Dietele eliminatorii

Si sunt multe afectiuni care pornesc de la alimentatie: candida, sindromul de intestin iritabil, diverticuloza, astmul, eczemele, migrenele, intoleranta la lactoza si eruptiile. In ce consta o dieta de eliminare? In eliminarea posibililor alergeni-factorii care declanseaza alergia, din alimentatie, pentru ca mai apoi respectivele alimente sa fie introduse pe rand, in dieta. Dietele necesita clar ajutorul din partea unui specialist. Este nevoie de rabdare, atentie, de timp. Cand se incepe o astfel de dieta musai sa va faceti un jurnal, in care sa scrieti alimentele consumate, dar si portiile cu mancare. De asemenea, se vor trece in jurnal simptomele pe care le experimentati in urma servirii unor alimente, posibili alergeni.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Planul unei astfel de diete
Pentru o perioada de 7 zile pana la o luna se elimina factorii alergeni. Iata si lista lor: produse lactate, chiar daca sunt alimente bogate in calciu (in schimb, se pot consuma produse pe baza de soia-branza de soia, lapte de soia, lapte de orez etc), oua, produse cu oua, produse cu gluten (produse din faina de grau, orz, secara)-in schimb, se poate consuma mei, hrisca, orez brun, cartofi, cartofi dulci. De asemenea, trebuie evitate citricele, porumbul, produsele pe baza de porumb (de exemplu, mamaliga), cafeaua, produsele pe baza de cafeina si alimentele procesate.

 

Lista-i lunga si asa cum spuneam este nevoie  de rabdare, atentie pentru a se observa reactia posibililor alergeni asupra organismului si notate in jurnal reactiile de raspuns. introducerea acesteia. Se va introduce dupa aproximativ 5 zile-este timp suficient pentru a se vedea reactia organismului.

 

Diete eliminatorii
Dieta cu pere si carne de miel. Asa cum ii spune numele permite consumul doar a carnii de miel si a perelor, dar uneori, in functie de caz, este adaptata la caren de curcan, orez si pere sau pere si carne de curcan. Insa, dupa cum puteti vedea dieta este una drastica, nu se adopta dupa ureche, ci numai la recomandarea unui specialist. In plus, dieta este recomandata numai in cazurile grave de alergii alimentare.

 

Dieta rapida
Este o dieta drastica, poate cea mai drastica, recomandata numai in cazurile severe. Astfel incat, in primele cinci zile nu se va consuma decat apa de izvor, imbuteliata si nimic mai mult.

 

Dieta eliminarii catorva alimente
Consta in setarea unui plan de meniuri, pornind de la ideea eliminarii unora alimente sau a celor rare.

 

Dieta eliminarii alimentelor rare
Este adaptata dupa “Dieta eliminarii catorva alimente”, in sensul ca subiectului i se cere sa consume alimente exotice-gemuri, hrisca.

 

Obisnuita dieta eliminatorie
Este cea mai eficienta dieta.In cadrul acestei diete majoritatea pestilor, fructelor, legumelor si carnurilor sunt acceptate in meniuri. In timp ce, faina de grau, ouale, laptele, cerealele si alte alimente comune sunt eliminate din dieta. Cu alte cuvinte, daca ati servit arahide, lactate sau orice alte alimente posibile alergeni si organismul reactioneaza violent, cereti ajutorul unui specialist si nu incercati sa rezolvati problema de unii singuri. 

Tags:
alimente bogate in calciu
diete rapide
dietele eliminarii
alergii alimentare
alergeni
intoleranta la lactoza
intoleranta la gluten
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare