Dovleacul, sursa de frumusete

Adaugam o noua arma secreta in panopile. Dovleacul este sursa de frumusete, si de tinerete, si de piele neteda si stralucitoare. Ah, cat de tare tare iubim lucrurile astea simple care fac minuni!

  

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Indemnul  nostru este sa abuzezi de dovleci in aceasta perioada. Sunt in plin sezon, vine in cateva zile super sarbatoarea lor - Halloween, in 31 octombrie, iar casa fara placinta cu dovleac nu se poate si femeie isteata care sa nu fi incercat masca pentru fata cu piure de dovleac nu exista.   

Trecem peste aroma dovleacului, dulceata lui si caloriile foarte putine. Nu mai amintim nici de fibre, nici de minerale, nici de vitamina A, aflata din belsug in miezul portocaliu. Vorbim despre enzimele miraculoase din dovleac care fac ca bostanii de culoarea portocalelor sa intre in elita fructelor (sau a legumelor?), care fac miracole pentru piele. Enzimele din dovleac, activate prin tratarea termica a acestuia netezesc pielea, stimuleaza cu o eficienta rara sinteza de colagen propriu pielii, netezesc ca prin minune ridurile fine si calmeaza iritatiile provocate de umezeala, frig si factori alergeni. In plus alte componete din dovleac hidrateaza cu o eficienta demna de lauda si dau stralucire radianta pielii.

Faci placinta cu dovleac? Atunci ai si o super masca pentru ten gata servita. Ai nevoie de doua linguri de piure de dovleac.

Coace cateva bucatele de miez de dovleac simplu, la cuptor. Impacheteaza bucatele in folie de aluminiu fara sa adaugi nimic. Evident restul dovleacului il combini cu mirodenii, putin ulei si-l coci pentru supa, tarta sau placinta. Striveste dovleacul copt bine, cu furculita impreuna cu sucul lasat. Adauga o lingurita de pulpa coapta de avocado sau papaia si omogenizeaza bine pana rezulta o pasta cremoasa. Aceasta este baza pentru masca. O poti folosi ca atare sau poti adauga o lingurita de miere pentru tenul obosit, ori fulgi de ovaz pentru tenul iritat. Pentru tenul uscat combina doar piureul de dovleac cu o lingurita de ulei de masline. Pentru tenul gras, adauga in piureul de dovleac miere si putin suc de lamaie.

Afla de ce iubim dovleacul!

Intinde pasta pe fata, in strat gros, dar evita zona ochilor. Intinde crema si pe gat si daca iti ramane unge-ti si mainile (cu varianta cu avocado sau papaia), mai ales fata lor, foarte afectata de umezeala si frig. Lasa masca sa actioneze circa 10-15 minute apoi clateste-te cu apa calduta, te invata yahoo shine.

Cel mai bun leac impotriva celulitei

Tratamentul este miraculos si efecte se vad chiar si dupa prima utilizare. Repeta operatiunea de doua-trei ori pe saptamana. Rezultatele sunt demne de toata lauda. Astept neaparat sa-mi spui daca esti multumita.

Sa fii frumoasa!

Tags:
Dovleacul
sursa de frumusete
dovleac
seminte de dovleac
masti naturale
cosmetice facute in casa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare