Dieta de vacanta in care poti manca tot ce doresti si slabesti pana la 7 kg - idei geniale de meniu

Diete clasice 24.07.2018 dietetik
Este foarte greu sa tii cura de slabire sau mentinere cand esti in vacanta, asa ca ne-am gandit sa-ti dezvaluim toate detaliile despre o dieta care pare a fi pe placul tuturor. Spre deosebire de dietele de vara care sunt mult prea restrictive, aceasta nu-ti afecteaza sanatatea intrucat iti permite sa mananci cam tot ce-ti place, respectand in acelasi timp cateva reguli simple. In plus, dieta are ca principiu gasirea alternativei sanatoase la fiecare mancare care este considerata hipercalorica. Cu o astfel de dieta inteligenta poti slabi 4-7 kilograme in 7-8 zile, ceea ce este uimitor. Nu se poate sa nu o iubesti!
 
Ti se pare imposibil sa existe o dieta care sa-ti permita sa mananci dupa bunul plac? Realitatea este ca se poate slabi si fara infometare, dar multe persoane nu constientizeaza inca acest lucru. Ideea este sa alegem calorii de calitate si nu mancaruri sau alimente cu calorii goale, care nu aduc nici un beneficiu organismului. 
 
Un alt aspect de luat in seama la aceasta dieta este faptul ca-ti permite sa mananci din toate categoriile alimentare. Din cate stim, putine diete de acest exista. Fara indoiala dieta cu de toate se potriveste oricarei persoane care vrea sa slabeasca, nu ai nevoie de parerea unui medic pentru a o incerca si este perfecta in sezonul cald cand mergem in concediu si suntem tentati sa gustam din toate felurile de mancare pe care le avem in jur.
 

Cum trebuie sa arate meniul dietei la care mananci pe saturate?

 

Dieta aceasta este destul de practica si asta pentru ca nu-ti impune la anumite intervale anumite feluri de mancare cum este in cazul altor diete. Iata ca este perfecta si pentru persoanele lenese sau mult prea ocupate. Stii ce trebuie sa mananci intr-o zi si iti faci propriul meniu in functie de gusturile personale. Iata ce reguli trebuie sa respecti in cele 7 zile de dieta:
 
Ziua 1 – Ziua de detox
 
Este ziua lichidelor, dar asta nu inseamna ca vei consuma doar apa ca atare. Iti poti prepara acasa smoothieuri fresh si ape infuzate din legume, fructe, verdeturi si condimente precum ghimbirul, turmericul sau scortisoara, dar poti apela si la supe light, asta insemnand ca trebuie sa consumi mai degraba zeama si sa nu contina bucati mari de carne, taitei, orez si alte ingrediente solide.
 
 
 
Ziua 2 – Ziua cartofilor
 
Rar gasim diete care sa permita si consumul de cartofi chiar daca alegi sa nu-i consumi prajiti. Dieta de fata iti permite sa mananci chiar si cartofi prajiti daca ii prepari tu, dar sa nu depasesti 1 palma mica de cartofi si sa eviti sosurile grase. De asemenea, poti consuma cartofi noi si cartofi dulci gatiti in moduri precum:
 
  • Salate orientale din ingrediente light (fara maioneza, smantana grasa, dressignuri si sosuri grase, ulei de floarea-soarelui sau masline sarate)
  • Cartofi taranesti cu marar – la cuptor
  • Cartofi dulci scobiti si umpluti cu legume tocate si verdeturi – la cuptor
  • Cartofi dulci la plita cu sos tzatziki
  • Supa light de cartofi
  • Cartofi noi cu iaurt grecesc degresat si patrunjel tocat

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 
Ziua 3 – Ziua orezului
 
Uita de orezul alb si consuma-l pe cel integral, brun sau rosu. Ai nevoie doar de 3-4 linguri de orez la o mancare, dar ai grija sa ai multe legume crude ca garnitura.
 
 
Ziua 4 – Ziua fructelor
 
O alta zi de detox in care iti satisfaci pofta de dulce. Poti consuma fructele in toate formele dorite, dar nu cu frisca. Iti poti face chiar si compot.
 
Ziua 5 – Ziua pastelor
 
Putem taia legumele cu un aparat spiralat si sa obtinem paste (din dovlecei, castraveti, sfecla rosie, etc) si sa le combinam cu legume. Dcaa alegem paste integrale, mai bine sa combinam cu multe legume gatite la abur si verdeata.
 
 
Ziua 6 – Ziua legumelor
 
Poti consuma tot fleul de salate, supe din legume, salate tartinabile din legume, legume umplute cu seminte de quinoa sau hrisca, legume marinate, legume la grill cu sosuri light, frigaruie din legume, etc.
 
 
 
Ziua 7 – Ziua cu de toate
 
Poti combina:
 
  • Paste cu fructe de mare si verdeturi
  • Tocanite de legume cu piept de pasare
  • Piftele din legume si salate
  • Nudget din piept de pui si legume
  • Salate in stil mexican
  • Salate in stil mediteranean
  • Quesadillas cu legume 
  • Tofu cu legume la grill
 
Dcaa ai nevoie si de ziua 8 poti consuma multe salate din legume si smoothieuri.
 
 

 

Tags:
dieta de vacanta
slabesti pana la 7 kg
idei geniale de meniu
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare