Dieta pentru diabetici

Dieta este bogata in fibre si are un continut scazut de grasimi. Este necesar sa reduceti numarul de carbohidrati deoarece acestia sunt daunatori organismului. Diabeticii trebuie sa fie foarte atenti cum isi planifica alimentatia, exercitiile si injectiile cu insulina; acest lucru este foarte important intr-o dieta de acest gen deoarece ii va ajuta sa scape de kilogramele nedorite si in acelasi timp va controla nivelul glucozei din sange. In acelasi timp previne bolile la inima si bolile arteriale. Studiile arata ca indiferent de natura dietei, consumarea unui numar potrivit de calorii reprezinta cea mai buna metoda de a preveni diabetul.

Dieta pentru diabetici depinde de la om la om, in functie de preferintele alimentare, sex, varsta, mod de viata, toate acestea trebuie sincronizate cu medicamentele.

Alimente sanatoase care va pot ajuta sa controlati niveul glucozei din sange:

De curand s-au facut niste studii care demonstreaza ca consumul de scortisoara si cafea pot preveni aparitia diabetului si ajuta la reglarea zaharului din sange. Dupa cum explica Asociatia Americana de Diete este important ca oamenii care sufera de diabet sa aiba o dieta echilibrata si sa faca miscare pentru a indeparta boala. Totusi exista unele alimente, de exemplu painea alba - dupa ce este consumata se transforma imediat in glucoza; orezul brun se digera mult mai incet.

Fulgii de ovaz pot controla nivelul glucozei din sange, dar atentie nu consumati fulgii de ovaz cu zahar adaugat. Chiar daca fac parte din carbohidrati, retineti ca este un carbohidrat foarte sanatos deoarece este bogat in fibre, digerarea este mai usoara si nu afecteaza glucoza din sange. Consumul de fulgi de ovaz nu reprezinata doar o sursa de energie ci si ajuta la pierderea kilogramelor. Fulgii de ovaz sunt sanatosi dau senzatia de saturare.
Pentru persoanele care au diabet de tipul 2 si sunt suprapoderale, este important sa stie ca daca slabesc, nivelul glucozei din sange se va ameliora. 

Se presupune ca orzul nu este la fel de comun ca ovazul; dar studiile arata ca oamenii prefera orzul fiert in locul ovazului. Orzul este de asemenea bogat in fibre si poate controla nivelul glucozei din sange. Pe langa orz si ovaz si graul reprezinta un aliment bun pentru diabetici.

Brocoli, spanacul si fasolea verde
Adaugati in dieta dumneavoastra, legume fara amidon ca spanacul, brocoli si fasole verde. Aceste alimente sunt bogate in fibre, au un continut scazut de carbohidrati, si sunt ideale pentru diabetici. Puteti consuma si legume cu amidon precum cartofi, mazare, proumb pentru ca, contin suplimente nutritive, dar intr-o masura mai mica sau ocazional. Legumele aduc un aport de sanatate pentru diabetici; studiile arata ca dieta vegetariana cu un continut scazut de grasime, este foarte buna pentru cei care au diabet de tipul 2 si ii ajuta chiar sa invinga boala. 43% din persoanele cu diabet de tipul 2 care au tinut dieta vegetariana cu un continut scazut de grasime, timp de 22 de saptamani, au reusit sa reduca necesitatea de a lua pastile impotriva diabetului.

Capsunile
Multi dintre cei care sufera de diabet se feresc sa manance capsuni din cauza zaharului pe care il contin. Un snack delicios ar fi o portie de capsuni si nu ridica foarte mult nivelul glucozei din sanage. Este o optiune mai sanatoasa decat o prajitura.

Somonul si carnea slaba
Carnea bogata in proteine nu afecteaza atat de mult glucoza din sange precum carbohidratii. Consumul in cantitati reduse de peste, pui si tot ceea ce inseamna carne slaba sunti indicate in aceasta dieta.  Somonul este foarte bun pentru ca, contine acizi grasi – omega 3, dar este indicat sa mancati mai rar si in cantitati mici.

Scortisoara
Conform unor studii recente, scortisoara este condimentul care poate sa aibe efectele insulinei si reduce nivelul glucozei din sange.

Este foarte important ca inainte sa incepeti o astfel de dieta sa consultati un medic.
Tags:
diabet
dieta
glucoza
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
4 Comentarii
  • pocok
    1. pocok 20.02.2009 20:43

    totusi multumesc pentru sfaturi. Cu stima

  • Paunescu
    2. Paunescu 11.12.2012 14:59

    Mare parte din cele prezentate au fost verificate de mine,DA am reusit sa inving diabetul de tip II insulino dependent!

  • Preda
    3. Preda 20.09.2013 09:00

    Dle Paunescu, diabetul de tip II NU este insulino dependent. Cred ca ati invins campii (adica bateti campii)

  • Paunescu Rodica
    4. Paunescu Rodica 21.09.2013 08:32

    Diabetul de tip II poate fi insulino necesitant,cam asa stam cu campii! domnule Preda.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare