Dieta de 4 zile care mimeaza postul negru

Stiinta este foarte aproape de a fi descoperit o modalitate simpla de a obtine o talie mai subtire, un IQ mai mare si o viata mai lunga si mai fericita. In plus, nu dureaza decat 4 zile sa le obtii. 

Un nou studiu care a fost realizat de Institutul National de Imbatranire din America a conceput o dieta care te ajuta sa obtii toate aceste beneficii in doar patru zile. Intr-un studiu preliminar, cercetatorii au descoperit ca daca reduci caloriile zilnice la jumatate pentru patru zile la fiecare doua saptamani, reduci biomarkerii imbatranirii, diabetului, bolilor de inima si cancerului, fara niciun alt efect advers. 
 
"Nu este o dieta obisnuita pentru ca nu trebuie sa o tii tot timpul", a spus Valter Longo, de la Universitatea din Sudul Californiei. 
 
Cercetatorii au testat dieta, care se numeste "dieta care mimeaza postul negru" (FMD) pe drojdie, soareci si oameni. Concluzia a fost ca nu conteaza pe ce specii o testeaza, caci rezultatele sunt aceleasi.
 


Studiile pe drojdie si pe soareci au aratat ca dieta mareste speranta de viata, in timp ce studiul pilot pe cei 19 oameni a demonstrat ca dieta nu doar ca incetineste imbatranirea corpului si mintii, ci si impiedica acumularea de grasime in zona abdominala. 
 
"Postul negru este foarte greu de tinut si poate fi chiar periculos, asa ca am dezvoltat o dieta care sa aiba aceleasi efecte in organism. Eu personal am incercat ambele variante, si dieta care mimeaza postul negru este pe departe cea mai usoara si cea mai sigura", a explicat Longo. 
 
Dieta mimeaza de fapt postul negru pentru ca nu renunti de tot la mancare in acea perioada. Cercetatorii n-au facut decat sa reduca numarul de calorii cu 34 sau 54 la suta pe zi, pentru patru zile consecutive, din doua in doua saptamani. In restul 25 de zile, participantii au mancat ca de obicei. 
 
Longo este de parere ca dieta care mimeaza postul negru poate fi tinuta la fiecare trei, pana la sase saptamani, in functie de sanatatea si greutatea fiecaruia. 
 
"Este vorba despre a reprograma organismul astfel incat sa intre intr-un mod de imbatranire mai lent, dar si despre a-l intineri prin regenerarea celulelor. Nu toata lumea este suficient de sanatoasa pentru a tine post negru 4 zile, iar consecintele pot fi severe pentru cineva care nu o face in mod corect", a mai spus cercetatorul. 
 
Dieta este inca studiata de catre oamenii de stiinta, dar daca rezultatele sunt pozitive, aceasta poate fi prima metoda sigura si eficienta pentru a obtine viata mai lunga, a mai spus acesta. 
 
Foto: Hepta
Tags:
dieta
post
slabit
mancare
masa
calorii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare