Dieta Dukan

Dieta Dukan este una dintre cele mai eficiente diete. Principiul pe care aceasta se bazeaza este cel al dietei proteice, intinsa pe o perioada mare de timp. Dieta Dukan este una dintre dietele care pot fi respectate pe o perioada lunga de timp, si care au ca efect o slabire eficienta si sanatoasa. Ouale, pestele si carnea sunt cele trei surse de proteine pe care se bazeaza dieta Dukan. Marele avantaj al dietei Dukan este ca, respectata corect, te poate ajuta sa scapi de kilogramele in plus, fara eforturi sau privatiuni majore.

Dieta Dukan este o dieta in patru pasi, planificata pe un interval de trei luni, la finalul careia poti avea cu pana la 10 kilograme mai putin.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Faza de atac, are o durata de 3-10 zile. Este o perioada de pierdere rapida in greutate. In aceasta perioada este permis doar consumul de alimente bogate in proteine: peste, carne, oua, lactatele, fructele si legumele fiind complet excluse. Sunt excluse dulciurile, pastele fainoase si fructele dulci. Trebuie evitate grasimile animale, fiind acceptate grasimile vegetale, dar nu mai mult de doua linguri de ulei, pe zi.

Faza alternativa este a doua etapa, in care sunt reintroduse treptam in alimentatie, legumele. Este o etapa ciclica. Astfel: trei zile se consuma doar proteine pure, iar urmatoarele trei zile proteine si legume. Intervalul de trei zile este crescut, in urmatoarea etapa la cinci zile. Alimentatia bazata pe proteine, timp de cinci zile, urmata de o alimentatie combinata intre proteine, legume si fructe, timp de alte cinci zile este perioada de baza a dietei Dukan care poate fi respectata pana la atingerea greutatii dorite.

Faza de consolidare, care este si ultima etapa a dietei Dukan si are ca scop principal evitarea recuperarii kilogramelor pierdute in cursul regimului de slabire. Alimentatia de baza este formata din legume si proteine, iar celelalte alimente sunt reintroduse treptat si in cantitati moderate. Regula cere ca fiecare aliment care a fost exclus in timpul dietei Dukan sa fie reintrodus in alimentatie, pe rand, cate unul la fiecare masa, si nu mai mult de doua alimente „noi” pe zi, scrie Maxi Sciences.

Faza de stabilizare este trecerea catre o dieta normala, echilibrata si bazata pe principiile alimentatiei sanatoase. Dieta Dukan cere ca o zi pe saptamana sa fie dedicata exclusiv consumului de proteine, concomitent cu consumul a trei linguri de tarate de ovaz pe zi. Tartele de ovaz  sunt secretul dietei Dukan, si intervin eficient in reglarea nivelului de colesterol si zaharuri din sange.

In cursul dietei Dukan, trebuie respectat strict meniul recomandat. Cantitatile nu sunt restrictionate, dar toate alimentele permise trebuie consumate cu moderatie, si cat mai variat posibil. Sunt recomandate trei mese principale si doua gustari si este indicat consumul a cel putin doi litri si jumatate de lichide pe zi, pentru a sustine efortul organismului de metabolizare al proteinelor. Dieta Dukan impune efectuarea a cel putin o ora de exercitii fizice in fiecare zi.

 

Tags:
dieta Dukan
regim de slabire
proteine
carbohidrati
grasimi
diete hiper proteice
metabolism
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
4 Comentarii
  • lilialupu
    1. lilialupu 07.04.2011 00:26

    da sunt bune dar care mai eficienta?

  • nistor liliana claudia
    2. nistor liliana claudia 19.10.2012 10:23

    as vrea sa ma invete cineva cum trebuie sa minci in aceeasta retetaDUKAN in fiecare zi un alt meniu.................''''''''''''''''''''''miar trebui un ex,pt luni ,marti etc.multumesc si astept un raspuns .

  • Alexandra
    3. Alexandra 16.05.2013 10:11

    Iacob are foarte mare dreptate. este destul de important sa va informati inainte sa scrieti ceva... In alta ordine de idei, am slabit cu dieta Dukan in aproximativ 6 luni 17kg (etapele 1 si 2) apoi am mai tinut 170 de zile etapa 3 (10 zile / 1 kg pierdut). Este o dieta de durata care are efect de yoyo fara fazele 2 si 3.

  • roxana
    4. roxana 12.06.2013 19:47

    buna seara tuturor.....o mica intrebare am.....cu ce se incepe prima oara asta nu am inteles.....adica se incepe cu carnuri rosii,organe de animale,peste,fructe de mare(pasari).....delicatese,oua,iaurturi etc.....adik timp de 10 zile se consuma numai astea enumerate sau.....?astept raspunsuri.....multumesc:)

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare