Dieta MIND

Dieta MIND, aparuta in 2015, este printre cele mai populare la numai cateva luni de cand a fost propusa. Scopul sau, pe langa slabire, este de a mentine sanatatea mintii. Initialele sale inseamna Mediterranean-DASH Intervention for Neurodegenerative Delay.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ce este dieta MIND

Dieta MIND ia doua diete foarte cunoscute si apreciate - dieta DASH si dieta mediteraneana - le combina si in acelasi timp scoate alimentele care ar putea sa nu fie bune pentru evolutia in timp a creierului.

Se pune accent pe consumul a 10 grupe alimentare: legume (in special cele cu frunze verzi), nuci, fructe de padure, fasole, cereale integrale, peste, carne de pasare, ulei de masline si vin.

Se cere evitarea urmatoarelor alimente: carne rosie, margarina, branza, produse de patiserie si dulciuri, mancare prajita si fastfood.

 

Aceasta dieta a aparut in urma unui studiu facut de catre National Institute on Aging, publicat in 2015, si a fost dezvoltata de  Martha Clare Morris, epidemiolog nutritional la Rush University Medical Center. 

 

Cum si ce sa mananci daca vrei sa tii dieta MIND

In fiecare zi ar trebui sa mananci cel putin trei portii de cereale integrale, o salata (sau alte legume) si sa bei un pahar de vin. 

Intre mese este recomandat sa mananci nuci si fructe de padure.

Fasolea ar trebui sa faca parte din meniul tau o data la doua zile.

Minim o data pe saptamana ar trebui sa mananci peste.

Puiul apare in meniu de doua ori pe saptamana.

Uleiul de masline este recomandat zilnic.

 

In ce priveste alimentele care nu sunt recomandate - carne rosie, branza / unt, dulciuri - nu este obligatoriu sa renunti cu totul la ele, dar ar fi bine sa nu ai mai mult de o portie pe saptamana. 

 

Vei slabi daca tii dieta MIND?

Aceasta dieta nu a fost conceputa pentru slabire, ci pentru sanatatea mintii. Dar, ca efect secundar, ea poate sa duca la pierderea in greutate si cu siguranta te impiedica sa te ingrasi si mai tare. Mai ales ca principalele alimente care ingrasa - fastfood si dulciuri - sunt interzise.

 

Partea buna este ca aceasta dieta este usor de tinut, intrucat nu exista restrictii privind cantitatea de mancare si nu este nevoie sa numeri caloriile. 

 

 Sursa foto: hepta.ro

 

Tags:
dieta
sanatate
dieta mediteraneana
dieta dash
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare