasimile, si asta pentru ca nu are calorii. Organismul trebuie sa consume energia, arzand caloriile prin realizarea digestiei in metabolism. Cu alte cuvinte, cu cat bei cat mai mult ceai alb, cu atat organismul este solicitat sa arda cat mai multe calorii. Ceea ce este un avantaj al consumului de ceai alb. Si inca nu ai aflat nimic!
Daca aveai semne de intrebare legate de cat de sanatos este acesta, ei bine s-a demonstrat ca ceaiul alb este cel mai sanatos dintre toate variantele de ceaiuri. Este bun pentru inima si micsoreaza si nivelul colesterolului.
Se recolteaza primavara, contine cele mai fine frunze si muguri ai plantei. Frunzele, dar si mugurii sunt culese cu mana, din tufisuri inainte sa apara floarea, dupa care sunt spalate si uscate. Nu sunt procesate si asta pentru a putea retine toti nutrientii. Si, pentru a realiza o comparatie intre ceaiul alb si cel verde, ei bine, primul contine de trei ori mai multi antioxidanti.
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Referitor la beneficiile consumului de ceai alb, acestea sunt cam aceleasi ca si in cazul ceaiului verde, numai ca, sunt de trei ori mai puternice. Contine mai multa cafeina decat cafeaua si restul ceaiurilor. Asa ca, poti consuma chiar mai mult ceai pentru ca te va ajuta in lupta cu surplusul de grasime. Acesta este de fapt secretul arderii grasimilor.
Iata care sunt afectiunile pe care le previne: disfunctii ale inimii, anumite tipuri de cancer, diabet, boala Alzheimer, pana si imbatranirea lenta, fizica.
Dieta este una sanatoasa, insa dupa fiecare ceasca sorbita, la o ora-doua dupa servire, apare senzatia de foame.
Ceaiul alb este cunoscut ca un suprimator natural al apetitului. In timp ce bei ceai alb nu vei simti nevoia sa consumi dulciuri ori mancaruri nesanatoase. Nu te lasa prada tentatiei tuturor bauturilor nesanatoase (apa minerala, produse bogate in calorii si cappuccino). Pierderea in greutate nu trebuie sa se lase asteptata. O reducere a numarului de calorii ar trebui sa fie indeajuns.
Cel mai important aspect in cadrul acestei diete cu ceai alb este faptul ca nu ai voie sa combini ceaiul cu laptele ori zaharul, pentru ca realizand acest amestec beneficiile asupra starii de sanatate vor fi neutralizate.
Ceaiul alb are un gust bun si nu trebuie indulcit. Savoarea este una fina, proaspata... miroase a flori, asemanatoare cu ceaiul de iasomie, insa este mult mai rafinata. Gustul dulce-natural este mult mai indragit decat cel greoi al ceaiului verde.
Nu coloreaza dintii asa cum se intampla in cazul cafelei ori al altei varietati de ceai, decat daca iti periezi dintii imediat. In adaugare, ceaiul alb este un lichid curat care se aseamana cu vinul alb, continand cativa agenti de colorare.
Atata timp cat este sanatos si te ajuta sa dai jos surplusul de kilograme, este gresit sa consumi tot felul de produse nesanatoase, stricand beneficiile dietei. De altfel, este un stimulant psihologic de care ai nevoie intr-o dieta sanatoasa. Minte sanatoasa in corp sanatos. Iti suna cunoscut? Ai putea sa transformi ceaiul alb intr-un tratament zilnic si o sa ti se para distrctiv sa-l consumi de-a lungul intregii zi. Este de nepretuit atunci cand vine vorba de pierderea in greutate si mentinerea sanatatii la parametrii normali.
Planul dietetei
Consumand doua-trei cani de ceai alb pe zi iti vei intari sistemul de aparare iar pericolul datorat alimentelor nocive va scadea. S-ar putea sa ti se para costisitor, insa merita fiecare inghititura. Da-i dietei o sansa, descopera gustul dulce, fin, ca de altfel si partea puternica a dietei cu ceai alb.
Afla cum poti sa prepari un delicios ceai alb pentru aceasta dieta.
18 Comentarii
de unde il pot cupara? se gaseste in farmacii?
Buna draga Marinela....vreau sa te contrazic putin si sa-ti spun in legatura cu ceaiul alb...1.ceaiul alb nu contine cofeina decat 15% fata de 40% cel verde...2. exista 3 sortimente de ceai alb fiecare fiind diferit de modul si perioada de recoltaresi 3 ceaiul alb este deosebit de celelalte sortimente prin faptul ca pe langa polifemoli in cantitate foarte mari ,acest ceai are actiune bacteriostatica atat la nivel intestinal cat si extern....previne inclusiv cariile de aceea exista adaos din extract de ceai alb in unele sortimente de pasta de dinti!! deci nu stiu in ce masura te-ai documentat pt acest articol si nu intentionez sa te deranjez cu ceva insa pt cei care vor informatii despre acest ceai lipseste exact esentialul!!!! In incheiere imi cer scuze daca te-am deranjat cu ceva insa am vrut sa adaug cateva cuvinte
As vrea sa revin si sa-mi cer scuze pt greselile de ortografie facut...e vorba de "polifenoli in cantitati foarte mari"...iar in rest ar mai fi multe de spus in legatura cu acest sortiment de ceai....poate cu alta ocazie!!! oricum principalul este ca nu contine cofeina in cantitati mari ci dimpotriva....iar actiunea sa bacteriostatica nu este intrecuta de niciun alt ceai descoperit pana in prezent...in speranta ca n-am deranjat pe nimeni...va doresc degustare placuta...merita intr-adevar fiecare leut!!
Ceaiul alb la pliculete este la fel de eficient ca si cel pe care-lfaci cu planta culeasa detine?
Alexia.....ceaiul alb e bun oricum insa iti recomand frunzulitele(mugureii) adica varianta vrac....cat despre cules....bafta sa ajungi acolo unde se culege acest ceai!!!!!!!
buna fetelor , eu am in birou o gramada de sortimente de ceai , printre care si ceai alb . pana acum nu am incercat niciodata ceaiul alb , dar dupa ce am citit toate infourile , in timp ce sciu mesajul sorb si o ceasca de ceai alb . multumesc ptr info , ...
Ceaiul alb se recomanda si in cazul hipertensivilor? De ce tibetanii nu vorbesc despre ceaiul alb, iar pe primul loc ei situeaza ceaiul verde?
Buna am probat si eu acest ceai este extraordinar de bun poti sa-l bei si cu lapte si este foarte bun merita cititi cat mai multe veti descoperi cat de complex este !
"Ceaiul alb arde grasimile si asta pentru ca nu are calorii"; - cum puteti scrie asemenea bazaconii? Nu aveti pic de responsabilitate pentru cei care citesc acest articol si cred ceea ce spuneti? Nu va ganditi ca le distrugeti vietile? Principalul vinovat pentru ca oamenii nu duc in general vieti sanatoase si nu au o alimentatie echilibrata sunteti voi, media, care ati publica orice mizerie ca sa mai faceti un ban in plus. Nu exista diete, ceaiuri sau pastile minune. Pentru a slabi trebuie sa arzi mai multe calorii decat consumi (ideal nu mai mult de 500, pentru a nu te infometa). Trebuie sa iti schimbi modul de viata, sa mananci mai sanatos si sa faci miscare, nu sa te astepti ca daca iei nu stiu ce remediu minune sau daca mananci numai ciorba de varza 2 saptamani toate probleme tale vor disparea. Si este si mult mai usor, placut si satisfacator decat a urma diete restrictive si a incerca pe rand toate remediile astea care nu functioneaza. Dar de, daca ati scrie asta nu ati mai putea vinde naivilor articolele voastre imorale.
Intr-adevar ceaiul alb este bun in curele de slabire, dar conteaza enorm faptul ca exista un regim echilibrat si mai ales miscare. Ceaiul, fie ca e alb fie ca e verde, ajuta la arderea caloriilor si detoxifiaza ajutand in procesul de slabire si in nici un caz fiind o bautura minune. Va recomand sa incercai combinatii, dar si sortimente clasice in varianta vrac(eu personal consum ceaiurile Sweetwood care fac livrari si acasa). Cu un regim adecvat eu am slabit undeva la 5 kg/luna fara prea mari eforturi
Ceaiul...cea mai sanatoasa bautura de pe Pamant: http://www.teaforte.ro/tea-living/beneficiile-ceaiului
Buna, citesc cu interes orice noutate legata de ceaiuri in general, apreciez orice opinie-fie buna sau mai putin avizata, in fond avand toti dreptul la opinie, insa as fi curioasa despre mai multe pareri legate de consumul de ceai alb la persoanele suferind de epilepsie. Se stie, cafeina in general nu este indicata persoanelor ce sufera de aceasta afectiune. Sunt totusi opinii care vin chiar din tara ceaiului verde cum ca ceaiul alb nu ar dauna . Gustul ceaiului alb e si in topul preferintelor mele :) Va doresc sa va bucurati de fiecare ceasca de ceai. :) O zi buna.
Doresc sa stiu am intestin iritabil pot consuma ceai alb..?cite ceaiuri pe zi se consuma?..cald ,rece?...deranjeaza burtica...stiti ce vreau sa zic.Multumesc.
Azi am citit despre acest ceai si l-am cumparat ...La plafar mi s-a recomadat sa beau o ceasca de ceai alb dimineata , eventual sa inlocuiesc cafeaua de dimineata cu ceaiul alb ... Contine cafeina si nu e recomandat sa bem dupa orele 14.00 - 15.00 acest ceai ...
@Laura: Nu stiu ce fel de probleme ai mai exact, insa personal nu recomand in cazul in care ai probleme frecvente cu burtica. Se stie ca ceaiul verde, negru sau chiar si cel alb, au si proprietati laxative. Daca sti ca ai astfel de probleme destul de serioase eu zic sa-l inlocuiesti cu alte tipuri de ceaiuri care iti pot fi de ajutor, sau, daca totusi iti place sa-l consumi, sa-l prepari intr-o forma mai light; adica nu foarte concentrat. In plus, ar fi recomandat sa consulti un medic specialist , astfel de probleme nu cred ca sunt de lasat. Uite, iti pot spune ca am eu avut probleme destul de grave(ulcer duodenal, ficat marit/fiere) care s-au rezolvat odata cu urmarea unui tratament corespunzator(recomandat de medic), plus un regim alimentar strict, mai ales renuntarea la... cafea. Si crede-ma eram mare bautoare de cafea. Unan de zile in care am tinut regim visam si noaptea ca beam cafea :-))) .Dupa acel an insa cafeaua am inlocuit-o incet incet cu fel si fel de ceaiuri, iar acum consum acest ceai alb sau ceai verde(numai din frunze in vrac) si chiar nu-mi mai pot imagina acum diminetile fara ceai. Sincer, am mai cochetat ocazional cu ideea de a bea o cafea buna, insa efectul nu a mai fost acelasi si nu mi-a placut deloc, plus ca fenomenul de sevraj (dependenta) ce ti-l da cafeaua nu exista la ceaiuri.
ritind mai sus toata prezentarea nu am inteles concret care sunt plantele utilizate ca ceai alb,ce se culege ianite de inflorire doar cateva plante daca este posibil sa mi le enumerati parca intelesei eu flori de iasomie??... multumesc anticipat.
Citind mai sus toata prezentarea nu am inteles concret care sunt plantele utilizate ca ceai alb,ce se culege inainte de inflorire doar cateva plante daca este posibil sa mi le enumerati parca intelesei eu flori de iasomie??... multumesc anticipat.
@viorica: Ceaiul alb nu are nici o legatura cu ceaiul de iasomie, sau, asa cum se mai gaseste in magazinele de specialitate, ceaiul verde cu arome de iasomie. Ceaiul alb este de fapt o varietate a ceaiului verde, mai precis, sunt chiar mugurii plantei de ceai verde, atent selectionati, intr-o anumita perioada a anului, care se culeg , si mai ales se proceseaza dupa o anumita metoda traditionala din cate am inteles eu din ce m-am documentat. In plus, se pare ca sunt chiar mai multe metode traditionale in China de cultivare, culegere, prelucrare si pregatiure a ceaiului alb, si ca sunt ANUMITE soiuri de copacei de ceai verde care se preteaza la un ceai alb de calitate; si nu contest ca un soi bun, o prelucrare de calitate si o prepararare adecvata a ceaiului alb il face unic atat ca savoare dar mai ales ca proprietati. De aceea eu personal recomand sa nu cumparati de pe rafturile oricarui magazin, orice ceai ieftin de 2-3 lei, ambalat la plic, ci mai degraba orientati-va spre magazine specializate in domeniu, informati-va inainte asupra marcilor, importatorilo, tarii de origine, caci pana la urma asta face parte din cultura asa zisa a ceaiului. E adevarat, e putin mai scump un ceai certificat BIO, insa va asigur ca gustul si aroma nu se compara cu ce gasim in marile lanturi de market. Inca ceva, indiferent daca e ceai verde sau alb, ele NU SE FIERB, NU SE TOARNA APA CLOCOTITA! Pur si simplu se infuizeaza la temperatua de circa 70, maxim 80 grade celsius, si se strecoara obligatoriu dupa timpul de infuzie. Servit neandulcit, su cu o lingurita de miere constituie un adevara medicament. Va doresc sa va bucurati de fiecare ceasca de ceai. :)