Dovlecei la cuptor

Sunt zeci de retete cu dovlecei la cuptor. Acesta este una dintre ele, dar dupa parerea mea este una dintre cele mai bune. Se pregateste foarte repede, este foarte gustoasa, este foarte buna simpla, fiind o excelenta reteta vegetariana sau alaturi de carne sau salata de exemplu, ca un fel de mancare principal in dieta. Si inca ceva: o portie nu are decat 100 de calorii!

          

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ca sa pregatesti patru portii de dovlecei la cuptor ai nevoie de patru dovlecei (eu am folosit din cei cu coaja verde inchis, foarte dulci si foarte placuti la gust), un catel de usturoi, doua-trei linguri de pesmet, doua linguri de parmezan ras, o legatura de marar, o lingurita de cimbru uscat, un ou, sare si piper, trei linguri cu ulei. Daca ai la indemna, si vrei o varianta mai speciala, mai poti adauga cateva rosii in ulei si un ardei iute mic.

Taie dovleceii pe lung. Aseaza-i unul langa altul intr-o tava care merge la cuptor, unsa cu putin ulei. Aprinde cuptorul si lasa-l sa se incinga bine. Intr-un vas piseaza bine usturoiul. Adauga pesmetul, parmezanul ras, verdeata tocata foarte marunt si cimbrul uscat. Pune sare si piper si amesteca bine. Adauga rosiile in ulei tocate foarte marunt si ardeiul iute taiat fin sau chiar pisat. Amesteca fina. Bate bine oul ca pentru omleta si adauga doua-trei linguri cu apa. Rastoarna oul peste amestecul cu pesmet si omogenizeaza bine.

Cu o lingurita aseaza deasupra fiecarul dovlecel, din acest amestec. Incarca bine fiecare jumatate de dovlecel. Stropeste totul cu o lingura-doua de ulei, pune in tava jumatate de canita de apa si da totul la cuptor, la foc potrivit pentru 30 de minute. Gata! Te poti aseza la masa!  

Dovleceii la cuptor sunt foarte buni simpli, merg de minune cu o lingura de iaurt alaturi, cu sote de ciuperci sau cu salata verde. 

Tags:
dovlecei la cuptor
dovlecei
parmezam rosii
usturoi
retete vegetariene
calorii
retete rapide
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • marioara
    1. marioara 27.04.2011 19:15

    Foarte buna reteta ,am si eu una similara cu brinza de vaci .

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare