Dieta frantuzeasca este cea mai tare! Profita si tu de ea!

Iata o dieta recomandata si barbatilor si nu doar femeilor. Este stiut faptul ca femeile sunt in stare sa faca aproape orice ca sa ajunga la silueta dorita, pe cand barbatii isi doresc sa slabeasca intr-un ritm lent, dar sigur, dar in acelasi timp sa nu aiba restrictii alimentare prea multe. Ei bine, dieta frantuzeasca sau dieta crono asa cum se mai numeste poate satisface dorintele tuturor. Nu trebuie sa-ti numeri caloriile, nici sa-ti cantaresti portiile de mancare si poti consuma toate categoriile alimentare, chiar si dulciuri. Secretul este cand si cum le consumam ca sa slabim si sa avem o sanatate de fier.
 

De ce francezii nu au probleme cu obezitatea si diabetul?

 

Cred ca multa lume se intreaba de ce, dar se pare ca raspunsul este unul neasteptat. Mananca ce vor, au siluete subtiri sau filiforme, nu au frustrari culinare si isi mentin o sanatate de fier. Acest lucru este posibil tocmai pentru ca isi respecta sistemul digestiv si mananca in functie de el, avand grija si de capriciile personale. Multe persoane nu stiu ca sistemul imunitar se afla chiar in cadrul sistemului digestiv, astfel ca nu putem manca chiar orice. 
 
Nu putem abuza de alimente procesate si sarate, nici de dulciuri din zahar rafinat, nici bauturi carbogazoase, prajeli, grasimi nesanatoase sau produse de patiserie. Culmea, in Franta produsele de patiserie sunt ca o emblema, dar diferenta consta in alegerea si combinarea ingredientelor sanatoase si neprocesate.
 

Care sunt secretele dietei frantuzesti sau dieta crono?

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Dieta a fost gandita undeva prin anii ’80 de catre un medic francez celebru, care a observat ca persoanele care nu mananca o zi intreaga din cauza lipsei timpului sau din speranta de a slabi si lasa prima si singura masa a zilei pentru cina sunt predispuse obezitatii. 
 
 
Sfatul medicului este sa ne ascultam ceasul biologic al organismului, pentru ca el stie cel mai bine ce-I trebuie si cand ii trebuie. Nu are rost sa fortam noi lucrurile, facand foamea sau avand prea multe restrictii. Iata care sunt principiile dietei crono:
 
1.Nu ai voie sa sari peste micul dejun si pranz. Singura masa de care poti uita uneori este cina. Daca organismul primeste nutrientii de care are nevoie pe parcursul zilei nici nu va simti nevoia de foame la cina, ceea ce este in avantajul oricui. Seara digestia nu mai functioneaza la fel de alert ca ziua si orice mananci se tranforma imediat in grasime si nu in energie.
 
 
2.Intre mese trebuie sa treaca cam 4-5 ore ca sa dam timp stomacului sa digere alimentele cum trebuie.
 
3.Nu avem voie sa bem lichide imediat dupa ce am mancat si asta pentru ca ingreunam digestia. Trebuie sa asteptam macar 30 de minute.
 
4.Ai voie sa consumi chiar si dulciuri, dar in prima parte a zilei. Dulciurile sa fie sanatoase si naturale si nu pline de zahar rafinat si conservanti.
 
5.Gaseste inlocuitori pentru faina alba de grau. Astfel te vei putea bucura de pizza, prajituri, placinte si diverse deserturi sanatoase.
 
 
6.Foloseste doar ulei de masline extravirgin.
 
7.Consuma legumele mai mult crude decat gatite.
 
8.Ia micul dejun la o ora dupa ce te trezesti ca sa aiba timp organele interne sa se activeze.
 
9.Intr-o zi trebuie sa cuprinzi in meniu fibre, proteine animale, proteine vegetale, carbohidrati buni si vitamine si minerale.
 
10.Ai voie sa mananci absolut orice de 1-2 ori pe saptamana. Chiar si fast food sau sucuri carbogazoase, dar ai grija la cantitate. Nu abuza totusi.
 

Cum trebuie sa arate fiecare masa?

Este necesar sa avem 3 mese pe zi. Putem renunta la cina doar daca ne dorim. In rest, iata ce poti consuma:
 
Micul dejun – trebuie sa mananci ca un rege si asta pentru ca ai nevoie de energie pentru tot restul zilei; poti manca fructe, salate consistente, sandvisuri sanatoase, oua, branza de vaca sau branza feta, iaurt grecesc cu putine grasimi, kefir, seminte, fructe uscate, paine prajita, carne slaba precum pastrama, jambon. Iti trebuie cate putin din fiecare pentru combinatii sanatoase.
 
 
Pranz – trebuie sa mananci bine, dar nu chiar ca la micul dejun; ai nevoie de supe light, putina carne slaba de pui, curcan sau peste, iar la garnituri poti consuma orez brun, cartofi copti, linte, etc; trebuie sa uiti de dulciuri la aceasta ora.
 
 
Cina – organismul nu mai produce enzime care sa ne ajute la calorii, asa ca trebuie sa manacam cat de light se poate. Poti consuma legume la abur, slate crude, carne slaba cu legume sau smoothieuri.
 
 

 

Tags:
dieta
dieta frantuzeasca
profita de dieta
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare