Dieta de vara

Ok, parca ne-am propus la inceputul anului sa slabim. Am reusit? Trist, dar nu prea se vad rezultate. Nu-i nimic, ne apucam de dieta de vara.

E cea mai propice perioada. In primul rand pentru ca avem la dispozitie pepeni. De toate marimile, galben sau rosu, mai dulce sau mai putin dulce.  Pepenele devine aliatul nostru pe timp de canicula. Suculentul pepene rosu a fost numit recent de specialisti, al doilea cel mai nutritiv fruct. Au fost luate in calcul continutul de calciul, fier, potasiu, fibre si vitamina C.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Daca urmezi o dieta cu fructul-vedeta al verii, care contine 90% apa, in zece zile poti slabi spectaculos. Pepenele ne ajuta direct in lupta cu grasimea datorita continutului mare de citrulina, un amino-acid pe care organismul in transforma in arginina.

Un studiu publicat in 2009 in Journal of Nutrition arata ca o dieta bogata in arginina scade nivelul de grasimi rele din organism cu peste 50 % in trei luni.

Recent, cercetatorii au descoperit ca pepenele rosu contine mai mult licopren decat alte fructe ori legume proaspete. Pe langa faptul ca el asigura pigmentul rosu, este si un foarte bun antioxidant, prevenind cancerul. Studiile au demonstrat, ca acele persoane care consuma pepene rosu sunt foarte putin expuse tumorilor de la nivelul esofagului, tractului urinar si prostatei.

Dieta de vara se tine cu apa. Ce alt remediu mai eficient poti gasi impotriva caniculei? Cand mercurul urca in termometre pana la temperaturi care-ti aduc broboane pe frunte,  nu poti decat sa bei apa. Si sa bei apa si iar sa bei apa. Asta e o veste minunata pentru gabarit, deoarece atunci cand bem apa cu gheata, corpul e nevoit sa arda calorii pentru a creste temperatura. Gandeste-te ca daca respecti regula celor 8 pahare pe zi, vei putea arde pana la 70 de calorii in felul acesta.

Un studiu publicat in Journal of the American Dietetic Association arata ca oamenii care beau apa inainte de masa mananca mai putin.  Am adus doua argumente care militeaza pentru dieta de vara. Va bagati?
 

Tags:
dieta de vara
dieta pentru scaderea in greutate
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
  • Cum scapi de 4 kg pe saptamana cu dieta de vara Diete cu putine calorii

    Cum scapi de 4 kg pe saptamana cu dieta de vara

    02.07.2019

    Vara este cea mai buna perioada din an cand poti scapa de kilogramele in plus fara pic de efort. Faptul ca transpiri excesiv stand pe loc este de mare ajutor, iar daca consumi si cele mai potrivite...

    mai mult
  • Dieta minus 1 kg pe zi de vara Diete clasice

    Dieta minus 1 kg pe zi de vara

    17.06.2019

    Este singura perioada a anului cand chiar poti slabi fara efort 1 kilogram pe zi si asta pentru ca ai toate aspectele de partea ta si mentionam aici transpiratia excesiva, eliminarea toxinelor,...

    mai mult
  • 5 gustari sanatoase de luat la plaja Experiente

    5 gustari sanatoase de luat la plaja

    19.08.2014

    Cand mergi la plaja cazi prada tentatiilor care vin la pachet cu surplus de calorii si potential de celulita. Ca sa nu rontai permanent chipsuri si hamsii, incearca sa iti faci provizii din timp....

    mai mult
  • Profita de vara! Blog

    Profita de vara!

    08.07.2012

    Vara este o bucurie! Vara inseamna vacanta, miscare in aer liber, fructe si legume din belsug, soare si prin toate acestea la un loc sansa exceptionala de a manca sanatos si de a slabi fara...

    mai mult
Aboneaza-te la RSS
5 Comentarii
  • kristinik
    1. kristinik 03.07.2011 10:12

    vreau sa stiu dieta cu pepene

  • ioana
    2. ioana 03.07.2011 11:25

    si eu vreau retete cu pepene rosu se primeste cu adevarat raspunsurile pe mail? sa mi le dati

  • Nicoleta
    3. Nicoleta 04.07.2011 16:18

    Vreau si eu dieta cu pepene pe mail! multumesc anticipat!

  • ioana
    4. ioana 06.07.2011 16:51

    vreau si eu dieta cu pepene. va rog!

  • andreea
    5. andreea 13.07.2011 15:52

    fetelor inlocuiti masa de seara cu pepene si veti slabi. eu de 1 saptamana mananc i fiecare seara pepene si am slabit 2 kg deja.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare