Dieta cu ochii pe ceas

 

Aceste cicluri fiziologice fac ca, la o anumita ora din zi, concentratia de insulina din sange, de exemplu, sa fie la nivel maxim, iar la o alta ora aceasta sa fie la valoarea minima.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

La fel se intampla cu hormonii si enzimele, dar si cu factorii care contribuie fundamental la digestie.

 

Echilibrul intre ceea ce mananci si ora este directa si imediata, si este caracteristica cronodietei sau crononutritiei, si asta pentru ca omul este adaptat la ciclul de 24 de ore al zilei, depinde fundamental de alternanta zi-noapte, iar lumina soarelui este factorul declansator al unor mecanisme fiziologice fundamentale.

 

Utilizata adecvat, aceasta ciclicitate metabolica, raportata la momentul din zi, poate ajuta procesul de slabire. Este vorba despre o cura de slabire eficienta si naturala.

 

Aceasta metoda si-a castigat un numar semnificativ de adepti, cei care au respectat dieta, in functie de cat arata ceasul, fiind multumiti de rezultate.

 

Din punct de vedere medical exista mai multe opinii. Majoritatea nutritionistilor considera ca unicul mijloc care poate determina pierderea in greutate eficienta este o dieta bazata pe alimentatia sanatoasa, saraca in calorii.

 

O alta categorie, printre care se afla si cei care pledeaza pentru crononutritie sustine ca abstineta alimentara poate duce la frustrari si constrangeri care fac rau, inainte de a face bine, si sutin cronodieta ca fiind o cale naturala care duce la scaderea in greutate.

 

Tags:
slabire naturala
crononutritia
cura de slabire eficienta
nutritie sanatoasa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare