Dieta pentru memorie

Cati dintre voi nu au fost alergati prin casa, in copilarie, cu lingura plina de untura de peste ? Pentru memorie, evident. Le-as arata acum parintilor nostri, studiul care a descoperit dieta pentru memorie.

Citat de Daily Mail, studiul efectuat in Italia, arata ca memoria are legatura cu mancatul sanatos si in cantitati mici. Asadar, putem renunta la tortul cu ciocolata si opta pentru o cafea, daca vrem ca memoria sa fie agera si talia subtire. 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Teoria cercetatorilor italieni pune in lumina rampei o proteina numita CREB1, despre care se stie ca este de importanta vitala pentru memorie.

Numeroase cercetari au dovedit ca nucile contin mai multe substante care au un efect pozitiv asupra vaselor de sange din creier. De aceea, sunt recomandate persoanelor cu activitati mintale intense. In plus, multumita continutului de fier si cobalt pot fi folosite in tratarea anemiei.

Produsele – vedeta pentru creier sunt cele din cereale integrale. Bogate in vitamine din grupul B, fier si zinc, cerealele integrale te ajuta sa-ti imbunatatesti memoria. 

 

Tags:
Dieta pentru memorie
memorie
nuci
proteine
ulei de peste
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare