Dieta lui Dumnezeu te ajuta sa pierzi 10 kilograme in 40 de zile

Probabil ca nu te-ai fi gandit niciodata ca exista dieta lui Dumnezeu, dar aceasta iti promite sa slabesti 10 kilograme in 40 de zile, avand la baza principii din Biblie. Aceasta dieta este de fapt o cura de detoxifiere si de slabire pe care americanul Jordan Rubin ar fi inventat-o cand incerca sa gaseasca o dieta care sa ii amelioreze simptomele date de boala Chron (o boala a intestinelor). 

Principiile dietei lui Dumnezeu 

 
Dieta lui Dumnezeu se bazeaza pe patru piloni de sanatate: fizica, spirituala, mentala si emotionala. Pe langa alimentatia sanatoasa, programul presupune si rugaciune si exercitii fizice. Cartea “The Maker’s Diet” in care Jordan Rubin a redat toate principiile acestui stil de a slabi promoveaza intoarcerea la origini, la alimentatia simpla, arhaica ce se regaseste in Vechiul Testament. 
 
Anumite alimente, cum ar fi carnea de porc si slanina, sunt catalogate drept "necurate" si sunt interzise, iar alimentele care sunt permise trebuie consumate in starea lor naturala, cat mai putin pregatite termic, netratate cu pesticide sau hormoni. 
 
Pentru reducerea toxinelor, trebuie sa eviti apa de la robinet (care contine clor), pasta de dinti cu fluor, telefonul mobil si cuptorul cu microunde (din cauza campurilor electromagnetice). 
 
Pentru aspectul spiritual, Jordan recomanda o rugaciune la inceputul si la sfarsitul zilei, dar si spalatul pe maini inainte de fiecare masa. 

 

Ce presupune Dieta lui Dumnezeu

 
Aceasta dieta consta in trei faze, a cate doua saptamani de fiecare. Prima etapa urmareste detoxifierea organismului, ceea ce inseamna ca trebuie sa elimini printre altele, produsele din comert, lactatele si carbohidratii. 
 
In faza a doua, sunt introduse alimente precum carnea rosie, carbohidrati si grasimi saturate, iar in faza a treia activitatile si alimentatia au ca scop pierderea in greutate (aproximativ 10 kilograme).
 
Meniul tau va fi bogat in alimente integrale, carne rosie, broccoli, conopida, fructe de padure, carbohidrati (din surse naturale, cum ar fi mierea, fructele sau laptele), seminte, nuci, struguri, peste, legume, cereale, unt, branzeturi, lapte, unele grasimi saturate si grasimile naturale. 
 
Dieta lui Dumnezeu s-a bucurat de un succes rasunator, dar a primit si foarte multe critici, unele dintre ele acuzandu-l pe Jordan ca se foloseste de numele lui Dumnezeu. Cel mai mare dezavantaj al acestei diete este faptul ca alimentele care ar trebui consumate sunt destul de dificil de gasit, deoarece trebuie consumate alimente naturale, bio, netratate cu diferite substante, pesticide sau ingrasaminte.
Tags:
dieta
slabit
detoxifiere
grasime
kilograme
cura
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare