Dovlecei cu paste

Cred ca nu exista o leguma  care sa poata fi preparata in atatea zeci de combinatii cum este dovlecelul. Colectia de retete cu dovlecei este doar o palida dovada.

Dovleceii cu paste sunt o mancare completa, un pranz sanatos sau o cina usoara. Sunt la fel de bune si calde si raci si se pragatesc foarte repede. O reteta plina de calitati.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ca sa faci pastele cu dovlecei ai nevoie de 500 de grame de paste de orice fel, vreo patru dovlecei, sare si piper, patru lingri cu ulei, patru catei de usturoi, o lingurita de boia dulce de ardei, o legatura de patrunjel verde, patru linguri de parmezan ras pentru servit.

Incepe sa pregatesti dovleceii cu paste punand la fiert pastele conform instructiunilor de pe pachet. Cand sunt gata arunca apa, lasa pastele intr-un loc cald (nu le spala cu apa rece, nu este nevoie) si pastreaza o cana din apa in care au fiert pastele.

Rade dovleceii pe razatoare mare, si caleste-i in ulei incins. Adauga usturoiul tocat marunt si lingurita cu pudra de boia dulce. Adauga si verdeata tocata marunt si lasa totul pe foc vreo zece minute. Stinge dovleceii cu apa in care au fiert pastele si mai lasa totul pe foc inca cinci minute.

Pune dovleceii preparati peste paste, amesteca usor, potriveste de sare si piper si serveste, dupa ce presari peste fiecare portie o lingura de parmezan ras.

Tags:
dovlecei cu paste
usturoi
retete rapide
dovlecei
retete vegetariene
parmezan
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare