Dieta cu dovlecei – perfecta pentru vara ca sa slabesti sanatos

Diete clasice 08.08.2017 dietetik

Iata o dieta simpla si sanatoasa, buna de tinut pe toata perioada verii. Este perfecta pentru persoanele care s-au trezit cu cateva kilograme in plus si vor sa scape de ele in mod cat mai sanatos fara a da peste cap metabolismul. Dieta cu dovlecei vine la pachet cu multe avantaje, pe langa faptul ca este simpla si sanatoasa. Dovleceii se gasesc din belsug vara si sunt destul de accesibili si nu te vei plictisi niciodata de ei, deoarece pot fi preparati in diverse moduri cat sa variezi meniul. Cu ajutorul dovleceilor poti slabi intr-o luna si 7-8 kilograme.
 

Ce beneficii pentru sanatate si silueta aduc dovleceii? Cate calorii au?

Dovleceii aduc un aport impresionant de nutrienti, ceea ce-i fac indispensabili pentru sanatate si pentru a slabi. Sa vedem ce contin dovleceii:
 
  • Apa 95% - ceea ce-i face usor de digerat si ajuta la detoxifiere
  • Minerale si oligoelemente ( 100 grame de dovlecei contin 700 ml potasiu, fosfor, magneziu si calciu )
  • Vitamine ( Vitamina C, A si vitamine din complexul B)
  • Contine fibre solubile (pectine si celuloza) – ceea ce ajuta tranzitul intestinal; este recomandat chiar in tratamentul gastritelor; ajuta si la eliminarea grasimii de pe abdomen si stim cat este de greu sa scapi de ea
  • Ajuta la buna functionare a sistemului cardiovascular si chiar este indicat de medici consumul de dovlecei
  • Iti potolesc rapid foamea si sunt destul de satiosi
  • Iti aduc un aport ridicat de energie
  • Accelereaza metabolismul
  • Ajuta la eliminarea toxinelor din organism
  • Trateaza constipatia, datorita continutului bogat de fibre
  • Aportul caloric este foarte mic, respectiv 15 calorii la 100 grame de dovlecei

Cum se tine dieta cu dovlecei?

In principiu, cu cat sunt gatiti mai putin dovleceii cu atat mai mult isi pastreaza cantitatea necesara de nutrienti necesari organismului. Nu exista un meniu standard pentru aceasta dieta cum este in cazul altora. Aceasta este una destul de flexibila.
 
Daca vrei sa dai jos mai multe kilograme, ideal este sa o tii timp de 1 luna, dar sa nu consumi doar dovlecei, intrucat iti vei produce carente in organism. Trebuie sa ai grija cum il consumi, dar si in ce combinatii de alimente. Daca vrei sa dai jos doar cateva kilograme in plus, iti sugerez sa tii dieta timp de 1 saptamana, dar este indicat sa consumi doar dovlecei in aceasta perioada si poti slabi mai alert decat in cazul precedent.
 
Nu ai voie sa prajesti dovleceii in ulei si nici sa-i combini cu alimente cu multe calorii si cu grasimi nesanatoase. Ei trebuie consumati fie cruzi fie in aburi. Nu va speriati. Dovleceii cruzi sunt exceptional de gustosi mai ales daca ii stropesti cu putina zeama de lamaie. Ca sa prepari dovlecei la abur, te sfatuiesc sa-i stropesti putin cu ulei de masline si il poti combina cu vinete, cu rosii si alte legume la abur, dar nu tine mult legumele la abur pentru ca isi vor pierde nutrientii. Dovleceii cruzi merg foarte bine la salate de detoxifiere proaspete. Acestea te ajuta sa-ti regenerezi ficatul si sa-l cureti total de toxine. In felul acesta vei slabi si mai mult.
 
 
Si poate nu stiati ca exista si paste cu dovlecei. Aici mentionez ca pastele trebuie sa fie integrale si sa nu folositi sosuri grase ca dressing.
Partea buna este ca poti abuza de aceste paste cat vrei, pentru ca nu-ti ameninta silueta. Asta pentru iubitorii de paste care nu se pot abtine de la ele.
 
Poti consuma si carne in dieta cu dovlecei, dar cu conditia sa fie slaba si sa nu fie prajita in ulei. De asemenea, aceste legume sunt perfecte ca sa ornezi cu ierburi aromatice dietetice, care ajuta si ele la slabit si la detoxifiere. Acestea te vor ajuta sa accelerezi si mai tare metabolsimul, deci vei arde mai repede depozitele de grasime, ceea ce este minunat. Pana la urma ne dorim rezultate bune. Dar ce nu stiti este ca exista suplimente naturale dietetice tip desert, care nu dau efecte secundare si care va ajuta sa accelerati metabolismul si mai mult. Mai nou sunt suplimente care sa va ajute sa va satisfaceti si pofta de dulce ca sa nu fiti nevoiti sa trisati in dieta, pentru ca altfel nu va da rezultate. In functie de preferinte, puteti consuma cu extract natural de cacao, vanilie, capsuni sau ce doriti. Rezultatele vor fi mult mai spectaculoase si veti actiona din interior mai intens.

Tin sa va spun ca dieta cu dovlecei nu va avea rezultatele dorite daca nu renuntati la vechile obiceiuri alimentare, anume carbohidrati, grasimi nesanatoase, produse de patiserie, produse fainoase, sucuri carbogazoase, alcool si dulciuri. Consumati in schimb foarte multa apa, 2 litri pe zi daca se poate, iar daca nu reusiti si vreti o alternativa mai atragatoare, recomand consumul de sucuri naturale detoxifiante. Sunt foarte gustoase si au avantajul ca pot fi luate peste tot cu voi si stau destul de mult la frigider. Cand slabesti intr-un mod delicios este mult mai usoara slabirea. Nu uita nici de 30 de minute de miscare zilnica sau concentrati-va pe cat mai multe activitati casnice daca nu aveti timp ca sa ardeti caloriile.
 
Ca idei de meniuri ati putea consuma paste cu dovlecei, salate cu dovlecei si alte legume, dovlecei umpluti cu peste (crap), sufleu cu dovlecei, dovlecei copti etc. Variantele sunt infinite.
 
Tu cand incepi dieta cu dovlecei? Nu ti se pare foarte usoara?

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
dieta usoara
dieta cu dovlecei
reteta dovlecei
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare