Dieta personalizata

Ai nevoie de o dieta? Citesti toate planurile de dieta, dar nu te regasesti in niciunul dintre acestea? Atunci inseamna ca ai nevoie de o dieta personalizata. De regula un plan alimentar care sa te ajuta sa scapi de kilogramele in plus, adaptat nevoilor tale, dar mai ales stilului tau de viata, trebuie conceput de un nutritionist. Daca nu ajungi insa la un specialist (ceea ce noi iti recomandam din tot sufletul!), atunci iata cateva solutii care pot transforma un regim de slabit clasic intr-o dieta personalizata.

      

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Conditia pe care trebuie sa o respecti este insa aceea de a fi foarte corecta si foarte onesta cu tine. In plus, trebuie sa dovedesti ambitie si perseverenta pentru atigerea obiectivului pe care il urmaresti – scaderea in greutate.
 
Dieta personalizata trebuie sa includa strategii care sa lucreze cu personalitatea ta, cai prin care alimentele preferate sau stilul general de viata sa ramana relativ constant, iar schimbarile sa fie acceptate cu placere, fara ca acestea sa aduca un stres suplimentar. Exista patru caracteristici de baza ale dietelor personalizate, specifice pentru patru tipuri de personalitate.

Dieta pentru gurmanzi. Dieta personalizata pentru cei care au facut din a manca o pasiune trebuie intinsa pe o perioada mare de timp. Obiectivul dietei trebuie sa duca la reduceea numarului de calorii, la fiecare masa, prin inlocuirea unora din alimentele preferate cu altele, care au o valoare calorica mai mica. Pasul urmator este stabilirea unui meniu divesificat, astfel incat fiecare masa sa se inscrie in baremul a 500 de calorii. Mancarea trebuie sa fie foarte buna, iar un ajutor important vine din parte ierburilor aromatice si al condimentelor care trebuie sa suplineasca „gustul” grasimilor si sa contribuie la reducerea numarului de  calorii. Schimbarea stilului de viata si al celui alimentar trebuie sa se faca treptat, cu pasi mici.

Dieta pentru ambitiosi. Lor le sunt indicate dietele rapide si asta pentru ca reusesc repede sa-si schimbe stilul de viata tocmai pentru ca sunt ambitiosi. Dietele care dureaza sapte-zece zile sunt cele mai indicate. De regula acestia accepta cu usurinta restrictiile, desi au tendinta de a reveni incet, incet la vechile obiceiuri. Un plan alimentar cu putine calorii, dar care sa includa mancare gustoasa, este ideal!

Dieta pentru lenesi. Acestora se potrveste un plan alimentar descris cu toate detaliile. Vor respecta orice dieta atat vreme cat stiu ce au de facut. O dieta ideala pentru ei este una desfasurata pe o perioada de patru-cinci saptamani, care sa includa si gustarile si masa de dimineata, pentru acestia trebuie sa stie exact ce au voie sa manaince in fiecare zi.

Dieta pentru orgoliosi. Cu ei este cel mai usor de lucrat. Orgoliul le tine loc de vointa, asa ca vor suporta cele mai severe constrangeri. Accepta usor modificarile de stil de viata si se orientaza catre latura cea buna a nutritiei foarte repede. Ideala este o dieta care sa-i invete o noua strategie despre alimentatie, diferita de la saptamana la saptamana, scrie Yahoo Shine.

Iti poti face singura un plan alimentar. Respecta principiile fundamentale ale alimentatie sanatoase, stabileste un barem caloric zilnic, imparte alimentele in asa fel incat sa-ti acoperi necesarul de nutrienti si apoi organizeaza-ti singura un meniu care sa respecte si programul si stilul tau de viata.

Dietele personalizate s-au dovedit mereu cea mai buna cale de a scadea eficient in greutate. 

Tags:
dieta personalizata
dieta pentru scaderea in greutate
calorii
plan alimentar
alimentatie sanatoasa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • vicky
    1. vicky 20.02.2012 21:33

    eu am facut asta si am reusit.. am slabit 14 kilograme :).. e f greu si e nevoie de multa rabdare..

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare