E vremea pentru role!!

Fitness 02.03.2010 Ramona Bunescu

 Afara e urat, ploua dar se anunta si 15 grade. Asta inseamna PARC! Si un antrenament complet de fitness, desigur. Pe… role!  

E la moda sa mergi pe role si sa impingi carutul in acelasi timp. E la moda sa mergi pe role si fara un carut de impins sau un bebe, deci nu astepta sa fii mamica sau tatic sa te apuci de sportul asta! Pana la urma, incepator fiind, ai nevoie doar de o pereche de role fitness, eventual ceva accesorii si putin curaj. De eliminarea prejudecatilor nu spun nimic; care prejudecati? Nu numai pustii se dau pe role, in parc e loc pentru toata lumea! 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Cum aleg rolele

In 1760, unul, Merlin si-a pus roti la ghete. Nu e vrajitorul de la curtea regelui Arthur, e si cam decalat in timp, nu-i asa? Este Joseph Merlin, inventatorul patinelor cu rotile. Azi exista atatea tipuri de role cate rolleri si poate cateva in plus. La o prima vedere am deosebit 3 categori mari si late: role fitness, agresive si de viteza. Ce ti s-ar potrivi tie, incepatorul? O pereche de role usor manevrabile, cu gheata comoda, platina (cea care face legatura intre roti si talpa, absorbind socurile) scurta, roti de duritate medie (diametru 72-76 mm, rulmenti ABEC 1 ori 3 si neaparat sa aiba frane. Platina si diametrul rotilor sunt mai mari la rolele de performanta.   

E important sa-ti alegi ghete bine lucrate, sa fii atent(a) la sistemul de inchidere (gasesti pentru orice gusturi) si nu renunta la accesorii. Cataramele se inchid mai repede. Pentru mine care am un bebe nerabdator, reprezinta o optiune excelenta. Insa stau sa ma gandesc ca ghetele cu siret distribuie egal presiunea asupra piciorului si evit riscul unor posibile luxatii. Dar daca mi se desfac sireturile in mers?  

Accesorii am vazut mai mult la copii: casca, aparatori pentru maini, coate si genunchi. Nu zice ca nu-s de tine! Povestea un tip ca a luat o gura de asphalt asa de buna ca i-au trebuit vreo 10 minute ca sa invete sa respire din nou corect si fara durere.  

De unde cumpar role?  

Se gasesc si in supermarket. Daca fratele tau lucreaza intr-un magazin specializat, ia-l cu tine la cumparaturi si pune-l sa te ajute sa gasesti ce-ti trebuie. Up and go! Dar eu as merge intr-un magazin. Tipii de-acolo nu-s agenti de vanzari, sa nu le mai taca gura pana nu-ti vand ceva, dar sunt interesati ca tu sa faci alegerea cea mai buna. Altfel peste cine te intorci daca-ti spargi buza pentru ca ti-s rolele mari? Una peste alta, poate mai prinzi cate-un hint, pe unii din ei chiar i-a prins sportul asta.   

Unde ma dau pe role?  

Tags:
role
firness
sport
exercitii
slabire
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare