Primavara este cea mai buna perioada pentru detoxifierea organismului, dar si pentru a incepe o cura de slabire. De ce? Pentru ca organismul incearca sa se recupereze dupa iarna, cand nu a avut parte de prea multa miscare in aer liber si nici de o alimentatie bogata in verdeturi si legume.
Care sunt cele mai importante reguli de care sa tii cont in dieta de primavara?
1. Consuma zilnic urzici, stevie, ceapa verde, usturoi, spanac, telina verde, leurda, salata verde. toate aceste verdeturi iti remineralizeaza organismul, iti subtiaza sangele, iti mentin inima sanatoasa, combat constipatia, favorizeaza regenerarea celulara, te tin departe de astenie, incetinesc procesul de imbatranire, iti fac pielea frumoasa si te ajuta sa iti recapeti silueta.
2. Redu consumul de carne (o portie de carne la 3 zile), alimente procesate, dulciuri si produse lactate grase. Aceste alimente favorizeaza depunerea kilogramelor in plus, cresc colesterolul, afecteaza sanatatea inimii si ingreuneaza digestia.
3. Prepara-ti multe supe usoare si salate de sezon. Ai grija ca in salate sa pui doar ulei de masline, otet sau lamaie.
4. Fa-ti din cand in cand cate un smoothie cu verdeturi. Pentru prepararea smoothie-urilor poti sa combini ce ingrediente vrei: fructe de padure, mere, capsuni, banane, kiwi, portocale, lamai, frunze de telina, spanac, morcovi, menta, ghimbir, castraveti, frunze de salata verde, seminte, sfecla rosie.
Cum slabesti si iti detoxifiezi organismul primavara asta?
Iata mai jos un meniu perfect pentru curatarea organismului de toxine, pierderea kilogramelor in plus si accelerarea digestiei:
ZIUA 1
Mic dejun: o budinca de quinoa sau lapte cu cereale integrale (laptele poate fi de origine animala sau vegetala);
Pranz: o ciorba de stevie sau loboda si un castronel cu orez cu legume si linte.
Gustare: 2 fructe.
Cina: urzici cu usturoi si mamaliga.
ZIUA 2
Mic dejun: 2 felii de paine integrala unse cu avocado, cateva rosii, un castravete, cateva masline, nuci si migdale.
Gustare: un fruct;
Pranz: o salata mare cu verdeturi, naut si putin ulei de masline;
Gustare: un smoothie cu verdeturi, seminte, fructe.
Cina: mancarica de fasole verde si o salata verde.
ZIUA 3
Mic dejun: un ou fiert, o felie de paine integrala unsa cu o jumatate de avocado, cateva masline, cateva nuci si migdle, un ceai verde cu lamaie;
Gustare: 2 fructe;
Pranz: ciorba de fasole sau linte si o felie de paine integrala sau un castronel de orez cu legume;
Gustare: o salata de verdeturi;
Cina: legume preparate la aburi si un piept de pui fiert sau fript sau o bucata de peste sau o portie de ciuperci.
ZIUA 4
Mic dejun: o budinca de chia cu fructe uscate, nuci si migdale;
Gustare: un fruct;
Pranz: supa crema de spanac cu crutoane;
Gustare: o salata de verdeturi;
Cina: mancarica de naut cu orez si o salata cu verdeturi.
ZIUA 5
Mic dejun: o farfurie de cereale integrale cu lapte (de origine animala sau vegetala);
Gustare: 2 fructe;
Pranz: mancarica de urzici cu mamaliga si o farfurie cu ciorba cu legume (pentru a fi mai satioasa, adauga si linte sau fasole);
Gustare: un smoothie cu verdeturi;
Cina: spanac cu usturoi si mamaliga.
ZIUA 6
Mic dejun: un smoothie de verdeturi;
Gustare: 2 fructe;
Pranz: salata cu naut si orez;
Gustare: o mana de migdale;
Cina: ciuperci si legume la cuptor cu o garnitura de quinoa.
ZIUA 7
Mic dejun: 2 felii de paine integrala unse cu humus, o salata verde;
Gustare: un fruct;
Pranz: o farfurie de ciorba de loboda, o bucata de peste cu o garnitura de quinoa;
Gustare: cateva nuci si migdale;
Cina: ciuperci cu usturoi, fasole verde fiarta si mamaliga.
Calculator
Planifica-ti meniulIntreaba specialistul
prev
next
Adreseaza o intrebare
-
Dietetik raspunde
Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...
-
Andra Chirnogeanu
Fitness trainer Fitcurves