Dieta cu fructe

Dieta cu fructe este o metoda eficienta care te poate ajuta sa-ti reglezi glicemia. Dieta cu fructe (dar nu orice fel de fructe, evident), este indicata si ca o cura pentru scaderea in greutate, dar si ca o cale, placuta si usoara, pentru a mentine sub control glicemia. Dieta cu fructe tine cont de indicele glicemic al fructelor recomandate, pe de o parte pentru a tine sub control valoarea glicemiei, pe de alta pentru un aport caloric cat mai mic. Cele mai bune fructe recomandate, in dieta cu fructe, sunt cele care au un continut redus de carbohidrati, astfel ca pot fi consumate si de cei care sufera de diabet.

    

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Fructe de padure. Pot fi mancate aproape fara restrictii. Sunt bune atat cele proaspete, cat si cele congelate. Singura conditie este sa fie consumate fara adaus de zahar. In categorie intre afinele, capsunile, zmeura si murele sau orice alt tip de fructe de padure. Toate sunt foarte bogate in antioxidanti, vitamine, fibre si au un continut redus de carbohidrati. Trei sferturi de ceasca de afine proaspete are 62 de calorii si 16 grame de carbohidrati. Pot fi combinate cu lapte sau iaurt degresat si sunt excelente la micul dejun. O cana de capsuni are doar 60 de calorii, iar o cana cu mure, undeva in jur de 50 de calorii.

Cirese. Dat fiind faptul ca le vine vremea acusi-acusi, le includem pe lista. Si acestea au putini carbohidrati si un indice glicemic scazut, putand fi incluse in dieta cu fructe pentru scaderea in greutate sau in dieta celor care au probleme cu glicemia. Intr-o cana cu cirese sunt circa 60 de calorii si 14 grame de carbohidrati. Ciresele sunt bogate in antioxidanti, acestia putand lupta impotriva bolilor de inima, a cancerului si a altor afectiuni. Ciresele nu pot fi consumate decat proaspete, fara zahar, evident, asa ca perioada mai- iunie este cel mai bun moment pentru o cura.

Piersici. Aceste minunate fructe sunt printre cele mai bogate in vitaminele A si C, dar au si potasiu si multe fibre. Sunt ideale proaspete, dar pot fi consumate si cele din compot, dar doar daca a fost preparat fara zahar. Combina piersicile cu scortisoara, combinatia fiind delicioasa.

 

Caise. Un fruct copt are doar 17 calorii si 4 grame de carbohidrati. Patru caise proaspete inseamna o portie si ofera mai mult de 70% din necesarul zilnic de vitamina A. In plus, aceste fructe sunt o buna sursa de fibre.

Mere. Nu puteau sa lipseasca din dieta cu fructe. Un mar mic reprezinta o alegere excelenta in ceea ce priveste fructele, are doar 54 de calorii si circa 14 grame de carbohidrati. Merele contin de asemenea fibre si sunt o sursa buna de vitamina C si potasiu. Mananca merele cu tot cu coaja pentru ca acolo se afla cea mai mare cantitate de antioxidanti.

Portocale. Un singur fruct asigura tot necesarul de vitamina C de care ai nevoie intr-o zi. Contine numai 15 grame de carbohidrati si 62 de calorii. Portocalele sunt o excelenta sursa de folati si potasiu, care pot ajuta la mentinerea unei tensiuni arteriale stabile.

 

Pere. Aceste fructe contin foarte mult potasiu si foarte multe fibre. Spre deosebire de cele mai multe dintre fructe, ele isi imbunatatesc textura si aroma dupa ce sunt culese.

Kiwi. Desi intra in categoria fructelor exotice, kiwi este accesibil si poate fi consumat tot timpul anului. Fructele de kiwi sunt o excelenta sursa de potasiu, fibre si vitamina C. Un kiwi mare are aproximativ 56 de calorii si 13 grame de carbohidrati, scrie Every Day Health.

Dieta cu fructe este o ideala combinatie intre sanatos si gustos. Fructele trebuie consumate de regula, inainte de masa sau la gustari. Variaza aceste fructe, in dieta zilnica si mananca, in fiecare zi, cel putin patru fructe diferite. 

 

Tags:
dieta cu fructe
calorii
indice glicemic
dieta pentru scaderea in greutate
lactate degresate
diabet
glicemie
dieta in diabet
vitamine
potasiu
fibre
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare