Dieta minus 1 kg pe zi de vara

Diete clasice 17.06.2019 dietetik
Este singura perioada a anului cand chiar poti slabi fara efort 1 kilogram pe zi si asta pentru ca ai toate aspectele de partea ta si mentionam aici transpiratia excesiva, eliminarea toxinelor, metabolism mai alert, mai multa energie si tempertaurile mult prea ridicate cu efect de termogeneza pentru corp, care zdrobesc celulita si te scapa de retentia de apa. Daca nu ai crezut pana acum ca poti slabi atat de mult numai intr-o zi, acum ai sansa sa testezi pe propria piele. Mai este un avantaj vara cand vine vorba de slabire si acesta consta in faptul ca pofta de mancare este mai scazuta, la fel si pofta excesiva de dulce si parca nu ai manca nimic din mancarurile gatite, calde si prea grele la stomac. Se poate ca pana si o supa cu zarzavaturi sau galuste sa ti se para prea grea pentru stomac, iar faptul ca servesti ceva cald te stoarce instant de energie. Cine doarme dupa o masa calda vara are sanse foarte mari sa depuna usor caloriile din mancare, iar in scurt timp creste si numarul de kilograme.
 
Ai crede la prima vedere ca este o pacaleala sa poti slabi aproape 1 kilogram pe zi, dar te asiguram ca este posibil in functie de organismul fiecaruia si stilul de viata, desigur. Sunt cateva trucuri simple pe care oricine le poate pune in practica si nu constau deloc in infometare sau mancat foarte putin. O astfel de slabire este posibila tocmai pentru ca nu scapi doar de surplusul de grasime, ci si de retentia de apa, toxinele si rezidurile din tractul intestinal. Nu ai idee ce cantitate enorma de reziduri poate acumula corpul uman! Este vorba de kilograme intregi care iti pot lasa senzatia de greutate si balonare sau constipatie in unele cazuri. 
 
O astfel de slabire tine si de genetic, metabolismul pe care il ai si stilul de viata per ansamblu. Daca mananci acum ceva sanatos si peste cateva ore consumi mancare de tip fast-food sau sucuri carbogazoase si alcool pe timpul temperaturilor ridicate nu vei reusi sa slabesti, dimpotriva. Daca esti sigur 100% ca vrei sa scapi de surplusul de kilograme, ia actiune in acest sens. 
 
 
In cazul in care te gandesti ca vara se consuma doar salate mult prea simple care nu tin deloc de foame, te inseli. Exista multe mancaruri reci si chiar deserturi sanatoase la care poti apela si care te hidrateaza si te racoresc instant cum ar  fi inghetatele din chia aici.
 
Iti propunem asadar trucuri la indemana si idei de mancaruri care sa te ajute sa profiti de slabirea de vara:
 

1.Salatele sa fie bine alese

 
Daca consumi salate prea consistente la care combini peste marinat, cartofi si branza sa stii ca nu vei slabi 1 kilogram pe zi. Nici nu recomandam salatele prea simple pentru ca altfel nu te saturi, dar secretul este sa alegi ingrediente consistente si de origine vegetala care sa inlocuiasca perfect carnea. Iti sugeram:
 
Cuburi rumenite de piept de pui sau de curcan (carnea poate fi si fiarta dar sa fie taiata fasii)
Poti adauga 1 pumn de paste integrale (in forma de melcusori)
1 conserva de ton in apa sau sardine sau herin sau chiar hamsii nesarate
File de somon afumat sau bucati de somon sau tilapia sau pangasius la grill sau la cuptor
2-3 linguri de branzica de vaci
4-5 felii de avocado sau cuburi de avocado
Fasii de sunca slaba sau prosciutto
Ciuperci pelurotus gatite la grill sau cuptor sau ciuperci champignon gatite la cuptor sau la conserva
1 conserva de porumb dulce
1 conserva de fasole rosie sau neagra
1 conserva de naut
1 conserva de tofu afumat
Branza halloumi cata vrei – se gateste precum carnea la grill, cuptor sau se gateste la tigaie in putin ulei de masline
 
Salatele medideraneene intrunesc toate aceste trasaturi si te poti inspira de la ele.
 
 

2.Supe reci

 
Iata niste supe ce nu necesita sursa de foc. Ai nevoie doar de un blender si in rest de legumele preferate si mentionam aici rosii, castraveti, ciuperci, morcovi, sfecla rosie, etc. Mai adaugi jumatate de cana de iaurt grecesc si ierburi aromatice si ai obtin cea mai racoritoare supa de vara. Vezi aici supe fara incalzire vara!
 

 

3.Ape aromatizate

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 
Setea este mare vara si pentru unele persoane poate fi destul de greu sa consume apa ca atare. Iti sugeram rondele de castraveti, kiwi, grapefruit, lamaie, fruncte de padure, capsuni, visine, etc.
 

 

Tags:
dieta
minus 1 kilogram
dieta de vara
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare