Dieta Montignac te ajuta sa slabesti rapid si sanatos
Una dintre cele mai populare diete de slabit este dieta Montignac, o dieta care se bazeaza pe asocierea corecta a alimentelor si pe imbunatatirea starii de sanatate. Acest regim de slabit promite nu numai o pierdere masiva in greutate in doar 2 luni de cura, ci si mentinerea greutatii dupa incheierea dietei.
Desi inventatorul dietei, Michel Montignac, a murit la 66 de ani din cauza problemelor de greutate pe care le-a avut inca din copilarie, dieta lui a ramas la fel de populara, medicii considerand-o in continuare una dintre cele mai sanatoase diete.
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Care sunt regulile dietei Montignac?
1. Daca te-ai decis sa incepi dieta Montignac, este musai sa ai in vedere indicele glicemic al alimentelor pe care le consumi. Cu cat indicele glicemic este mai mic, cu atat alimentele sunt mai usor digerate si nu intervine stagnarea in cura de slabire. Alimente cu indice glicemic mic sunt citricele, merele, telina, iaurtul, branza proaspata, legumele, laptele simplu de soia, laptele de vaca degresat, humusul, semintele de dovleac, maslinele, verdeturile, nucile, migdalele, ciupercile, fructul de avocado, condimentele, fructele de mare, sunca slaba, carnea slaba de vita si de pui, supele usoare, pestele si, in general, orice fel de fruct.
2. Programul meselor trebuie sa fie unul strict: 3 mese principale si 2 gustari.
3. Fructele nu trebuie combinate cu alte alimente si trebuie consumate cu o jumatate de ora inainte de fiecare masa.
4. La mese nu trebuie sa combini carbohidratii cu grasimile. Ideal este sa lasi sa treaca 3-4 ore intre o masa cu carbohidrati si una cu grasimi.
5. Mesele trebuie sa fie combinatii de proteine si carbohidrati sau combinatii de proteine, grasimi si carbohidrati cu indice glicemic mic. Asta inseamna ca la micul dejun ai voie sa mananci cereale integrale, paine neagra si proteine (carne slaba, albus de ou), iar la pranz si cina ai voie sa mananci proteine cu putine grasimi (carne, branza, oua, peste) cu salate cu ulei de masline si carbohidrati cu indice glicemic mic (legume si tot felul de verdeturi).
6. Este permisa doar painea neagra, in cantitati mici.
Citeste si Cum sa combini corect alimentele.
7. Sunt interzise zaharul, faina alba, cartofii, orezul alb, biscuitii, dulceata, gemul, pastele, sosurile, cafeaua, dulciurile, porumbul, sucurile acidulate, mancarurile grase, prajelurile, fasolea uscata, ciocolata cu lapte, alcoolul, produsele de patiserie si toate alimentele rafinate.
8. Pe toata perioada dietei trebuie consumate grasimi sanatoase provenite din ulei de masline, avocado, seminte, nuci.
9. Dupa incheierea curei de slabire, este recomandat sa incerci sa combini corect alimentele si sa eviti combinatii nefaste ca paste cu smantana si sunca sau cartofi prajiti cu friptura. De asemenea, dulciurile trebuie consumate in cantitati foarte mici, painea alba trebuie inlocuita cu cea integrala sau neagra, iar legumele si fructele trebuie sa constituie o parte principala din meniul tau.
Cum arata meniul de baza pentru dieta Montignac?
Mic dejun: un fruct, cereale integrale sau paine integrala, putina branza proaspata, cafea fara cofeina sau ceai neindulcit.
La pranz sunt recomandate salatele din legumele crude cu ulei de masline, 150 de grame de cotlet de porc sau 200 de grame de peste si legume fierte (fasole verde, telina, varza, ciuperci) si o felie de branza proaspata.
Cina trebuie sa fie formata din supa de legume, o portie de carne sau peste cu salata verde. Cina poate fi completata cu iaurt sau branza de vaci.
Este important sa mananci cat mai diversificat, in limitele alimentelor permise de dieta, sa asociezi dieta cu miscare si sa respecti regulile combinarii alimentelor. Dieta Montignac este o dieta lejera care poate fi respectata doua-trei luni de zile.
Citeste si Vrei o slabire spectaculoasa? Tine dieta hipocalorica.