Dusul cu apa rece te ajuta sa arzi calorii

Chiar si pe vremea asta, in care iti vine sa te scufunzi intr-o cada plina cu apa calda, expertii iti recomanda sa faci dusuri reci pentru ca acestea ard caloriile, imbunatatesc sistemul imunitar si ajuta la cresterea parului sanatos. 

Apa inlatura uleiurile naturale ale pielii, insa apa calda o face intr-un mod mai rapid. In plus, cu cat petreci mai putin timp sub dus, cu atat mai bine, iar sansele sa se intample asta cresc considerabil cand te speli cu apa rece. 
 
Practicarea dusului rece in mai multe tari, precum Finlanda, Rusia, Thailanda, Japonia si Coreea confirma beneficiile pe care le are acest obicei
 
Chiar daca incepi sa tremuri, sa nu te indoiesti de efectele pozitive ale dusurilor reci. Un studiu realizat in Siberia pe doua grupe de copii intre 2 si 6 ani a demonstrat clar contributia la intarirea sistemului imunitar. Copiilor din prima grupa le-a fost turnata o galeata de apa rece in cap inainte de sezonul gripal, in timp ce micutii din a doua grupa nu au primit acelasi tratament. Rezultatele au aratat ca 95% dintre copiii supusi ritualului nu au contactat niciun virus gripal in sezonul racelilor, comparativ cu 75% dintre copiii care nu au fost expusi baii cu apa rece.
 
 
In plus, dusurile reci cresc puterea de concentrare, au puternic efect revigorant, imbunatatesc aspectul pielii si a parului, amelioreaza disconfortul muscular dupa efortul fizic si simptomele de depresie, imbunatateste calitatea somnului si eliina toxinele din organism. 
 
Un aspect foarte important este faptul ca dusurile reci favorizeaza pierderea in greutate pentru ca stimuleaza activitatea tesutului adipos maro, cel care genereaza caldura necesara pentru reglarea temperaturii interne a corpului.
 
Un studiu efectuat in anul 2009, a descoperit ca activarea grasimii maro in mod regulat, prin expunerea la temperaturi scazute, poate ajuta la pierderea unui numar de pana la 4 kilograme anual, fara alte modificari in dieta sau in programul zilnic de miscare.
 
Din fericire, ca sa beneficiezi de toate acestea, nu trebuie sa stai o vesnicie in apa rece. Un studiu a demonstrat ca 5 sau 7 minute petrecute sub dusul cu apa de 15 grade Celsius functioneaza ca un soc care iti creste metabolismul.
 
Daca iti suna mult chiar si 7 minute, incepe prin a-ti termina dusul prin doua minute de apa rece de 20 de grade. 
 
Tags:
dus
rece
baie
apa
calorii
grasime
slabit
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare