Daca ar fi sa se faca un top al alimentelor obligatorii in curele de slabire, fasolea verde ar trebui sa fie pusa pe primul loc, iar iaurtul pe al doilea. Fasolea verde contine doar 31 de calorii la 100 de grame si poate fi consumata in orice cantitate, fara sa ingrase. De asemenea, iaurtul contine calciu si grasimi sanatoase, importante pentru sanatatea oaselor, asigura un tranzit intestinal bun si combate problemele gastrointestinale.
Beneficiile consumului de fasole verde nu se opresc doar la faptul ca ajuta la slabit. Ea contine beta-caroten, un antioxidant puternic, este bogata in acid folic, magneziu si vitamina C, accelereaza tranzitul intestinal, scade colesterolul, contine fier si vitamine de tip B, subtiaza sangele, intareste imunitatea si previne migrenele. Deoarece contine si o doza mica de proteine, nu trebuie sa iti faci griji ca iti pierzi energia in perioada curei de slabire.
Cum slabesti cu fasole verde si iaurt?
Meniu pe zile:
ZIUA 1
Dimineata: un pahar mare de apa cu lamaie;
Mic dejun: un iaurt cu cereale integrale;
Gustare: o banana;
Pranz: fasole verde fiarta cu ciuperci;
Gustare: un iaurt;
Cina (nu mai tarziu de ora 8): supa sau ciorba cu fasole verde si o felie paine integrala prajita.
ZIUA 2
Dimineata: apa cu lamaie;
Mic dejun: un ou fiert, un castravete si un iaurt;
Pranz: somon cu garnitura de fasole verde fiarta;
Gustare: un iaurt;
Cina: fasole verde fiarta, dreasa cu usturoi si putin ulei de masline, plus o felie de branza si cateva rosii cherry.
ZIUA 3
Dimineata: un pahar mare cu apa cu lamaie;
Mic dejun: un ou fiert, o rosie, un castravete, 4 masline si un iaurt;
Gustare: un mar;
Pranz: un piept de pui fiert sau fript si o farfurie cu fasole verde fiarta;
Gustare: un iaurt si o felie paine integrala;
Cina: un iaurt si o farfurie mare de fasole verde fiarta si cateva ciuperci.
ZIUA 4
Dimineata: un pahar mare cu apa cu lamaie;
Mic dejun: un iaurt cu o lingurita de lamaie si 3 linguri de cereale integrale;
Gustare: un mar;
Pranz: salata cu fasole verde, rosii cherry, verdeturi, suc de lamaie si o lingura ulei de masline;
Gustare: un ou fiert;
Cina: o farfurie de ciorba de pasare, cu fasole verde si alte legume, o felie paine integrala prajita.
ZIUA 5
Dimineata: un pahar mare cu apa cu lamaie;
Mic dejun: iaurt cu cereale integrale;
Pranz: tocanita de fasole verde cu sos de rosii plus o felie mica de mamaliga;
Gustare: 2 fructe;
Cina: o salata cu fasole verde, spanac, o ceasca de quinoa, castravete si suc de lamaie.
ZIUA 6
Dimineata: un pahar mare cu apa cu lamaie;
Mic dejun: un ou fiert si 2 rosii cu putin ulei de masline si busuioc, plus o felie paine integrala;
Pranz: fasole verde fiarta si un iaurt;
Gustare: 12 migdale si un iaurt cu fructe;
Cina: tocanita de fasole verde fiarta cu o garnitura mica de orez fiert.
ZIUA 7
Dimineata: un pahar mare cu apa cu lamaie;
Mic dejun: un sandvis cu sunca de curcan si salata verde, plus un iaurt;
Gustare: un fruct;
Pranz: tocanita de fasole verde cu piept de pui si sos de rosii plus o felie paine integrala sau un vas mic cu orez fiert;
Cina: fasole verde fiarta si un iaurt.
Saptamana a doua repeta meniul de mai sus. Deoarece contine foarte putini carbohidrati, aceasta cura de slabire te ajuta sa pierzi 3-4 kilograme in 2 saptamani.
Succes!
Calculator
Planifica-ti meniulIntreaba specialistul
prev
next
Adreseaza o intrebare
-
Dietetik raspunde
Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...
-
Andra Chirnogeanu
Fitness trainer Fitcurves