Dilema capsunilor

Blog 14.05.2013 Jeanette

Am vazut pe la televizor ca exista o dilema privitoare la cat de bune, frumoase si sanatoase sunt capsunile romanesti fata de cele de import, si am aflat ca vom avea zilele astea primele capsuni romanesti autentice pe piata, fiindca am avut asa o primavara blanda, pe care o putem numi fara grija vara.

Problema ridicata era: cum le deosebesti? Ei bine, eu ma mir. Imi pare ca, daca nu le poti deosebi, inseamna ca pur si simplu n-ai apucat vremurile in care alte capsuni decat cele romanesti nu existau. Daca mai tii minte ceva geografie, ai sa intelegi de ce capsnunile romanesti sunt mici, zemoase, de culoare inchisa si patata. Datorita climei. Tot clima este cea care le hidrateaza si le indulceste. Dar ceea ce deosebeste capsuna romaneasca de cele crescute pe malul Mediteranei este parfumul. Iar acesta nu poate fi descris, ci dimpotriva, deseori serveste ca termen de referinta intre noi, cei batrani, care am apucat sa asociem alte notiuni ideii de capsuna.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Asa ca un sfat ar fi: luati-va batranul la voi cand mergeti la cumparat capsuni, si nu ezitati sa le alegeti pe cele romanesti: asa uratele, mici si cu forme anapoda, sunt mult mai bune decat toate capsunile din lume.

P.S. Si capsunile romanesti vor fi si mai ieftine, 7-8 lei pe kg - scazand apoi desigur. Vesti bune! :-)

In poza, din colectia proprie

 

Tags:
capsuni romanesti
capsuni import
piata
producatori
caserola
stiri
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
4 Comentarii
  • Irina
    1. Irina 14.05.2013 16:05

    Din pacate, experienta mea din ultimii ani spune ca nu e chiar asa. Am inceput prin a manca din cele straine pt ca apar primele si imi fac pofta. Unele sunt prea mari fara gust, e drept. Dar pana la urma apar si cele cu gust. Si mananc de fiecare data cat mai multe (cat imi permit, caci sunt cam scumpe). Apoi apar cele romanesti. Fericita merg spre ele. Si atunci sa te tii...indigestie, durere de stomac, intoxicatie alimentare. Nu, nu e vorba de exces, am patit si dupa 100 de grame. Plus ca cele mai multe nu au gust. Din pacate asta a fost experienta mea in ultimii ani. In fiecare an. Vreau sa consum produse romanesti si cred ca e important sa sustinem productia locala. Insa din pacate, nu tot timpul produsele astea sunt mai bune.

  • Tea Slabeste
    2. Tea Slabeste 15.05.2013 07:58

    Din experienta mea, cele din poza sunt fragute, un alt fruct de padure minunat si aromat. Abia astept luna iunie!

  • Tea Slabeste
    3. Tea Slabeste 15.05.2013 08:01

    Din pacate, draga Irina, te inteleg perfect. In mod normal imi iau 100 g de ceva importat (de pofta), apoi trec la cateva cumparate din piata si intr-un final imi apar si ale mele in gradina. Vreau insa sa-ti zic ca fructele mele nu pot sa le culeg si sa le transport pana in Bucuresti (de la 20 km distanta), pana acasa sunt stricate. Ca sa iti dai seama de ce iti fac rau. Probabil ca le pun ceva sa le pastreze toata ziua in piata, n-ai ce sa faci.

  • ionut
    4. ionut 27.05.2014 08:27

    Nu vreau sa va retin foarte mult, insa o sa va relatez un fapt cit se poate de real : un prieten, sofer de TIR( locuieste de mai multi ani in Spania...), a venit saptamina trecuta in tara cu un transport de capsuni, la Timisoara. Inapoi nu a plecat gol, ci incarcat cu ...capsuni. De Satu-Mare...

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare