Dieta cu mere

Dieta cu mere este considerata de nutritonisti ca fiind una dintre cele mai bune diete, atat pentru beneficiile pe care le aduce marul, ca aliment, cat si petru capacitatea acestuia de a contribui la pierderea sanatoasa in greutate. In plus, dieta cu mere este una dintre cele mai eficiente mijloace care te ajuta sa scapi de toxine.

Dieta cu mere este ideala in aceasta perioada, merele fiind fructe pe care le avem la discretie. Marul este un bun tonic al sistemului nervos, este un excelent laxativ, mineralizant si are foarte putine calorii, in functie de soi, un mar, de dimensiuni medii, avand intre 80 si 100 de calorii, dintre care jumatate sunt considerate calorii negative

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

        

Planul dietei cu mere este foarte simplu si se bazeaza pe doua conditii. Prima este aceea de a manca inainte de mesele principale cate un mar. A doua conditie este sa limitezi consumul zilnic de calorii, in zilele dietei cu mere, in jurul valorii de 1800 si, ca in oricare alta dieta, sa bei suficiente lichide. Alimentele recomandate in dieta cu mere sunt cele bogate in proteine si cele ce contin grasimi sanatoase.

Dieta cu mere este o dieta rapida, recomandata pentru intervale scurte de timp, de trei-cinci zile. Efectele benefice sunt multiple: te vei simti plina de energie, tenul tau o sa devina stralucitor si vei pierde intre 2 si 4 kilograme, mai ales din regiunea abdominala.

Wh Food considera marul ca fiind cel mai sanatos si complet dintre fructe, foarte bogat in vitamine, minerale si fibre, toate intr-o proportie ideala.

Planul alimentar pentru dieta cu mere este urmatorul. Micul dejun incepe cu un mar, pe care este recomandat sa-l mananci imediat cum te trezesti. Urmeaza o omleta din doua oua sau doua oua fierte, o felie de branza putin sarata si o felie de paine din cereale integrale. Prima gustare este formata dintr-o portie de branza de vaci si un iaurt fara grasimi. Pranzul incepe cu un mar si continua cu o bucata de pipet de pui la gratar si o portie de legume versi (broccoli, fasole verde sau varza de Bruxelles). Pot adauga si doua linguri de orez brun. A doua gustare a zilei este formata dintr-un pahar cu lapte degresat, iar pentru cina recomandarea este un mar, peste gras la gratar si legume.

Dieta cu mere permite, daca iti realizezi o schema personalizata, consumul de pana la cinci mere pe zi.

Tags:
dieta cu mere
mere
calorii
dieta cu putine grasimi
dieta hiperproteica
proteine
minerale
vitamine
fibre
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • lulubell
    1. lulubell 03.12.2012 14:55

    o sa incerc aceasta dieta desi nu cred ca va da roade. Corpul meu s-a obisnuit cu dietele numeroase care le-am tinut si nu prea mai slabesc.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare