Dieta cu otet de mere topeste rapid kilogramele in plus

Ai incercat tot felul de diete pana acum si niciuna nu ti s-a potrivit? Incearca dieta cu otet de mere. Oricat ti s-ar parea de ciudat, otetul de mere chiar ajuta la topirea grasimilor si face minuni pentru silueta ta. Un avantaj deloc de neglijat al consumului de otet de mere este ca el ajuta la eliminarea toxinelor acumulate in organism, accelereaza metabolismul, trateaza anemia, regleaza nivelul de colesterol si zahar din sange, energizeaza organismul si scade considerabil pofta de mancare.

Otetul de mere contine, ca si merele, pectina, o fibra solubila care accelereaza tranzitul intestinal, eliminand in acest fel riscul de constipatie. Constipatia, dupa cum se stie, este inamicul numarul 1 al curelor de slabire, de aceea orice dieta trebuie sa contina multe alimente bogate in fibre, in special legume si fructe.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Care sunt regulile dietei cu otet de mere?

1. Consuma pe toata perioada dietei un pahar de apa calduta cu 1-2 lingurite de otet de mere si o lingurita de miere cu 20 de minute inainte de mesele principale. Nu uita sa incluzi otetul de mere si in salate. Aceasta bautura este excelenta pentru tratarea indigestiei, grabirea tranzitului intestinal si arderea grasimilor. Otetul de mere stimuleaza producerea de acid gastric, lucru care te ajuta sa digeri mancarea mai usor. 

2. Incearca sa consumi numai alimente sanatoase (legume, fructe, cereale integrale, oua, lactate, carne slaba, peste, fructe de mare, lapte de soia, multe verdeturi, supe, linte, fasole, naut, migdale, nuci, seminte de tot felul etc.).

3. Combina alimentele cum vrei, insa portiile trebuie sa fie considerabil mai mici fata de regimul tau alimentar normal. Ideal ar fi sa consumi intre 1300 si 1500 calorii zilnic. Fiecare masa principala trebuie sa contina musai si o salata verde cu legume, dreasa cu putin otet de mere si ulei de masline. 

4. Este important sa iei 3 mese principale pe zi si 2 gustari. Mesele regulate vor ajuta la accelerarea metabolismului si la evitarea infometarii.

5. Consuma cate un mar pe post de gustari. Pectina din mere ajuta la absorbtia glucidelor si grasimilor. 

 

Citeste si Slabeste 1 kilogram pe zi cu dieta cu limonada.

6. Bea multe lichide si ceaiuri neindulcite. Cele mai recomandate ceaiuri sunt ceaiul alb (oolong), ceaiul rosu si ceaiul verde. Ele ajuta la detoxifierea organismului si la arderea rapida a grasimilor.

7. Pentru ca dieta sa fie cat mai eficienta, nutritionistii recomanda sa fie evitate alimentele grase, prajelurile, mezelurile cu multe grasimi, dulciurile, painea alba, covrigii, margarina, untul, chipsurile si alimentele de tip fast food.

8. Dieta nu trebuie urmata mai mult de 3-4 saptamani pentru ca sanatatea sa nu fie afectata.  

Dieta cu otet de mere nu presupune un consum exagerat de otet, cateva linguri pe zi sunt suficiente. 

Otetul de mere trebuie sa fie 100% natural, de aceea este recomandat sa citesti eticheta cand il cumperi. El este bogat in magneziu, potasiu, calciu, fosfor, sodiu, fier, sulf, cupru, siliciu, dar si vitamina A, vitamine din complexul B, o doza mare de vitamina C, vitamina E, beta-caroten, precum si multe enzime foarte active.

Intr-o cura de slabire, otetul de mere actioneaza pe doua planuri, pe de o parte taie apetitul, pe de alta intervine in dezintegrarea celulelor adipoase, astfel ca inclus intr-un plan alimentar sanatos, te poate ajuta sa slabesti cateva kilograme pe saptamana.

Citeste si 10 remedii pentru sanatate si frumusete cu otet de mere.

 

 

Tags:
dieta otet de mere
otet de mere slabire
slabire rapida
slabire drastica
cura otet mere
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • tabita18
    1. tabita18 10.03.2014 22:15

    desi consum otet de mere eu nu am slabit, in schimb m-am mentinut chiar daca am mancat si ce nu trebuie

  • Maria
    2. Maria 04.12.2015 13:23

    Eu am inceput sa beu otet chiar si dupa masa eu il consum cu apa Dupa 3 zile am vazut rezultate si ma bucura asta ft mult Otetul taie pofta de mincade si ajuta la stimularea organismului

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare