Dimineti perfecte cu bruschete din dovlecei pentru slabire uimitoare

Stiai ca dovlecelul este printre putinele legume care te ajuta sa scapi de grasimea abdominala? Sa nu uitam cat este de dificil sa scapam de ea! Daca tot ii gasim din ce in ce mai des pe piata, este pacat sa nu profitam de beneficiile lor care sunt destul de multe. La 100 de grame ne incanta cu doar 15 calorii, asta inseamna ca poti consuma cati dovlecei vrei tu si iti poti permite tot felul de combinatii alimentare ca sa nu consumi zilnic aceiasi masa la slabire ca in cazul multor diete restrictive. In sfarsit o dieta in timpul careia nu vezi rosu i fata ochilor din cauza foamei excesive, iar procesul de slabire nu a fost niciodata mai usor. 
 
Nici macar nu are importanta daca ai timp sa gatesti sau nu dimineata si asta pentru ca poti pregati dovleceii cu o seara inainte si iti ajung pentru 2-3 zile in frigider. Uimitor sau nu, dovleceii sau zucchini sunt chiar si mai gustosi atunci cand sunt reci si parca simti fiecare aroma cum se imbina cu restul.
 
In cazul in care te intrebai care sunt nutrientii dovlecelului sa stii ca este vorba de magneziu, calciu, potasiu, fosfor, vitaminele C si A si vitamine din complexul B-urilor, antioxidanti puternici si fibre digestive de calitate, care aduc o multime de beneficii pentru slabire si sanatate.
 
Din pacate, multe persoane inca nu stiu cum sa gateasca dovlecelul pentru a fi cat mai gustos cu putinta si sigur multi nu stiu ca el poate fi consumat si crud. Dar astazi iti propunem niste bruschete absolut delicioase din dovlecei si vei observa ca acesta poate fi taiat rondele si gatit la grill sau poate fi dat prin razatoare si amesteca cu iaurt grecesc, patrunjel, marar, ceapa rosie si zeama de lamaie. Feliile de paine pot fi crude sau unse cu catei de usturoi si rumenite la grill sau tigaie. Iata ce-ti propunem:
 
1.Bruschete din dovlecei rondele
 
Ai nevoie de felii de paine integrala sau cu seminte pe care sa le ungi cu crema de branza light cu ierburi aromatice si decorate cu rondele de dovlecel la grill si verdeturi precum vlastari, patrunjel, busuioc, menta sau marar. Sunt destul de reconfortante pentru stomac.
 
 
2.Bruschete fara paine
 
Ai nevoie de rondele de dovlecei date prin pesmet pe care sa le prajesti in putin ulei de masline la grill. Ele vor inlocui painea. Le poti decora cu rosii, branzica de vaci sau branza feta si patrunjel.
 
 
3.Bruschete tip pizzete
 
Ai nevoie de rondele de dovlecei pe care sa le ungi cu sos de rosii, rondele sau cuburi de rosii, cuburi de ceapa rosie si sa decorezi cu putin parmezan. Acestea se aseaza pe o tava imbracata in hartie de copt si se lasa la cuptor 5 minute.
 
 
4.Bruschete tip vagon din dovlecei
 
Ai nevoie de niste bucati de dovlecel taiate pe lung pe care sa le rumenesti la grill si pe care sa le decorezi cu humus de avocado, ceapa rosie, rosii, branza feta sau branzica de vaci, cuburi de piept de pui la grill, patrunjel si marar. Vezi aici 5 retete de humus din avocado pentru slabire!
 
 
5.Bruschete tip bagheta si decorate ca la pizza
 
Ai nevoie de jumatati de dovlecel pe care sa le decorezi cu rosii, ceapa rosie, ridiche, sos de rosii, parmezan si patrunjel si sa le lasi la cuptor in tava timp de 5 minute.
 
 
6.Bruschete cu humus din dovlecei
 
Obtii cea mai buna pasta din dovlecel faramitat la blender si combinat cu 2-3 linguri de iaurt grecesc, zeama de lamaie, o lingura de ulei de masline, sare si piper dupa gust, marar, menta, patrunjel si ceapa rosie. Se amesteca bine toate ingredientele pana obtii o crema omogena. Buschetele se ung cu aceasta pasta si se decoreaza cu rosii si patrunjel sau frunze de salata.
 
 
7.Bruschete cu dovlecei dat prin razatoare
 
Ai nevoie de un dovlecel mai mic pe care sa-l dai prin razatoare si adaugi sare si piper dupa gust, zeama de lamaie si verdeturi faramitate. Se ung feliile cu acest amestec si se decoreaza cu rosii si patrunjel.
 
 
8.Bruschete cu dovlecei fasii si carne slaba
 
 
Ai nevoie de fasii de dovlecei (se taie pe lung si subtire) pe care le rumenesti putin la grill. Feliile de paine se decoreaza cu ele, marar si cuburi de piept de pui la grill sau somon afumat.
 

 

Tags:
bruschete
dovlecei
bruschete din dovlecei
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare