Dieta de bun simt III

Blog 02.03.2011 Andreea Pietrosel

Fiecare dintre noi a tinut destule diete, cat sa fie sceptic la noi promisiuni de pierderi masive de kilograme. Dieta de bun simt face nota discordanta deoarce ofera rezultatele pe care le promite.

Am testat pe propria-mi piele si va spun acum de ce functioneaza dieta de bun simt.

In primul rand, stiind exact ce mananci timp de 2 saptamani, dispare intrebarea "Ce mananc eu la pranz?", careia, de cele mai multe ori, incercam sa-i  raspundem cat mai fantezist. De exemplu, ne gandim sa mancam de la chinezi, sau de la indieni, sau o pizza.

Dar acum stii. E pui, sau vita, sau peste. Si, ideal, ai deja pachetelul facut, nu mai poti aluneca pe nicio panta. Dieta te tine in loc singura. E mult mai greu sa tii o dieta in care ti se lasa libertatea de a alege din anumite categorii de mancaruri. Dar cand ti se spune ca ai voie doar pui, doar 150 grame, doar salata verde si doar iaurt, nu o mai poti lua pe aratura.

Mananci mai inteligent

Initial esti surprins de cat de multa mancare primesti in dieta de bun simt. Pentru cineva care a mai incercat diete, asta e de-a dreptul bizara. Ai impresia ca te indopi, practic. Aici se vede inteligenta acestui regim.

Toata dieta e construita in jurul unei idei simple: seara sa nu mai simti ca mori de foame. Sa recapitulam: micul dejun e modest, dar satios. Casul chiar iti da senzatia ca esti plin. In plus, primesti si paine.

Ca sa nu astepti pranzul ca pe a doua venire a lui Christos, primesti un fruct. Doar e vorba de dieta de bun simt. Iti ridica glicemia si ii spune organismului tau ca nu va muri de foame.

Altfel, are impresia ca urmeaza o foamete si incepe sa faca stocuri de resurse (sunci, colacei). Pranzul indeplineste aceasta promisiune. Organismul observa ca primeste mancare destul de des si se linisteste. E mai zen.

Apoi, vine fructul de la ora 15 si organismul tau intelege ca in sfarsit traieste o epoca in care foamea e doar un vis urat. Asa ca la cina ii dai mai putin, un iaurt, o branza cottage, dar si putini carbohidrati (ca sa se imprieteneasca, asa cum am mai spus).

Mananci mai sanatos


Cas, branza cottage, legume, fructe, pui gatit normal, paine. Nu elimini nimic, dar nici nu faci abuzuri. Ce lipseste din dieta ? Sucurile, junk-food, saormele, sarmalele, maioneza. Chestii care... nu sunt pentru oameni normali. V-ati apucat de dieta de bun simt sau mai aveti nevoie si de alte argumente?

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Adrian

Tags:
dieta de bun simt
carbohidrati
calculator de calorii
calorii
regim de viata sanatos
dieta eficienta
dieta rapida
mananca inteligen
mancare sanatoasa
branza cottage
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • nico
    1. nico 02.03.2011 10:45

    Am si eu cateva intrebari pentru meniul din prima etapa. Salata poate fi de varza alba? Salata de legume poate contine un ardei, in loc de castravete, sau o alta leguma, cum ar fi sfecla rosie? Apa plata poate fi usoor asezonata cu o felie de lamaie? Multumesc.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare