„Dieta peste noapte” te scapa de 4 kilograme intr-o saptamana

Cum ar fi sa slabesti in timp ce dormi? Sa nu faci niciun efort, sa mananci ca de obicei (adica sanatos) si totusi sa topesti kilograme peste noapte. Caroline Apovian, un fost profesor de medicina de la Boston University School of Medicine si fost consultant al NASA pe teme de nutritie, a creat „The Overnight Diet" special pentru tine. 

Acesta a conceput dieta dupa 25 de ani de experienta in nutritie si promite ca cei care o urmeaza slabesc 900 de grame in prima noapte si pana la 4 kilograme in prima saptamana. Partea buna este ca nu trebuie sa faci modificari in stilul tau alimentar si nici macar nu trebuie sa faci sport (unii nutritionisti si-au aratat scepticismul fata de "dieta peste noapte" tocmai din cauza lipsei de activitate). 
 
Te intrebi care este secretul?
 
"Daca veti continua sa dormiti suficient in fiecare noapte, nu veti mai avea acea senzatie de foame. Senzatia de foame apare atunci cand nu dormim suficient, ceea ce stimuleaza secretarea hormonului asociat foamei”, a explicat doctorul Apovian pentru ABC News.

 

Ce presupune dieta peste noapte 

 
Secretul acestei diete consta intr-un somn suficient si de calitate, deoarce organismul secreta doi hormoni, in functie de cat de bine dormi. Daca dormi profund si in jur de 8 ore, corpul tau produce leptina, un hormon care tine apetitul in frau si combate pofta de mancare. 
 
Daca insa nu te odihnesti suficient si ai un somn agitat, organismul tau secreta o cantitate mai mare de grelina, un hormon care stimuleaza pofta de mancare, ceea ce inseamna ca a doua zi vei manca mai mult si cel mai probabil mai nesanatos. 
 
In prima zi a dietei trebuie sa bei doar trei cocktail-uri speciale, bogate in substante nutritive. Aceste cocktailuri, care contin iaurt, diferite legume (castraveti, morcovi, rosii, telina), proteine, fructe (ananas, banane, mere, portocale), au rolul de a impiedica productia de insulina. Nu vezi legatura? Atunci afla ca un nivel ridicat de insulina inseamna tendinta de ingrasare in talie. Practic in prima noapte elimini apa in exces din tesuturi, apoi incepi sa arzi grasime. 
 
In celelalte 6 zile ale saptamanii trebuie sa consumi proteine, substante nutritive estentiale pentru refacerea muschilor, antrenarea metabolismului si arderea caloriilor. Ai voie sa mananci cam orice produs care contine proteine, insa trebuie sa fii atent la dimensiunea portiilor. 
 
Meniul tau poate sa includa: carne slaba de vita, carne slaba de porc, somon, ton, creveti, piept de pui si curcan, iaurt grecesc, fructe de padure, ananas, kale, salata verde, ulei de masline, masline, avocado, lapte de vaca, lapte de soia si iaurt grecesc.
Tags:
dieta
somn
alimentatie
slabit
kilograme
nutritionist
Caroline Apovian
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
6 Comentarii
  • bobocmihaela
    1. bobocmihaela 19.03.2015 09:57

    Buna, am27 de ani,1,60 m si 55 de kg! As dori sa slabesc 5 kg ce dieta este indicata pentru mine

  • eugensol@yahoo.com
    2. eugensol@yahoo.com 16.05.2015 08:08

    Cea mai eficienta si naturista metoda de slabit este prin cunnilingus. Este drept ca si aceasta metoda presupune un pic de munca. Stiu ca se recomanda cca 1 ora de cunnilingus pentru 2 kg (timp de 1 luna) pe care doriti sa le dati jos. Adica, daca doriti sa dati jos 4 kg trebuie minim 2 ore pe zi timp de 1 luna

  • ana
    3. ana 12.06.2015 18:39

    Am 13 ani. ?i 58 kg cum as putea slabi u?or ?i repede.

  • apetrei
    4. apetrei 17.06.2015 20:35

    Buna!ma numesc maria si am 15 ani!vara asta vreau sa slabesc cat de mult pot!am 1.60 m si 73 kg.....ce dieta ar trebui sa urmez!eu cred ca e mai simplu sa imi creez un stil de viata sanatos!

  • eugensol@yahoo.com
    5. eugensol@yahoo.com 23.06.2015 22:14

    Toate regimurile pentru slabit sunt pentru oameni mari

  • Laura
    6. Laura 05.11.2015 20:37

    Buna, am 20 de ani , 1,74 si 79 kg. imi doresc foarte tare sa slabesc cel putin 10kg. Care este regimul pe care as putea sa il urmez? Multumesc .

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare