Dieta Rina te ajuta sa slabesti 10 kilograme in 90 de zile

Cu siguranta ai auzit de dieta Rina, o dieta de tip disociat, care promite slabiri rapide intr-un timp destul de scurt, mai precis cel putin 10 kilograme in 90 de zile. Suna tentant pentru orice persoana care vrea sa slabeasca, insa presupune un regim alimentar destul de riguros.
 
Dieta Rina a fost conceputa de un medic american, specializat in medicina sportiva, si a fost aprobata de-a lungul timpului de mai multi medici nutritionisti si cardiologi care considera ca aceasta dieta, nu numai ca topeste kilogramele in plus, ci aduce beneficii consistente pentru starea de sanatate. 
 
Care sunt principiile de baza ale dietei Rina?
 
1. Nu trebuie sa sari niciodata peste micul dejun si, in general, trebuie sa respecti cu strictete orarul meselor. Micul dejun nu trebuie luat mai tarziu de ora 12.00, pranzul trebuie luat pana in ora 14.00, iar cina e obligatoriu sa nu depaseasca ora 20.00.
 
2. Micul dejun, in fiecare zi din perioada dietei, este format din fructe si, daca vrei, legume. Indiferent ce fructe si legume alegi, toate sunt bune si mananci cate vrei, important este sa le consumi din doua in doua ore. De asemenea, la micul dejun poti consuma si ceai sau cafea cu conditia sa nu fie indulcite. 
 
3. Alimentele permise in dieta Rina sunt cele care contin proteine (carne de pui, curcan, vita, peste, branza, lapte, oua), carbohidratii (cereale integrale, faina alba si neagra, cuscus), alimentele care contin amidon (soia, orez, linte, fasole uscata, fulgi de soia, naut, cartofi) si fructele si legumele. 
 
 
4. Prima zi a dietei este dedicata proteinelor, asta inseamna ca la toate mesele consumi proteine, mai putin la micul dejun cand e musai sa consumi fructe si legume. Pentru ca este, totusi, o cura de slabire, carnea trebuie consumata fiarta sau fripta, in cantitati modeste, alaturi de o salata verde. La pranz, pe langa alimentele cu proteine, se poate consuma si o supa cu o felie de paine. Cina trebuie sa fie musai mai saraca in calorii fata de masa de pranz si nu mai trebuie sa contina supa si paine. Alte alimente pe care le poti introduce in ziua de proteine, ca sa nu te plictisesti de carne fiarta sau fripta, sunt: peste, hamburgeri, pateu de ficat, oua, branza, fructe de mare, conserva de peste, tofu, carnati. Pentru toata ziua nu trebuie consumata o cantitate mai mare de 300-350 de grame de carne.
 
5. A doua zi a dietei este ziua legumelor, in special a celor care contin amidon. In ziua asta consumi, ai ghicit, in afara de mic dejun, numai legume. Dupa micul dejun cu fructe, mesele principale trebuie sa fie constea in salate, cartofi, mazare, naut, orez, legume preparate la abur sau gratar. Poti folosi sosuri de rosii si diverse ierburi pentru arome. Alte idei de alimente pe care le poti include in ziua legumelor sunt tocanita de cartofi, ardeii umpluti cu legume, fasole uscata fiarta, cartofi fierti, varza calita, ciorba de linte. Cantitatile trebuie sa fie destul de mici, de exempu 3 ardei umpluti la masa de pranz si un ardei umplut la cina.
 
6. A treia zi este ziua destrabalarii cu carbohidrati, ziua in care iti este permis sa mananci chiar si pizza, bineinteles, in cantitati decente. Micul dejun este neschimbat, adica numai fructe, insa pranzul si cina vor consta numai in alimente bogate in carbohidrati. Alte alimente permise sunt ciocolata neagra, produse de patiserie, lasagna, cuscus, taitei si tot felul de paste, integrale sau nu, biscuiti, prajituri fara crema si chiar inghetata. Bineinteles, cantitatile trebuie sa fie mici.
 
7. A patra zi de dieta este dedicata fructelor, legumelor si semintelor. Pana in ora 12 mananci numai fructe, la masa de pranz mananci fructe, legume si seminte, iar la cina meniul este la fel ca la pranz numai ca in cantitate mai mica, aproape la jumate. 
 
8. Dupa ce termini cele 4 zile de dieta le reiei asa pana se fac cele 90 de zile si constati ca ai cu 10 kilograme mai putin, nu suna rau, nu?
 
9. Este important sa consumi multa apa in fiecare zi, adica aproximativ 2 litri pe zi. Deoarece alcoolul incetineste digestia, e bine sa fie evitat.
 
10. Intre mese sunt permise uneori mici gustari, insa nu trebuie sa se transforme in obisnuinta, ideal ar fi ca intre mese sa nu se consume nimic.

11. Sunt permise uleiul in cantitati mici, sarea si condimentele naturale. De asemenea, salatele simple sunt permise la pranz si cina, in toate zilele de dieta.

12. Organizarea alimentelor pe zile este cel mai important aspect al dietei Rina.
 
Ce promite dieta Rina?
 
Pierderea kilogramelor nedorite, chiar si 20 de kilograme in 90 de zile daca mananci portii mici;
 
Imbunatatirea starii de sanatate si accelerarea metabolismului;
 
Reglarea presiunii sangelui;
 
Mentinerea unei greutati constante dupa terminarea curei de slabire.
 
Ai incercat aceasta dieta? Cum ti s-a parut?
 
 
 
Tags:
dieta rina
slabire rapida
cum slabesti cu dieta rina
alimente dieta rina
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare