Dieta pe baza de oua

Mai exista o discutie ca Adrian Brody a slabit 14 kilograme in sase saptamani in timp ce se pregatea pentru filmarile la Pianistul. Actorul a reusit sa atinga aceasta performanta urmand o dieta cu oua. Atunci acesta a explicat ca de fapt a adoptat o varianta a dietei in care se pot consuma oua la micul dejun, o portie mica de piept de pui la gratar, la masa de pranz, o portie mica, dar de peste si legume gatite la abur pentru masa de seara.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Dupa cum se observa dieta se bazeaza in mare parte pe consumul de proteine. De fapt acesta este si principiul ca o dieta bogata in proteine favorizeaza procesul de pierdere in greutate, insa dieta nu trebuie adoptata pe o perioada lunga de vreme, tocmai din cauza faptului ca organismului nu i se aduc si restul de nutrienti importanti pentru buna functionare sau pur si simplu pentru sinteza unor functii.

 

Legumele asigura organismului fibre, necesare unei bune digestii, in plus si acestea au un rol major in procesul de slabit. Si sa nu uitam ca fructele si legumele nu trebuie sa lipseasca din alimentatie. Faptul ca sunt gatite cat mai putin, ca de exemplu la abur le pasteraza o mare parte din nutrienti. Este bine stiut faptul ca la o temperatura mare vitaminele si mineralele regasite in legume sunt distruse si atunci practic mancam hrana moarta.

 

Carnea din dieta este si ea iarasi o sursa excelenta de proteine, faptul ca este servita cu cat mai putine grasime, adica optand pentru o portie de piept de pui la gratar decat pentru piept de pui prajit este iarasi un mare atuu. Dupa cum se observa conteaza foarte mult si modalitatea de pregatire a hranei.

 

Principiile dietei

Exista cateva versiuni ale dietei pe baza de oua. Varianta populara a dietei este aceea, care consta in consumul exclusiv de oua, de fapt se merge pe ideea ca principala sursa de proteine din dieta sa fie reprezentata de oua.

 

Dieta este practic o varianta a celebrei diete Atkins, unde atentia cade pe restrictionarea consumului de carbohidrati. In aceasta versiune a dietei consumi doua oua sau mai mult de-atat la micul dejun alaturi de: grapefruit, legume sarace in carbohidrati sau proteine slabe (carne de curcan, rata, pui, peste).

 

Pranzul si masa de seara includ si alte modalitati de servire a oualor sau o portie mica de proteine slabe. Salatele si legumele sarace in carbohidrati sunt de obicei acceptate indiferent de modul de pregatire cu toate ca probabil stii ca prajelile nu sunt sanatoase. In ceea ce priveste consumul de fructe acesta este limitat la una-doua portii pe zi.

 

Alti carbohidrati cum ar fi painea, pastele si cartofii sunt consumati cu moderatie, intrucat se stie ca acestia ingrasa. Mai exista o versiune a dietei in care accentul cade pe consumul  de oua si grapfruit si asta include consumul de jumatate de grapefruit la fiecare masa. In rest planul de dieta este asemanator cu celelalte versiuni. Varianta cea mai drastica a dietei include consumul numai de oua fierte si lichide (apa).

 

Tags:
oua
legume
proteine slabe
apa de izvor
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • catalina
    1. catalina 01.07.2009 12:00

    am o intrebare:cu ce pot schimba puiul de la prinz

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare