Perele sunt fructele pe care trebuie neaparat sa le ai in geanta atat vara, cat si toamna pentru ca sunt bogate in vitamine, minerale si antioxidanti, te scapa de multe probleme de sanatatate si te mai ajuta si sa slabesti.
Daca nu ti-ai propus sa dai jos din kilograme, o cura de detoxifiere e binevenita oricand.
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Probabil cea mai importanta calitate a perelor este continutul de vitamina C, care protejeaza organismul de efectul radicalilor liberi si stimuleaza anticorpii sa distruga bacteriile si virusii.
In plus, perele previn constipatia si reduc nivelul de colesterol, gratie continutului de fibre, iar mineralele (calciu, cupru, mangan, magneziu) pe care le contin, intaresc organismul. Asadar, consumul regulat de pere lupta impotriva infectiilor, a cancerului de san, a bolilor de inima si a cancerului de colon, impotriva diabetului, stresului si hipertensiunii arteriale.
Exista mai multe variante de diete cu pere, dar noi iti propunem numai doua. Alege-o pe cea care ti se potriveste si bucura-te apoi de rezultatele vizibile.
Prima dieta spune ca trebuie sa mananci 2 - 3 kilograme de pere bine coapte, in 2 - 3 zile pe saptamana, repartizate in 5 - 7 mese pe zi. In restul zilelor, cand ai voie sa mananci si altceva, dar neaparat mancare sanatoasa, consuma 2 - 3 pere dimineata, pe stomacul gol. Incearca sa scoti din alimentatia ta carnea, mezelurile, dulciurile, sosurile, cafeaua si alcoolul.
Tine cont ca perele, in starea naturala, reprezinta o sursa pretioasa de vitamine si minerale, iar trecute prin foc, devin laxative.
A doua dieta presupune alternarea a doua variante de meniu timp de doua saptamani, dupa care urmeaza doua zile in care trebuie sa mananci numai pere, fie in stare cruda, fie in compot. In aceasta perioada de dupa dieta evita pe cat posibil dulciurile, painea, pastele, grasimile, prajelile, cartofii sau orezul alb.
Mic dejun
o para si un iaurt mic
sau
o para si 100 g branza slaba de vaci
Pranz
carne slaba de pui sau curcan, fiarta sau fripta, salata din legume crude (cu exceptia rosiilor) si 2 lingurite ulei
sau
100 g carne (sau 150 g peste), cu o portie de legume gatite (fripte sau fierte) si salata (fara rosii)
Cina
doar pere (maxim un kilogram), dar nu trebuie mancare mai tarziu de ora 19