Dovlecei umpluti cu piept de pasare si verdeturi – reteta care te va incanta toata vara

Un stil de viata sanatos presupune si consumul de carne, in special carne slaba, dar ca sa te asiguri ca nu te ingrasi facand combinatii alimentare prea grele la stomac si cu multe calorii, poti combina carnea cu legumele. Iti sugeram dovlecelul sau zucchini si asta pentru ca este vedeta verii, costa putin si are doar 15 calorii la 100 de grame. Dar marele avantaj insa este ca are dimensiuni mari si gust neutru. Poti prepara nenumarate mancaruri cu ajutorul lui, iar daca folosesti tot felul de mirodenii si ierburi aromatice, vei obtine si un gust inedit. Daca tot este vara si ne bucuram de faptul ca petrecem putin timp in bucatarie, iata ca dovlecelul se gateste intr-un timp foarte scurt. Cu siguranta nu trebuie sa lipseasca nimanui din casa, mai ales te ajuta sa consumi in fiecare zi cate o mancare diferita si originala. Daca esti la cura de slabire sau la mentinere, dovlecelul poate fi aliatul tau toata vara, dar sa stii ca iti poti imbunatati si starea generala de sanatate. Aceasta legume contine fibre digestive, proteine vegetale, antioxidanti si o multime de vitamine si minerale.
 
Cel mai probabil, cei carora le place dovlecelul si s-au obisnuit sa-l consume, il prepara mereu in moduri clasice, stiute de toata lumea. Este normal sa te plictisesti de el in acest context. Iti propunem asadar o reteta delicioasa, simpla si consistenta de vara si anume dovlecei umpluti cu piept de pasare si multe verdeturi.
 
Multe persoane se ingrasa tocmai pentru ca aleg sa combine mereu carnea cu cartofi, orez sau paste si este gresit, avand in vedere ca este vorba de carbohidrati cu proteina animala. Mai degraba sportivilor si celor ce depun eforturi fizice mari li se recomanda astfel de mese. Cei care vor sa slabeasca si apoi sa-si mentina usor silueta trebuie sa evite astfel de combinatii si sa incerce sa consume carnea in moduri cat mai simple.
 
 
Reteta propusa de noi este de inspiratie mexicana pe de o parte si pe de alta parte de inspiratie mediteraneana tocmai pentru ca presupune utilizarea de mirodenii, verdeturi, usturoi si ierburi aromatice.
 
Ingredientele necesare pentru dovlecei umpluti cu piept de pasare:
 
1 piept de pasare (poate fi pui sau curcan)
5-6 catei de usturoi faramitati
1 dovlecel mare sau 2 de dimensiuni mai mici
1 legatura de patrunjel
1 legatura de marar
Sare si piper dupa gust
2-3 linguri de ulei de masline
1 lingura mare de iaurt grecesc cu putine grasimi
Jumatate de cana de sos de rosii
O mana de parmezan - decorare
 
 
 
Exista 2 moduri de preparare pentru aceasta reteta si anume:
 
1.Primul mod presupune sa tai dovleceii rondele si apoi sa elimini miezul, pentru ca apoi sa adaugi carnea si restul ingredientelor.
 
 
2.Al doilea mod presupune sa tai dovleceii pe lung in 2 jumatati si sa scobesti miezul ca sa poata incapea carnea si legume daca vrei sa adaugi.
 
 
Pasii de preparare sunt cat se poate de simpli, doar ca pieptul de pui trebuie dezghetat, taiat cuburi mici sau fasii subtiri si abia apoi il poti incorpora in reteta. Iata ce ai de facut:
 
1.Adauga intr-un bol cuburile de piept de pui crud, usturoi faramitat, ulei de masline, tot felul de verdeturi, mirodenii si ierburi aromatice si iaurtul grecesc si amesteca bine. Trebuie sa se inmoaie putin pieptul de pui ca sa fie usor de lucrat cu el. Vezi aici peste 21 de moduri de a consuma pieptul de pui!
 
 
2.Taie dovlecelul dupa metoda aleasa in functie de ce ti-am dezvaluit anterior si ia o lingura din bolul cu compozitia de piept de pasare si umple inelele sau jumatatile de dovlecel.
 
3. Adauga peste pieptul de pui din dovlecei sos de rosii si alte mirodenii si ierburi aromatice si presara cam o lingurita de parmezan pe fiecare bucata de dovlecel.
 
4.Dovleceii se aseaza in tava de copt cu hartie de copt sau in vaz termorezistent si se lasa 40 de minute la 180 de grade Celsius. 
 
 
5.La final se decoreaza cu verdeata proaspata si se serveste cu salata verde, salata de cruditati sau sosuri light preparate in casa. 
 

 

Tags:
dovlecei
piept de pasare
dovlecei umpluti
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare