Dieta doctorului Shapiro

Diete celebre 05.02.2009 dietetik

Ideile de baza ale dietei
O mare parte din program se bazeaza pe comparatia dintre alimentele bogate caloric si cele sarace in. Totul se realizeaza din punct de vedere al imaginii. Acest sistem le permite subiectilor sa inteleaga mai bine importanta caloriilor din alimente fara prea multa severitate in calculul acestora. Doctorul Shapiro accentueaza asupra faptului ca acest program nu vine sa dea o definitie a infometarii, ci mai degraba sa ofere posibilitatea de selectare a alimentelor sanatoase, sarace in calorii. Accentueaza asupra faptului ca poti servi mai multe alimente si chiar si asa sa pot slabi, atata vreme cat stii care sunt alimentele bogate in calorii si reusesti sa le eviti.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

De exemplu o portie medie cu cartofi prajiti, frantuzesti are acelasi numar de calorii cu patru stiuleti de porumb copt. O bucata de un centimetru de branza are acelasi numar de calorii cu o portie si jumatate de supa de dovleac.
Acest program ii ajuta pe doritori sa gaseasca solutii pentru o singura masa la alimentele bogate in calorii (de exemplu pentru micul dejun). In timp ce acestia vor creste numarul de exercitii si se vor concentra asupra factorilor specifici, psihologici care stau dincolo de incercarile de a pierde in greutate. Un aspect deosebit de important pentru subiecti este realizarea unui jurnal al alimentelor pentru cel putin sapte zile in ordinea intelegerii optiunilor alimentare care trebuie facute, dar si a factorilor psihologice care sunt implicati in alimentatie.

 

Versiuni mai vechi ale cartii nu contin ghidul pentru planificare meselor, dar cea recenta include o versiune de plan pentru 30 de zile. Practic, vizualizand alimentele reusesti astfel sa intelegi despre felul in care poti manca sanatos fara sa incluzi in meniu mancaruri bogate caloric. Se creeaza o legatura intre imaginea pe care o ofera mancarea sanatoasa (saraca in calorii) si una care ofera organismului prea putini nutrienti si implicit multe calorii. De fapt, este vorba de realizarea celor mai bune optiuni cand vine vorba de mancare. Reusesti astfel sa faci primii pasi pentru un stil de viata sanatos…incepand cu regimul alimentar.
Si evident ca odata ce intelegi care sunt mancarurile bogate in calorii reusesti sa tii kilogramele departe, caci este bine stiut faptul ca o dieta bogata in calorii are ca efect luarea in greutate. Organismul are nevoie de calorii pentru energie, insa un exces duce la stocarea acestora sub forma de depozite de grasimi, tocmai ca organismul nu le poate utiliza pe toate.

 

Tags:
Shapiro
calorii
fructe
legume
calcul
fibre
exercitii
fizice
emotii
obisnuinte
alimentare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • mikela
    1. mikela 10.04.2009 14:57

    daca alaptez se poate lua pastilele forum ?

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare