Dieta pentru psoriazis

O dieta pentru psoriazis este de fapt o grupa de mancaruri sau un program care vine sa-i ajute pe cei ce sufera de aceasta afectiune. Atat timp cat psoriazisul este o afectiune cronica, nevindecabila, ce se caracterizeaza  caracterizandu-se prin pustule, plagi care pot dau senzatia de mancarime, o dieta care poate ajuta prin minimalizarea ranilor ramane intre timp o chestiune de investigat.  Atunci cand o persoana care sufera de psoriazis experimenteaza de-a lungul unui an de zile o reducere a numarului de rani pe corp ca si rezultat a ceea ce a mancat, atunci exista adevar in cele afirmate mai sus.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Alimentele care pot ajuta in controlul bolii sunt cele bogate in vitamine si mancaruri care elimina foarte putine toxine in organism.
Care sunt aceste alimente? Ei bine e vorba de plante, despre care se stie ca ajuta in purificarea organismului unei persoane care sufera de psoriazis. La acestea se mai adauga uleiuri omega 3, dar si alte alimente care pot contribui la imbunatatirea aspectului pielii. Exista persoane care sustin ca excluderea carnii, pestelui din dieta, intr-un cuvant adoptarea unui regim vegetarian, este cheia in eliminarea problemelor pielii. Cu toate ca nu exista dovezi stiinfice care sa ateste acest lucru.

 

Asa cum am mai zis, nu exista dovezi stiinfice, insa in cazul in care ai aflat ca si tu suferi de o astfel de boala, nu-i strica organismului tau daca adopti o dieta sanatoasa, de genul celor care reduc simptomele de boala. Un plan pentru o astfel de dieta include consumul a multor legume. Nu numai ca o schimbare adusa stilului de viata te va ajuta sa-ti purifici organismul si sa lupti cu boala, dar te va transforma intr-o persoana sanatoasa. Persoanele care sufera de psoriazis ar trebui sa adopte o dieta saraca in lipide si glucide, dar bogata in legume si fructe. Introducerea in program a exercitiilor fizice este iarasi un alt aspect pozitiv din cadrul acestei diete.

 

Dieta anti-psoriazis

La inceputul tratamentului se recomanda sa se consume timp de o saptamana suc, eventual suc natural de fructe fara zaharuri adaugate. Acest lucru este benefic la inceput mai ales ca este bine stiut faptul ca psoriazisul este un dezechilibru al metabolismului. Ce sucuri sa folosesti? De: struguri, sfecla, morcovi si castraveti.

 

Din meniul zilnic nu trebuie sa lipseasca: fructe, nuci, legume, seminte si cereale.Toate acestea trebuie combinate de asa maniera incat sa-ti faca placere sa le consumi. Foloseste-ti imaginatia pentru a crea niste retete delicioase. In plus, consumand zilnic din toate aceste grupe de mancaruri ii asiguri organismului tau suficienti nutrienti.

Ca orice dieta, si alimentatia pentru psoriazis are unele mici secrete. Despre ce sa fie vorba? Consumul din belsug de fructe si legume crude, organice; nuci si seminte crude (mai ale seminte de floarea-soarelui, seminte de dovleac, de susan).

 

Trebuie redus consumul de produse lactate, carne rosie si alcool. De asemenea, daca esti fumator va trebui s arenunti la acets viciu. Este important sa gasesti tactici prin care sa lupti cu stresul. Un exemplu bun ar fi cresterea activitatii fizice.
Este bine sa tii un jurnal al alimentelor pentru a observa mai usor de fiecare data cand faci cate o gafa.
Alte alimente benefice in aceasta dieta sunt: telina, citrice, morcovi, smochine, fenicul.
Nu uita de suplimentele nutritive pe baza de ulei de peste sau poti sa-i asiguri grasimi sanatoase consumand: cod negru, ton, somon, sardine, hering. Daca exagerezi cu portiile se poate ajunge in situatia dezvoltarii de cheaguri de sange. Asa ca inainte de a te apuca de regim mai bine cere-i sfatul medicului.

 

O alta regula din cadrul unei asa-zise diete pentru psoriazis este reducerea numarului de calorii la 1200 pe zi. Se banuieste ca exista o legatura directa intre obezitate si psoriazis. Iata care sunt alimentele pe care trebuie sa le eviti:ceai, cafea, grasimi animale (oua, lapte, unt), mancaruri rafinate si procesate, mancaruri ce contin grasimi hidrogenate sau zahar alb.

Tags:
dieta psoriazis
suplimente nutritive
nuci
seminte
acizi grasi omega 3
sucuri
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
25 Comentarii
  • dorin avramescu
    1. dorin avramescu 16.10.2011 11:11

    sucul de fructe fructele crude si legumele nu merg la psoriazis , am verificat eu, mentin aciditatea in organism , numai mancare alcalina, fierte , branza telemea nu de vaci si aceea creeaza aciditate, carne fiarta sau la gratar , paine neagra ceaiuri de pelin (foarte putin), levantica , cimbru, si merge excelent la psoriazis , a disparut, dar nu renunt la dieta desigur.

  • -
    2. - 16.10.2011 11:13

    in prima luna apa fiarta si racita.

  • ELLA
    3. ELLA 11.12.2011 00:01

    Am psioriazis, mi-a aparut acum o luna de zile. Am o fetita de un am si o luna pe care inca o alaptez. Imi poate sugera cineva un tratament, regim alimentar, orice numai sa scap de el. Am fost la dermatolog si m-am umplut de geluri de dus si creme si pastile pt imunitate. Asi vrea ceva concret daca ma puteti ajuta. Va rog

  • delia
    4. delia 11.12.2011 16:19

    puneti aceasta intrebare dupa ce nu mai alaptati.

  • timea
    5. timea 03.01.2012 19:56

    dorin va rog frumos daca cititi acest mesaj sau oricine cine a facut dieta si a avut efect ati putea sami scrieti ce ati mancat si cum ca nu reusesc nici cum sa scap de psoriazis si am de mai bine de 12 ani multumesc frumos adresa mea de mail kali_timcsy@yahoo.com

  • timea
    6. timea 20.01.2012 21:16

    multumesc frumos ela!!! am sa sun pe D-Jidoi . da umblu la dermatolog de cand stiu si aceleas raspuns date cu dermovat date cu diprosalic si acum de vreo luna doua a dat ceva unguent preparat de farmacie nu stiu numele pt ca nu scrie nimic pe ea si am uitat cand mia zis ea si cu schimbul cand cu una cand cu alta si pe pielea capului dau cu dermovate lotiune nu trece de tot dar nu am strat gros si cand incepe sa se ingroase ma dau cu unguent. pe corp am numai cate o patamica cand dispare unu apare altu nar pot sa zic ca pot sa controlez inca si cu mancatul sunt atent ce mananc eu am scos din meniu carnea deporc de tot si painea alba sucurile apa minerala nu fumez si alcool beau numai ocazional :) nu beau cafea folosesc sare de mare incerc sa evit zaharul asa in mare . acum am auzit de un domn care a avut pe tot corpul sau psoriazis inafara de gat a fost ales pt un tratament pot sa zic experiment ceva injectii si au disparut de tot 99%. sunt curioasa daca o sa reapara. u unde ai si cum cu strat? si u ai facut tratament cu cortizon? daca da in ce consta? multumesc inca odata pt raspuns

  • ELA
    7. ELA 24.01.2012 23:58

    Buna. nu nu am facut tratament cu cortizon,dar dermatologul mi-a zis ca daca nu dispare intr-o saptamana, va fi nevoit sa fac acest tratament.La mine nu este foarte grav, momentam.pe mine ma ustura pielea in prima faza,nu am facut cozi decat putin,dar acum au disparut.De cand beau ceaiul imi reapar doar usturimile, nu am mai facut cojite. Incerca si tu cu ce zice acest domn, vez ca are si o crema pe care eu nu am suportat-o nu este scuma este 10 lei, merita sa o incerci. Mie dermatologul mia dat diprogenta. SANATATE MULTA,poate imi scrii daca ai rezolvat ceva. Sa nu te astepti la rezultate imediate

  • otiliaignat
    8. otiliaignat 25.01.2012 15:05

    mutumim si noi pentru sfaturi. vad ca este un subiect de interes. o sa-l reluam. sanatate!

  • iuli
    9. iuli 10.04.2012 16:26

    buna eu am aceasta boala de mai bine de 2 ani si am fost la mai multi medici nu numai din tara am fost si in italia la dermatolog ,dar nu mia dat nici o dieta sa tin.nu stiu c sa mai cred ?

  • timea
    10. timea 16.04.2012 22:36

    buna!!! l-am sunat pe dl jidoi am tinut dieta cum a spus el am luat ceai si tinctura de uz extern si intern am facut tratament si asa de plin m-am facut de la el ca dupa trei saptamani am intrerupt trazamenzul di am facut tratamentul vechi dermovate unguent di lotiunu pe pielea capului ma dau in fiecare zi si s-a curatat iar pe corp dispare iarasi apare o pata altundeva dar noroc deocamdata nimic grav se poate trai cu asta. asa ca nici eu nu mai stiu ce sa cred dar eu fac cum e mai bine mie dar daca cineva are vreun tratament nou sau orice suntem deschisi la idei noi sa aveti grija de voi

  • Razvan
    11. Razvan 26.04.2013 10:16

    eu am gasit un tratament care functioaneaza de cea mai lunga perioada pentru ca pana acum tot ce am incercat a functionat maxim o luna...si apoi am luat-o de la capat.Oricum acest tratament este complet ca actioneaza pe toate planurile ..intern,extern,regim si sfaturi de zi cu zi. E cel mai complet pana acum si cred ca de aia da si rezultate.Principalul este ca de 3 luni nu mai am nici o pata pe piele dupa 20 de ani de psoriazis generalizat. Intrati pe www.tratament-psoriazis.cabanova.com si vorbiti cu persoana care a avut aceasta boala multi ani ca sa vedeti prin ce a trecut ca sa ajunga la tratamentul asta.

  • tot eu
    12. tot eu 29.09.2013 03:11

    mai razvane fii serios///tu esti buricul pamantului te pomenesti?laso moarta

  • Teodora
    13. Teodora 16.03.2014 19:29

    nu stiu ce sa mai cred eu fac tratament de ani de zile pt psoriazis si nu prea am rezultate bune acuma fac tratament cu HUMIRA si nu pot sa spun ca ma vindec nu stiu ce sa mai fac datimi un sfat MULTUMESC

  • Argiloterapeut
    14. Argiloterapeut 23.07.2014 23:10

    Desi nu e corect sa scriu despre un tratament intr-un forum care sustine sus si tare dieta, va pot spune ca dieta saraca in proteine si glucide este bogata in vitamine, dieta ce insoteste argiloterapia. Terapie care a facut pana acum si pe termen lung mai multe persoane suferinde de psoriazis fericite ! Asyfel dupa ani de observatii si analize pot spune cu TARIE ca argiloterpia cu argila Azzurra aduce ameliorarea pe termen lung. Repet, desi nu e cool sa scri despre un produs sper sa fiu bine inteles ca acum doresc doar fercirea celor care nu au psoriazis si nu stiu ce e sa nu ai celor care acum inca sunt sub povara cestei urate afectiuni. Pe bune !

  • cel ce are:)
    15. cel ce are:) 23.12.2014 15:39

    cei ce au ... renuntati categoric la FUMAT SI CIOCOLATA (INCLUSIV PRODUSE CE CONTIN CIOCOLATA) !!

  • Daniela
    16. Daniela 25.02.2015 23:39

    Dragi mei eu port aceasta boala de mai bine de 20ani pe parte esterna functioneaza dermovatul din tub alb si maro pe plan intern trebuie sa depasesti cu foarte mult calm stesul sa il tratezi cum vine , indicate sint baile cu ultra violete pe locurile unde il aveti. Eu la ora asta il am doar in cot acolo este inima lui cum fa semne il dai cu dermovat nu este urit da vedere este o usoara pata rosei.Am uitat sa va spun dar eu fumez ,cit despre mincare incerc sa ma contrlez cit pot

  • aly
    17. aly 03.04.2015 14:34

    eu am psoriazis am fost la dermatolog si am inceput tratamentul cu humira si mi-au disparuttoateaveam pielea curata(normala) avand in vedere ca am avut aproximativ 95% din corp acoperitde psoriazis apoi am ramas insarcinata sil-am intrerupt si nu mai mi-a aparut cam 1 si 3 luni cand mi-au explodat iar pe corp.. acum am reluat iar tratamentul cu Humira si am facut cam 5 injecti pana acum astept iarrezultatele.. deci daca vreti pielea normala ca restul lumii duceti.va la dermatolog si in functie de ce psoriazis aveti si cat de grav este o sa va da tratamentul adecvat ..eu am psoriazis vulgar (asa se numeste).

  • mirela
    18. mirela 12.08.2015 22:06

    Buna ziua, Copilul meu in varsta de 18 ani prezinta in regiunea coatelor placi de psoriazis in perioadele de stress (examene,de exemplu) Acestea sau manifestat de la 13 ani chiar si cu aparitii la incheietura falangelor. In fiecare am tot mers la diferiti doctori dar tratamentele care le primeam erau insuficiente si chiar aveau efecte secundare foarte grave. Asa ca tot mergand pe la doctori si cautat informatii despre aceasta boala am descoperit aceasta crema naturala pentru psoriazis si eczeme de la Derma E. Aceasta crema a schimbat total povestea si acuma pot sa zic ca exista un produs care functioneaza fara sa aiba efecte secundare. Recomand cu incredere.

  • MARIANA
    19. MARIANA 05.10.2015 12:03

    Astazi am fost la medic cu baiatul meu care are psoriazis. Sunt foarte nervoasa prin modul de abordare al medicului care a descoperit psoriazisul. Ne-a recomandat sa faca un tratament pe baza de injectii la doua saptamani si se numeste IXEKIZUMAB. A spus ca nu are reacti adverse in schimb il baga la troate investigatiile (analize sange, radiografie la plamani, si altele...) Ma intreb?.............de ce atatea investigatii daca nu are reactii adverse?!!!! TOTUL ESTE O AFACERE pe corpul uman.

  • silvia
    20. silvia 19.01.2016 21:57

    In urma cu sapte ani, in studentie, mi-a aparut psoriazis, apare sub forma unei monezi Nu stiu sa fi avut cineva in familia mea inainte. Am incercat mai multe tratamente dar rezultatele foarte slabe. Dupa mult timp am descoperit un medic cu adevarat bun care mi-a recomandat sa incep sa folosesc o crema naturala pentru psoriazis si eczeme de la Derma E. Petru mine aceste tratament a fost salvarea, il iubesc de cand l-am descoperit. Recomand cu incredere.

  • Timea
    21. Timea 19.01.2016 22:50

    Bun? ce pute?i sa ai spune?i despre dermaE? Numai pe net g?sesc sau are reprezent?? Mul?umesc ?i s?n?tate

  • ioana
    22. ioana 20.01.2016 21:25

    Buna seara, Sora mea foloseste aceasta crema naturala pt psoriazis de la dermaE de cateva luni si ii place, e la a 4 comanda.

  • Doriana
    23. Doriana 06.03.2016 20:56

    Eu m? tratez cu ulei de Tamanu, foarte bun,am din ?la pustulos, îmi apare pustule umplute cu un lichid pe mâini ?i picioare . Nu mai zic ce mânc?rime am ?i dureri dup? ce sparg pustulele ,ce am observat eu este din cauza stresului, iau vit.D3,vit,C cu zinc,seara înainte de a dormi iau magneziu efervescent ,2 s?pt?mâni cât tine criza ,uleiul de Tamanu pana dispar ,dup? am cump?rat orce m? hidratanta cu ulei de argan de la Farmec

  • Doriana
    24. Doriana 06.03.2016 21:07

    Regimul alimentar nu face minuni, dar e bine sa mânc?m s?n?tos ,eu sunt ?i alergica ,nu pot manca nimic prelucrat cu aditivi ,conservan?i, am avut o criza de psoriazis din cauza stresului ,credeam ca gata o iau razna din cauza mânc?rimi, dar cu uleiul de Tamanu am reu?it.Pana sal descopere fiica mea am probat multe creme nutritive ,dar ?sta ajuta în cazuri grave ,îl recomand cu încredere, sper sa va fie de ajutor r?spunsul meu.Mult? s?n?tate

  • maria
    25. maria 23.07.2019 13:00

    Daca vreti sa va vindecati folosti crema Advantan mie mi-au ramas 6 tub.30 lei /tub in garanbtie daca dorti tel.0745489339

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare