Dieta norvegiana

Principiile dietei
Prin ce se diferentiaza dieta norvegiana de restul? Prin faptul ca promoveaza consumul de alimente naturale, bogate in nutrienti. Da rezultate numai daca respectati regulile in fiecare din cele 100 de zile. Da, 100 de zile! Acum sa va vad cata ambitie aveti.
Dieta cuprinde trei etape. In prima etapa se pune accentul pe purificarea organismului.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Detoxifierea se va realiza band in fiecare dimineata suc de papadie, de morcov sau de telina. Timp de 3 saptamani, zi de zi veti servi 200 de  ml dintr-una din bauturile mentionate anterior. Aceste plante au rolul de a regal functiile rinichilor si ficatului. 

 

Cea de-a doua etapa consta intr-o cura de 20 de zile cu oua de prepelita. Ideal este ca acestea sa se consume inainte de masa. Adultii pot consuma 6 oua pe zi timp de 40 de zile. Inainte de a va apuca de dieta eu va recomand sa va faceti analizele.

 

Si am ajuns in cele din urma la ultima etapa a dietei: cura cu argila. Argila este bogata in minerale, care regleaza tranzitul intestinal.
Cura cu apa argiloasa poate sa tina 21 de zile, in tot acest timp se poate face o pauza de 10 zile. Si pentru ca nu vorbim zilnic de o astfel de o astfel de cura, ma vad nevoita sa dau si reteta: intr-un pahar cu ¼ apa se toarna o linguirta de argila. Despre cura cu argila se mai stie ca aceasta elimina toxinele din organism.

 

Alimentele recomandate sunt: propolisul, drojdia de bere, spirulina, grasimile sanatoase, carnea de elan (sau cerb), lactatele din lapte de oaie, fructe de padure, seminte si pestele. Si trebuie sa le dam dreptate nutritionistilor nordici, caci pestele gras, este nutritiv gratie acizilor grasi esentiali. Insa pestele nu  este singura sursa de proteine din dieta, se mai consuma carne de elan (ori cerb) si lactate din lapte de oaie.

 

O alta sursa de acizi grasi omega 3 o reprezinta fructele de padure (mure si afine). In plus aceste fructele sunt bogate in antioxidanti, care previn boala necrutatoare numita cancer. Stiati ca acizii grasi previn bolile cardiovasculare si asigura o buna functionare a sistemului nervos? Ei bine, da!

 

Si pentru a ne putea bucura de toate aceste beneficii trebuie sa consumam de doua-trei ori pe saptamana alimente bogate in omega 3 (de exemplu somonul, tonul, sardinele, fructele de padure, semintele de in etc). Si daca v-ati aruncat un ochi asupra dietei, ati vazut ca aceasta recomanda consumul de carne slaba, mergandu-se pe premisa ca este saraca in grasimi si va mentine in forma in comparatei cu carena rosie, care contine grasimi nesanatoase.

 

Tags:
peste
carne de ren
elan
lactate de oaie
detoxifiere
arfila
oua de prepelita
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare