Dieta vegana copii

As dori sa stiu ce parere aveti despre dieta vegana la copilul de 4, resp. 12 ani. Cam ce alimente trebuie obligatoriu incluse zilnic in dieta pt. a nu le afecta starea de sanatate?

La aceste varste, organismul copiilor este in perioada de crestere, dezvoltare, care se realizeaza optim printr-o alimentatie foarte variata si diversificata, care aduce toti nutrientii necesari acestor procese.
Din acest punct de vedere, o alimentatie de tip vegan, ar presupune privarea din punctul de vedere al catorva elemente nutritionale esentiale, care se gasesc intr-o formula completa, se absorb si se utilizeaza maxim din anumite alimente  – proteinele cu toti aminoacizii furnizati de oua, carne, lactate dar si de anumite  vitamine si minerale – vitamina B12, fierul, vitamina D, etc. Proteinele sunt foarte importante in formarea si mentinerea structurii muschilor, organelor, oaselor si pielii si functiei sistemului imunitar. Eliminarea alimentelor care contin vitamina B12 si fier duc la instalarea carentelor acestor elemente in organism, cu  aparitia unor anemii severe.

Asadar, o alimentatie variata si diversificata, cu alimente din toate grupele alimentare furnizeaza toti nutrientii atat de necesari, mai ales pe perioada copilariei.

Tags:
dieta vegana
copii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare