Dieta cu salata verde te ajuta sa slabesti 6 kilograme in 11 zile

Din cauza caldurii, vara am fi in stare sa mancam numai salata cu rosii si cu branza, deci nu va fi foarte dificil sa renuntam la rosii si la branza, daca vrem sa slabim, si sa mancam numai salata verde. 

Pentru o dieta de scurta durata, salata verde este o alegere sanatoasa gratie vitaminelor, mineralelor si fibrelor pe care le contine. In plus, are foarte putine calorii.  
 
Dieta pe care ti-o propunem azi promite sa te ajute sa slabesti 6 kilograme in 11 zileAtentie! Nu ai voie sa urmezi aceasta dieta daca suferi de orice fel de boala gastro-intestinala. De fapt, inainte sa te apuci de orice dieta ar trebui sa ceri parerea unui medic.
 

Dieta de 11 zile are 6 faze dupa cum urmeaza: 

 
Faza 1 
 
Este o perioada de acomodare care dureaza 2 zile. In aceasta faza trebuie sa consumi la micul dejun jumatate de salata verde preparata cu sare, zeama de lamaie, marar si patrunjel. Insa inainte de a lua masa, trebuie sa bei un pahar mare de apa, imediat cum te trezesti. Dimineata nu ai voie sa mananci nimic altceva in afara de aceasta salata, ci doar sa bei o cafea neagra fara zahar. In restul zilei poti sa mananci ce vrei, dar sa tii cont sa fie mancare sanatoasa. 
 
Faza 2 
 
Faza 2 dureaza tot 2 zile si presupune sa inlocuiesti atat micul dejun, cat si cina cu salata de mai sus. La mesele despre care iti spunem nu ai voie sa mananci nimic altceva. 
 
Faza 3 
 
In faza a 3-a poti sa mananci cata salata vrei, dar vei manca numai salata pe durata intregii zile. Trebuie sa respecti aceste indicatii pentru 3 zile. 
 
Faza 4 
 
De acum incepi sa revii la stilul tau alimentar obisnuit. Faza 4 e identica cu faza 2, ceea ce inseamna ca in cele 2 zile vei manca salata numai la micul dejun si la cina. 
 
Faza 5 
 
Cum e si logic, faza 5 este aceeasi ca faza 1, cand mai ai de mancat salata verde pentru 2 zile numai la micul dejun. Aceasta dieta poate deveni foarte plictisitoare, din cauza lipsei de varietate, dar ai noroc ca pe piata exista mai multe tipuri de salate verzi: iceberg, chinezeasca, romaine, frisee, Lolla Rossa si Lolla Bianco etc. Bucura-te de aceasta diversitate si introdu-o in dieta ta. 
 
 
Din pacate, aceasta dieta nu indica si ce poti manca la mesele in care salata verde nu este inclusa. Pentru a reusi sa dai jos 6 kilograme in 11 zile este important sa ai grija ce mananci pe durata intregii zile. Degeaba servesti frunze la mic dejun, daca la pranz mananci o portie consistenta de mancare cu prajeli si grasimi. 
 
Daca nu vrei sa slabesti, ci doar sa te detoxifiezi, salata verde este perfecta pentru ca este bogata in antioxidanti, dar si in fibre, deci prevene constipatia si ajuta in procesele de detoxifiere colonica. 
 
Salata verde mai are si alte beneficii pentru sanatate, printre care: 
  • previne anemia
  • imbunatateste vederea
  • hraneste pielea, care devine mai ferma si mai luminoasa
  • imbunatateste digestia 
  • imbunatateste calitatea somnului
  • combate senzatia de oboseala

Incearca salata verde cu avocado si rosii cherry sau salata de spanac cu ridichi si ceapa verde.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
dieta
salata
salata verde
slabire
slabit
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare