Dieta Dukan

Dieta care a ajutat 1,5 milioane de francezi sa slabeasca e acum la dispozitia ta. Afla care sunt cele 4 etape si slabeste cu spor! De ce tocmai Dukan si ce vrea sa insemne Dukan de fapt? Dukan de la doctorul si nutritionistul francez Pierre Dukan, care si-a pus numele pe aceasta dieta acum 10 ani in urma si care s-a bucurat de mult succes inca de la aparitia sa.

De ce-am zis ca frantuzoaicele se mentin in forma cu aceasta dieta populara? Pentru ca mai bine de 1,5 milioane dintre ele adopta aceasta dieta. Si daca cifra nu te impresioneaza, ar trebui sa stii ca pana si modelele se dau in vant dupa ea, ca de exemplu Giselle Bundchen si Jennifer Lopez.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Desi dieta era disponibila doar francezilor, incepand cu luna mai a anului acesta, se poate gasi si pe site-urile din Marea Britanie, spre a fi cumparata.

Principiile dietei


Dieta, care le face pe frantuzoaice sa fie mai increzatoare in sine, pleaca de la premisa consumului de alimente bogate in proteine, in vreme ce sunt redusi drastic carbohidratii (legumele, fructele si cerealele integrale). Nici grasimile nu troneaza in aceasta dieta, asa cum se intampla in dieta Atkins, proteinele sunt de calitate, asa ca grasimea nu are ce sa caute in farfurie. Proteinele de calitate recomandate sunt: pestele, carnea de pasare si lactatele cu putine grasimi. Si pentru a o face accesibila, autorul ei a structurat-o in patru etape.

Prima etapa (Etapa Atacului)


Prima etapa sau primele 10 zile. Caci etapa variaza de la o zi pana la zece zile, timp in care doritorii pot sa consume alimente bogate in proteine, dar fara niciun pic de grasimi, doar condimente si sosuri usoare. Nici bauturile nu scapa de regula: nimic cu multe calorii. Asa ca, apa, ceaiul, cafeaua, apa minerala iti vor potoli setea pe aceasta perioada. In functie de cat de mult iti doresti sa slabesti, poti sa dai jos si pana la 4 kilograme in primele 5 zile. Pe langa alimentele recomandate mai sus, se poate servi zilnic cate o lingura si jumatate cu fulgi de ovaz. Din pacate, efectele secundare nu intarzie sa apara. Asa ca, in aceasta prima faza, vei avea senzatia de uscaciune a gurii. 

A doua etapa (Etapa calatoriei)


Gata cu regula conform careia se vor consuma numai proteine! De-acum, zilele in care se servesc numai proteine, vor fi alternate cu zile in care se vor consuma proteine si legume, dar fara amidon: laptuci, spanac, telina, sparanghel, rosii, castravete. Cat priveste modul de preparare al legumelor, ei bine acestea se vor gati cat mai putin. Vor fi gatite la aburi, servite proaspete, gatite pe gratar sau la cuptor, fara prajeli si mai ales fara grasimi. In decurs de o saptamana, in aceasta etapa, poti da jos pana la 1 kilogram. Dar, poti urma dieta pana cand obtii rezultatele dorite.

A treia etapa


Denumita si etapa de consolidare, in aceasta etapa nu te vei indeparta prea mult de la reguli. La fel ca in etapa precedenta, vei consuma proteine si legume. Insa, ai voie la o portie cu fructe pe zi. Ca de altfel, la doua felii de paine din cereale integrale, pe zi. Si o data pe saptamana poti consuma o portie de carbohidrati (orez, paste). Etapa devine permisiva cand vine vorba de o masa ca rasplata, o data pe saptamana. Evident poti servi ceva ce iti face placere, si dupa o vreme, cand te vei lauda ca ai stat mult timp in aceasta etapa, poti include doua portii, pe saptamana, din mancarurile preferate, ca si rasplata.

A patra etapa


Denumita si etapa de stabilizare. In aceasta etapa vei putea manca ce-ti face placere, atata vreme cat vei respecta regulile din etapa de consolidare, adica cea de-a treia etapa. Insa, o data pe saptamana papilele tale gustative trebuie sa simta numai aromele proteinelor.

Alimentele recomandate

Ti-am vorbit de ceva vreme despre prima, a doua, a treia si respectiv a patra etapa, dar mai putin despre alimentele pe care e musai sa le serveti. Iata si lista detailiata: carne de vita, sunca slaba, carne de iepure, vitel, ficat de pui, piept de pui, curcan, peste, fructe de mare, iaurt fara grasimi, branza dulce, cu putine grasimi, lapte pasteurizat, albusuri de ou, tofu, vegetale verzi, ceapa, ierburi, mirodenii, mustar, guma de mestecat fara zahar, ketcup fara zahar, ceai, apa minerala, tarate de grau, cafea. 

Sportul


Exclus din discutie, intreaga dieta ar putea fi sabotata. Asa ca, in prima etapa se va opta pentru 20 de minute de plimbare pe jos, pentru ca in cea de-a treia etapa, timpul sa creasca la 30 de minute.

Concluzie


Cu parti bune si cu parti rele, asa ar putea fi caracterizata dieta. Daca in prima etapa se slabeste foarte usor, lucru care te motiveaza, si nu se pune accent pe masurarea caloriilor, din pacate dieta nu este o solutie pentru toti dintre noi. Mesele bogate in proteine le-ar putea cauza unora:constipatie, dureri de cap si respiratie neplacuta. Iar unii pot sa se simta obositi din cauza meniurilor sarace in carbohidrati. Din pacate lista bilelor negre nu se limiteaza aici. Dieta taie de pe lista alimente sanatoase (fructe, legume, cereale integrale). Autorul dietei incurajeaza consumul de zahar artificial.

Iar dieta nu trebuie adoptata de acele persoane care sufera de: afectiuni ale rinichilor, dezechilibre alimentare, guta (sau care au in familie persoane care sufera de aceasta afectiune) si colesterol mare. S-a obervat ca, dieta este eficienta, dar exista sanse ca dupa o vreme, in care se renunta la regulile din dieta, kilogramele sa se intoarca cu o viteza uluitoare.

Tags:
dieta eficienta
dieta dukan
slabire rapide
dieta saptamanii Dukan
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • Vizitator
    1. Vizitator 01.06.2010 13:42

    Sunt interzisi fulgii de ovaz! Sunt recomandate taratele de ovaz+tarate de grau!

  • MIRELA POP
    2. MIRELA POP 07.05.2013 18:22

    Buna seara, Eu am reusit sa slabesc cu Fat Loss Formula 5 kg in 2 saptamani fara sa tine regim. Sper sa continuui tot asa. Fat loss formula ma ajutat destul de mult in ultimele 2 saptamani. Pastila o gasiti pe www.capsula-slabire.ro

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare