Dieta pentru o viitoare mamica

Unora le si reuseste, caci mai tarziu o persoana in halat alb are sa le dea mare veste. Si totusi, cine are cea mai mare raspundere? Viitoare mama sau viitorul tata? Raspunderea se imparte la doi. Dar, azi vom vedea de ce sfaturi trebuie sa tina cont o viitoare mamica.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Importanta dietei
Cu trei luni pana la un an inainte de a te gandi sa iei rolul in serios de viitoare mamica, trebuie sa acorzi maxima importanta alimentatiei. Dar, nici tatal nu scapa asa usor. Si el trebuie sa aiba grija de alimentatia sa. Doar s-a dovedit ca alimentele pot influenta pozitiv sau negativ sansele de a deveni parinte. Iata de ce, o dieta echilibrata este cea mai indicata.

 

Greutatea optima
Dupa ce ai cerut sfatul unui expert poti urma si o dieta, in functie de rezultatele pe care ti le doresti. Esti slabuta? Atunci poate ar fi cazul  sa te ingrasi cateva kilograme si daca situatia sta invers trebuie neaparat sa slabesti pentru ca sa cum am mai zis sansele de a deveni mama scad atunci cand esti supraponderala. Daca vrei sa scapi de cateva kilograme, atunci adopta o dieta sensibila, nu prea drastica, care sa se bazeze pe alimente bogate in fibre si sarace in grasimi.

 

Dar, nu uita de sport. In aceasta lupta cu kilogramele in plus este esential sa ai alaturi un expert in nutritie. Nu ca sa-l ajuti sa-si mareasca venitul pe timp de criza, ci pe tine. Caci pierderea exagerata in greutatea iti poate reduce sansele de a deveni mamica.

 

Meniul de dieta
O dieta echilibrata se traduce in primul rand printr-o dieta saraca in grasimi si zaharuri. Iata ce ar trebui sa mananci pe perioada conceptiei:
-fructe si legume (cinci portii de zi, indiferent de modul de servire),
-carbohidrati (paste, orez, cartofi, paine),
-proteine slabe (pui, peste), la care se adauga oua, fasole si linte. In ceea ce priveste pestele, ar trebui  sa consume intre doua si trei portii pe saptamana.
-lactate(branza, lapte, iaurt etc),
-alimente bogate in fier (carne rosie, ficat de pui, fructe uscate, vegetale verzi). Si pentru o buna absorbtie a fierului include in dieta   legume ori fructe ce contin vitamina C.

 

Tags:
dieta sarcina
lactate
fier
acid folic
vitamina C
fructe
legume
vitamina A
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare