Diverse moduri de a consuma branza la micul dejun

Stil culinar 06.02.2019 dietetik
Nu mai este un secret ca toti prefera branza in orice context, dar parca la micul dejun merge cel mai bine. Din pacate, cei care tin la silueta nu prea au curajul sa o consume. Ce-I drept, exista multe tipuri nesanatoase de branza daca sunt consumate excesiv si anume parmezanul, mozarella si branza feta, dar noi am descoperit ca exista si tipuri de branza de care poti “abuza” fara probleme. Cei mai multi aleg sa consume branza la salate, deserturi sau sandvisuri, dar exista mult mai multe moduri in care ea poate fi consumate si le vei descoperi si tu in cadrul acestui articol. Branza este perfecta atat la slabire cat si mentinere, daca stii sa o combini cat mai inteligent cu putinta cu alte alimente. In fond, ea este acea “cireasa de pe tort” la orice mancare si asta pentru ca ofera satietate care se mentine pentru cateva ore bune si mancarea capata un gust mai inedit.
 
Daca am stabilit care sunt acele branzeturi care nu merg consumate in exces, a venit timpul sa descoperi si tipurile sanatoase de branza si anume branzica de vaci, urda, ricotta, halloumi si perlutele de branza light. Aproape ca nu exista fel de mancare la care sa nu mearga incluse, dar astazi ne vom asa pe micul dejun, pentru ca este cea mai importanta masa a zilei. Iata propunerile noastre:
 
1.Mancarica de branza in stil polonez
 
O reteta foarte simpla cu branzica de vaci pe care o poti incerca si tu cand doresti, mai ales dimineata cand esti pe fuga. Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
 
  • 1 cana sau 1 cana jumatate de branza de vaci
  • 2 legaturi de ceapa verde  - se faramiteaza
  • Jumatate de ceapa rosie taiata marunt
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • Zeama de la o lamaie
  • 1-2 linguri de otet
  • 4-5 ridichi roz – taiate cuburi mici
  • Sare si piper dupa gust

 
 
2.Salata de branza de vaci in stil mexican
 
Este un mic dejun plin de culoare si cu tot felul de arome care sa-ti incante simturile. Ai nevoie de:
 
  • 1 cana de branzica de vaci sau perlute de branza
  • 1 conserva de fasole neagra sau rosie sau tofu la conserva
  • Jumatate de conserva de porumb
  • Jumatate de conserva de ciuperci
  • 1 rosie medie sau mare – se taie cuburi
  • 2 castraveti taiati marunt
  • 1 ceapa rosie
  • Zeama de lamaie
  • Sare si piper dupa gust
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 lingura de otet
  • 1 legatura de marar

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 
3.Branza tip iaurt
 
Poti uita de iaurturile colorate din magazin, care cica contin bucati de fructe. Nu sunt prietenoase cu sanatatea si silueta, asa ca iti recomandam urmatoarea combinatie:
 
  • 1 cana de branzica de vaci sau perlute de branza
  • 3 linguri de cacao pudra
  • 4 linguri de fulgi de ovaz
  • 1 cana de fructe de padure congelate sau proaspete (poti inlocui cu kiwi, ananas, mango, kaki, prune, rodie etc.)
 
Se lasa la inmuiat in frigider cam 20 de minute inainte de consum.
 
 
4.Mingiute din branza 
 
Ai nevoie de 1-2 cani de branzica de vaci usor mai solida, 3-4 legaturi de patrunjel, 2 legaturi de marar, zeama de lamaie, sare si piper dupa gust, cateva nuci romanesti si 1 morcov dat prin razatoare. Se formeaza mingi de branza si se dau prin verdeturile si mirodeniile dorite. Se lasa 30 de minute in frigider ca sa se intareasca compozitia. Poti inlocui astfel crema cu ierburi aromatice din magazin, care poate contine chimicale.
 
 
5.Legume umplute cu branza
 
Poti alege legume mari pe care sa le cureti si sa le scobesti. Iti sugeram palarii de ciuperci champignon, ardei gras, rosii, castraveti, dovlecei sau vinete. Poti combina branza de vaci, urda sau perlute de branza cu zeama de lamaie, sare, piper, otet, marar, patrunjel si fulgi de chilli sau ardei iute fara samburi, taiat marunt. Cu compozitia obtinuta vei umple legumele.
 
 
6.Brunch cu branza Halloumi
 
Ai nevoie de spanac crud sau gatit la aburi, 1 ochi, 1 rosie medie, 3-4 ciuperci champignon rumenite la grill, cuptor sau scoase direct din conserva si 2 felii groase de halloumi, pe care o poti praji la tigaie sau rumeni la grill. Adauga condimente si mirodenii dupa gust. Toate modurile in care poti consuma Halloumi aici!
 
 
7.Rondele de grapefruit cu Halloumi
 
Rumeste Halloumi al tigaie sau grill si decoreaza rondelele de grapefruit cu ea.
 
 
 
 

 

Tags:
branza la micul dejun
micul dejun
moduri de a consuma micul dejun
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare