Dieta gustarilor frecvente
Prin anii ’90 dieta se bucura de multa popularitate, insa odata cu trecerea timpului, popularitatea acesteia a avut de suferit.
Ideea de baza a dietei este consumul de alimente in cantitati reduse, in mod regulat. Numai asa se poate controla nivelul insulinei, dar si pe cel al glicemiei. In plus, va veti satura cu mai putina hrana.
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Daca ce v-am zis vi se pare un pic intortocheat in ale sale reguli logice, retineti ca, dieta va ajuta sa controlati senzatia de foame, mancand mai putin...si evident slabiti. Nu-i grozav? Slabirea se datoreaza portiilor reduse cu mancare, care promoveaza un aport caloric mai mic.
Si pentru ca unii dintre voi va chinuiti sa dati jos din nesuferitele de kilograme, am sa va povestesc ceva. Acum un an de zile, o prietena mi se confesa spunandu-mi ca nu mai stie ce sa manance. Nu, ca s-ar fi saturat de aceleasi meniuri si ar incerca unele exotice, ci aproximativ orice mananca se depune. Incercam sa o inteleg, sa o consolez, dar presus de toate sa-mi explic cauza.
Pur si simplu, exista mai multe tiprui de metabolism. In timp ce o persoana de langa noi are un metabolism lent (arderile se realizeaza greu) noi, cei care mancam si totusi nu se vede acest lucru avem arderile mari (un metabolism alert). De frica ca sa nu se ingrase, aceasta prietena de care va spun, renuntase complet la paine.
Paine, ingrasa doar daca este consumata in portii mari. In plus, exista si alti carbohidrati care favorizeaza luarea in greutate. Asa ca, fiecare dieta poate da roade la unii, iar la altii ba. De ce oare? Tocmai din motivele expuse mai spus. Suntem diferiti. Unii asimileaza mai usor nutrientii, altii mai greu. Unora dieta li se para floare la ureche, altora o practica noua de tortura. Dar, sa revenim la ale noastre, dieta da roade tocmai prin promovarea consumului redus de. Astfel, rata metabolismului creste, si sunt arse mai usor caloriile.
Daca unii dintre va ziceti acum, ca dieta va va da ocazia sa mancati cate prajituri vreti, va inselati amarnic. Nu este o dieta care functioneaza pe premisa ca poti manca oricat, fara sa se depuna. Fals! In afara de apa, toate celelate alimentele au calorii.
In meniul zilnic trebuie sa consumati complecsi de carbohidrati, vitamine, minerale si proteine pentru ca numai asa veti mentine balanta nutrientilor, care va asigura un corp sanatos intr-o minte sanatoasa, dupa celebrul proverb. Nutrientii enumerate mai sus, trebuie sa provina din gustari. Sunt permise si “recompensele” alimentare, intrucat organismul arde usor caloriile.
Pareri pro si contra
Gustarile mici si dese ajuta in pastrarea echilibrului fiziologic intre nivelurile de zahar si insulina din sange. In plus, daca sunt servite dupa un program si planificarea acestora se face din timp, se previne consumul in exces de calorii, lucru care ar putea favoriza luarea in greutate. Cine si-ar dori asta!? Va zic eu nimeni! Asa ca, mai bine sa prevenim.
Pentru aceia dintre voi obisnuiti sa serveasca masa in compania familiei, dieta va poate da peste cap aceasta rutina. Iarasi portiile reduse s-ar putea sa va accentueze senzatia de foame in special pentru aceia dintre voi, care sunt gurmanzi.
Care sunt schimbarile ce se aduc prin dieta?
In primul rand trebuie sa va invatati sa mancati sanatos si sa faceti cat mai mult sport.
Cui i se adreseaza
Tuturor acelor persoane care sunt sigure pe ele, care dispun de timp pentru planificare in detaliu a gustarilor. Inainte de a va apuca de dieta trebuie sa cereti sfatul unui medic nutritionist si spun asta pentru ca fiecare dintre noi este diferit. In functie de stilul de viata si varsta nutritionistul va va recomanda un numar anume de calorii de-a lungul fiecarei zile. In plus, va poate da o mana de ajutor in gasirea unor meniuri usor de pregatit.