Dieta de 1200 de calorii

Fiecare organism este diferit in felul sau, o mare parte o reprezinta nevoile. De exemplu o persoana care face sport zilnic si incearca sa manance sanatos necesita mult mai multe calorii decat una care duce un stil de viata sedentar.
Explicatia logica sta in efortul depus din timpul sportului care grabeste procesul de ardere al grasimilor, de aceea pentru mentinerea masei musculare, dar si pentru asigurarea energiei necesare este nevoie de un plus de calorii. Un control al numarului de calorii te ajuta sa previi o posibila luare in greutate.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Vom discuta azi despre procedura in care poti sa-ti iei adio de la cateva kilograme in plus doar prin reducera numarului de calorii. Te intrebi despre ce poate fi vorba? Dieta de 1200 de calorii.
Este minimul de calorii recomandate intr-o zi prin care iti poti mentine o greutate sanatoasa. Acest lucru se datoreaza faptului ca 1200 de calorii asigura un nivel nutritional adecvat pentru majoritatea indivizilor, si permite reducerea numarului de calorii, lucru cerut de persoanele care urmeaza o dieta. Multe planuri de diete pentru slabit sunt concepute de nutritionisti si experti in domeniul sanatatii. Acestea promoveaza consumul zilnic de 1200 de calorii.

 

Principiile dietei
Acest plan de dieta este centrat asupra conceptului de control al numarului de calorii. Daca doritorii consuma mai putine calorii decat se asteapta astfel se instaleaza procesul natural de pierdere in greutate. Doritorilor li se recomanda zilnic un consum nu mai mare de 1200 de calorii. Acest lucru implica nevoia de a analiza continutul a mai multor carti sau de a face cercetare online cu privire la lista caloriilor din alimente.

 

Mancaruri recomandate
Nu se specifica consumul unei grupe anume de alimente in cadrul acestei diete. Cu toate ca doritorii s-ar putea sa experimenteze o nereusita a dietei atunci cand includ in meniu: fructe, legume, cereale integrale, vegetale si proteine slabe.

 


Meniu de dieta
La micul dejun poti servi: o ceasca de lapte degresat, o banana si o ceasca de tarate.

La masa de pranz te poti rasfata cu: un sandvis cu ton si paine din cereale integrale, doua cesti cu cruditati (morcovi, ardei rosu si telina), iar ca desert un mar mic.

La gustare de pranz poti servi nectarine si apa cu lamaie.

In meniul de cina poti include: piept de pui la cuptor, ¾ de ceasca cu fasole verde pregatita la aburi; sau ai optiunea de a servi o salata (1/2 de ceasca cu laptuci, ½ de cana cu rosii cherry, ½ de ceasca cu morcov ras, 2 lingurite cu ulei de masline si ulei balsamic), iar ca desert o piersica.

Ultima gustare a zilei poate consta intr-o para mica, proaspata.

 


Tags:
calorii
control al numarului de calorii
lapte degresat
banana
tarate
ton
cereale integrale
pui
salata
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • vitalik
    1. vitalik 01.04.2009 21:20

    eu cred ca dieta nu e buna

  • mary
    2. mary 02.06.2009 18:20

    super tare dieta.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare