Dieta de 1400 de calorii

Articolul de azi, isi propune sa te invete cum poti manca sanatos, reducand totodata numarul de calorii, ceea ce este o mana cereasca. In principiu ca sa slabesti, este nevoie sa reduci din aportul caloric. Daca din fire nu prea iti place sportul, insa nu prea poti renunta la portiile uriase cu prajeli si alte mancaruri din categoria bombe calorice, atunci e cazul sa faci unele schimbari in stilul tau de viata daca nu vrei sa ajungi mai tarziu sa te urasti pentru felul in care arati. E momentul sa faci o schimbare. Incepe cu o dieta! Poate cu dieta de 1400 de calorii.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Dar inainte de a incepe trebuie sa stii ca ingredientul secret al acestui plan de dieta il constituie perseverenta. Si spun asta pentru ca multi dintre noi nu sunt perseverenti in ceea ce-si doresc. Si uite asa in lupta dintre proastele obiceiuri si pasii timizi facuti catre un stil de viata sanatos, obiceiurile proaste si evident nesanatoase castiga.

 

Un exemplu care-mi vine in minte este saritul peste mese (in special peste micul dejun). Hai, recunoaste ca ai facut si tu asta! Poate cand te grabeai la serviciu si vazand limbile ceasului ca au luat-o razna, ti-ai zis ca merge micul dejun si maine.

 

Si daca zilnic iti vei face un obicei din a sari peste micul dejun, iti cresti sansele sa-ti indepartezi pasii de la drumul pe care pornisei. Servirea a patru-sase mese pe zi scade riscul a lua in greutate. In plus, iti cresti rata metabolismului si te mentii in forma. Ce poate fi mai bine de atat?

 

Ca sa fii posesorul unui trup de invidiat, solutia nu se gaseste in servirea unor portii uriase cu mancare. Iar pentru asta pentru sa reflecti mereu la alegerile pe care trebuie sa le faci. Pentru a obtine rezultatele pe care ti le doresti, va trebui sa respecti intocmai cantitatile setate pentru portii. Nu uita ca la fiecare masa trebuie sa te asiguri ca ai o sursa de proteine.

 

Portiile corecte
Portiile nu sunt setate ca sa-ti arate tie cat trebuie sa mananci la o masa, ci mai degraba sa vezi cat mancai inainte si cat  poti manca acum. Iata in functie de grupele de alimente cat trebuie a servesti.

 

Grupa: paine/cereale/orez si pasteO singura portie are 80 de calorii. Printr-o portie se intelege: 1 felie de paine; 2 felii de paine dietetica; ½ de bol cu legume cu amidon; ½ de bol cu piure de cartofi (sau un cartof copt); ½ de bol cu cereale gatite (paste, orez); 4-6 biscuiti; 3 cesti cu floricele de porumb; 2 prajituri de orez sau 5 prajituri mici.

 

Grupa: fructele
O portie ar trebui sa aiba 60 sau 80 de calorii. Printr-o portie se intelege: 1 fruct de dimensiune medie (portocala, mar, banana); 2 lingurite cu smochine; ½ de cana cu fructe deshidratate; ½ de cana cu fructe gatite sau servite de la conserva ori ½ de cana cu suc de fructe.

 

Grupa: vegetalele
O singura portie ar trebui sa aiba 25-30 de calorii. O singura portie inseamna: 1 bol cu vegetale cu frunze verzi; ½ de bol cu legume gatite; ½ de bol cu legume crude; ½ de bol cu legume tocate sau ¾ de bol cu suc de legume.

 

Grupa: lapte/iaurt si branzeturi
Alege de fiecare data numai branduri cu putine grasimi. O singura portie de lactate cu putine grasimi ar trebui sa nu depaseasca 80 de calorii. O portie va insemna: 1 cana cu lapte degresat cu 1/% grasimi; 1 cana cu iaurt fara grasimi; 1 cana cu iaurt cu putine grasimi; 1 felie de branza cu putine grasimi; 1 cana cu branza fara grasimi sau branza dulce cu 1% grasimi.

 

Iar portie de 150 de calorii ar trebuie sa insemne: 1 cana cu lapte integral; 1 cana cu iaurt de baut; ¾ de cana cu iaurt cu arome; 1 felie de branza naturala sau ½ de cana cu branza dulce.

 

Grupa: nuci/carne de porc/carne de pasare/peste/fasole
Asa cum probabil stii deja proteinele sunt caramizile unei alimentatii sanatoase. Pe acestea le gasesti in: oua, lactate si carne.
Ca sa-i asiguri organismului nevoia de proteine, serveste de fiecare data o alta sursa de proteine.

 

Tags:
calorii
dieta
rata metabolismului
mic dejun
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare