Dieta Zone

Dieta se diferentiaza de restul, oferind mai multe informatii decat cele strict legate de pierderea in greutate. Creste rata metabolismului prin adoptarea unei diete care propaga consumul de 30% proteine, 30% grasimi si 40% carbohidrati. Dieta este o mana de ajutor in lupta cu diabetul, hipertensiunea si bolile  de inima.

Nu este nicio tentativa de persuasiune, autorul nu doreste sa se laude cu rezultatele si sa afirme cum ca a gasit leacul la bolile de inima ori pentru diabet. In schimb acesta promoveaza ideea de alimentatie corecta. Un regim care sa contina un numar mare de carbohidrati, putine proteine si grasimi ar fi mortal pentru organism. Autorul spune ca tipul dietei este cel care ridica riscul de aparitie a unor afectiuni.

In noua sa carte intitulata “The Anti-Inflammation Zone” priveste in detaliu problema aceasta a afectiunilor si prezinta procedura prin care dieta sa combate inflamarea.

Ca om de stiinta, autorul nu rateaza prilejul sa se avante in discutii stiintifice legate de teoria care sta la baza dietei sale. Astfel, dieta Zone este un statut metabolic prin care organismul functioneaza din plin, statutul este reprezentat de consumul carbohidratilor, proteinelor si grasimilor, in portii bine fixate.

 
Ce ai voie sa consumi
Dieta nu-si propune sa te convinga sa mananci mai putine calorii decat numarul celor pe care le consumi in prezent, totul se rezuma la portii diferite.

Se recomanda o cantitate mica de proteine la fiecare masa, numarul carbohidratilor trebuie sa fie dublul portiei cu proteine, ceea ce include  majoritatea legumelor, linte, fasole, grane proaspete si multe fructe.

Daca te-ai decis sa incluzi in meniu carbohidrati nefavorabili organismului, ii poti gasi in: orez brun, paste, papaya, mango, banana, cereale uscate la micul dejun, paine, morcovi si sucuri din toate varietatile de fructe.

Dieta acorda foarte putin timp pentru produsele lactate, precizand ca acestea elibereaza glucoza in organism mult mai repede.
 
Autorul dietei alege oua albe in loc de oua proaspete, branza cu putine grasimi ori deloc si lapte.

Urmand toti pasii acestei diete vei observa cu usurinta ca se incearca mentinerea numarului grasimilor saturate la cota minima, dar include masline, nuci de Macadamia si avocado.

Carbohidratii care nu sunt buni pentru organism sunt restrictionati tocmai pentru ca acestia elibereaza glucoza mai usor. Pentru ca lucrurile sa capete contur iti oferim cateva exemple: grane, paine, paste, orez si alte alimente care contin amidon, cu alte cuvinte o deviatie din definitiile conventionale despre ceea ce inseamna o dieta sanatoasa.

Totusi, dieta este una mai bogata in proteine si grasimi decat restul dietelor traditionale, care promoveaza ideea consumului de trei patrimi din toate caloriile, pe post de carbohidrati.

Autorul nu a fost prea darnic, si nu a precizat in cartea cum trebuie sa arate portiile cu grasimi, proteine si carbohidrati. Fiecare trebuie sa-si stabileasca singur portiile in functie de varsta, inaltime, greutate si activitate.

Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare