Dieta cu proteine

Dieta cu proteine este una dintre cele mai comode cure de slabire si asta pentru ca, in aceasta dieta, chinul senzatiei de foame aproape ca nu exista. Avantajul dietei este acela ca proteinele sunt substantele nutritive de baza, fundamental necesare pentru dezvoltarea si functionarea organismului. Dieta bogata in proteine beneficiaza de un mare avantaj. Proteinele consuma cele mai multe calorii pentru arderea si procesarea lor. In consecinta, o alimentatie bogata in proteine activeaza metabolismul si stimuleaza arderile de grasimi. 

Dieta cu proteine are capacitatea de a dezvolta masa musculara, daca in paralel cu dieta faci si multa miscare, care sa aiba efect real asupra principalelor grupe de muschi. Sfatul unui profesionist este necesar, pentru ca exercitiile sporesc eficienta si imbunatatesc rezultatele dietei cu proteine.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Un alt avantaj al dietei cu proteine este faptul ca asigura o slabire rapida, fara sa produca o stare de epuizare asa cum se intampla in cazul celor mai multe dintre celelalte diete. Dieta este exclusiv dedicata celor care consuma carne, acesta fiind si principalul aliment al dietei. Carnea "consuma" cele mai multe calorii in cursul digestiei, comparativ cu alte alimente.  Rezultatele dietei sunt vizibile in cateva saptamani (3-4 saptamani). Un beneficiu este faptul ca protinele au proprietatea de a "taia foamea". Pierderea in greutate variaza de la un individ la altul si se realizeaza prin reducerea substantiala a depozitelor de grasimi. Dieta exclude dulciurile si alcoolul, dar in replica nu contabilizeaza strict numarul de calorii ingerate, alimentele permise putand fi consumate in "orice cantitate". 

Dieta este contraindicata diabeticilor, persoanelor care sufera de probleme renale, dar si celor care au insuficienta cardiaca si hepatica. In mai mica sau mai mare masura orice dieta prezinta un anume risc pentru sanatate, astfel ca cea mai buna masura preventiva este un consult general inainte de a incepe aceasta dieta proteica pentru a avea certitudinea ca nu-ti pui in pericol starea de sanatate.

Dieta proteica are un plan in patru etape. Prima etapa exclude complet pastele fainoase, painea si dulciurile, dar si grasimile. Consumul de fructe si legume este simbolic, dieta bazandu-se doar pe consumul de carne si alte alimente bogate in proteine. Este important ca in aceasta perioada consumul de lichide sa fie de cel putin un litru si jumatate de apa pe zi.

Etapa a doua permite aportul limitat de legume si fructe, dar mentine interdictia in ceea ce priveste grasimile si dulciurile. Aceasta este etapa in care pierderea in greutate este evidenta. Trebuie sa bei cel putin 1,5 litri de lichide pe zi. Aceasta este cea in care metabolismul consuma grasime doar din rezervele proprii ale organismului. Etapa a treia este faza de tranzitie, in care este permisa reintroducerea in alimentatie a tuturor fructelor si legumelor.

Etapa a patra, denumita si faza de stabilizare perioada in care se revine la alimentatia normala, respectand principiile alimentatiei sanatoase, concomitent cu un consum scazut de glucide.

Dintre alimentele indicate in dieta cele mai bune sunt lactate degresate. Alege iaurt, branza sau lapte degresat. Uita de iaurturile indulcite si de cele cu fructe. Sunt binevenite fructele cu coaja lemnoasa si fructele uscate bogate in proteine, fibre, carbohidrati si grasimi esentiale. Cele mai bune: nucile si migdalele.

In ceea ce priveste carnea este de preferat sa eviti consumul de carne rosie. Oricum carnea de vaca este recomandata doar o data pe saptamana, in restul zilelor trebuie sa te bazezi pe carne de pui, peste si fructe de mare.

In ceea ce priveste legumele sunt preferate cele verzi, cu sau fara frunze: mazarea, fasolea verde, varza, dovleceii, spanacul, sparanghelul, salata. 

Un meniu tip  arata in felul urmator: la micul dejun doua albusuri de ou sau un ou intreg, doua felii de paine din cereale integrale, un fruct si o ceasca de cafea sau ceai fara zahar. Pentru pranz carne de pui si o salata, iar la cina o supa de pui cu legume, o bucata de carne de pui si o salata verde, recomanda Cuisine az.

Dieta se respecta pentru un interval de maximum trei luni de zile. Este foarte important ca revenirea la alimentatia normala sa se faca treptat, iar regimul de viata sanatosa sa fie pastrat si dupa ce dieta cu proteine si-a atins obiectivul.

Tags:
dieta cu proteine
grasimi
metabolism
fitness
calorii
carne
legume
fructe
apa
masa musculara
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
11 Comentarii
  • ANA MARIA
    1. ANA MARIA 01.04.2012 13:33

    la dieta cu proteine este premis consumul d cafea?

  • Cristina
    2. Cristina 04.08.2012 14:07

    In loc de o cafea, ar merge un cappuccino? multumesc anticipat. Da Ana Maria, este permis consumul de cafea.

  • stefania
    3. stefania 27.10.2012 16:12

    AM AUZIT DE ACEASTA DIETA DAR VREAU SI EU MAI IN DETALIU CE AM VOIE SA CONSUM SI CE NU IN FIECARE ETAPA.

  • otiliaignat
    4. otiliaignat 30.10.2012 17:21

    @Cristina - cred ca da. ma gandesc ca este mai importanta placerea decat caloriile in plus.

  • otiliaignat
    5. otiliaignat 30.10.2012 17:23

    @stefania nu exista alimente tipice pentru fiecare etapa. etapele dietei au rolul de a aduce modificari in ritmul alimentar care sa tina la nivel ridicat metabolismul. foloseste lista celor 100 de alimente permise in dieta dukan. gasesti textul pe site-ul nostru

  • elena
    6. elena 30.10.2012 17:53

    AM DIABET SI AM INCEPUT SA TIN ACEASTA DIETA DE CE NU ESTE RECOMANDATA LA CEI CU DIABET .CU STIMA ELENA

  • otiliaignat
    7. otiliaignat 23.11.2012 17:52

    elena - adreseaza o intrebare aici: http://www.dietetik.ro/comunitate/intreaba-specialist e de dorit caraspunsul sa-l vada toata lumea

  • gabbeioana
    8. gabbeioana 04.04.2013 14:53

    asta e dieta Atkins :))

  • belena
    9. belena 04.04.2013 15:02

    Buna stiti de cand am pus intrebarea de anul trecut eu oricum multumesc dar dieta cu proteine este DUKAN.

  • Claudia
    10. Claudia 18.01.2014 13:31

    Dieta pe baza de proteine, mai ales cele de origine animala, este una dintre cele mai periculoase pe termen lung. Dieta cu proteine este calea cea mai sigura de a te imbolnavi. Printre efectele acestei diete se numara: pietrele la rinichi datorate oxalatului si uratului de calciu, voma, amenoree la femei, colesterol mare, deficiente de vitamine, crestere a cantitatii de calciu eliminat prin urina ceea ce inseamna un adevarat dezastru pentru oase care pierd acest calciu si stim si de ce. Digestia proteinelor este realizata de catre stomac care secreta mai mult acid iar organismul , pentru a realiza echilibru acid-alcalin si a reduce secretia mare de acid, extrage calciu din oase . Pierderea in greutate inregistrata dupa o astfel de dieta, ''predicata'' si de catre cei de la HerbalLife, inseamna de fapt, o reducere a apei din organism, pe care insa o platiti foarte scump.

  • petro
    11. petro 26.05.2016 20:20

    As dori sa stiu cum as putea tine dieta cu proteine .

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare