Dieta cu orez

Asa ca, aseaza-te confortabil si ramai in continuare la o “portie” de lectura placuta!

Dieta cu orez este un program medical care impune supraveghere de specialitate si este conceput pentru pierderea in greutate pe o perioada de cel putin patru saptamani. Planul dietei a fost conceput pentru a trata afectiuni ca: obezitate, diabet, probleme ale inimii, hipertensiune si boli renale. Cei care se ocupa de acest plan de slabire fac parte din cadrul Universitatii Duke din Durham, Carolina de Nord, SUA.

 
Istoria dietei

Cel care a initiat acest plan de pierdere in greutate este Walter Kempner, nascut in Germania anului 1903, care a urmat cursurile Departamentului de Medicina ale Universitatii Duke in anul 1934.

Kempner a investigat efectele dietei in tratarea hipertensiunii si diabetului. Si a observat ca, aceste boli s-au dovedit a fi rare pentru toate acele persoane care consumau orez si produse pe baza de orez.

Kempner a dezvoltat o dieta cu orez, fructe, sucuri, zahar, vitamine si suplimente nutritive pe baza de fier, ca sa le dea o mana de ajutor ajute persoanelor care sufera de afectiunile prezentate ceva mai sus.

Dieta lui Kempener a fost utilizata inca din anul 1939 ca tratament pentru afectiuni, adesea cu rezultate dramatice. S-a observat ca, mai mult de 18.000 de pacienti din intreaga lume sufereau de diabet, obezitate, probleme cu inima si hipertensiune. Iar numarul destul de mare al suferinzilor vine sa traga un semnal de alarma, ca sanatatea este cel mai scump dar si ca trebuie pretuita.

Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
 • viorica
  1. viorica 22.02.2010 16:29

  sal daca se poate as dori sa mi dai si mie dieta cu orez .am 38 de ani si mam ingrasat ffff mult nustiu ce dieta sa mai tin ca sa mi dea rezultate ,am inteles ca dieta cu orez e usor de tinut si da si rezultate ,dar nu o stiu. iti multumesc.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
 • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

  Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

 • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
  Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare